Ostoksilla Barcelonassa

Barcelonassa on enemmän kauppoja asukasta kohden kuin yhdessäkään toisessa Euroopan kaupungissa. Kun olet ostoksilla Barcelonassa, huomaat, etteivät kaupat kuitenkaan aina ole auki silloin kun haluaisi. Suurin osa liikkeistä sulkee lounasajaksi, eikä näyteikkunoiden edessä olevien rautaluukkujen läpi voi edes aavistaa, minkä sortin yrityksestä on kyse.

Turistialueiden kaupat ovat toki avoinna aamusta iltaan, mutta muissa puodeissa ja erikoisliikkeissä on vierailtava ennen kahta (noin klo 10–14) tai neljän jälkeen (noin 16.30–20.30), myös lauantaisin.

Alennusmyynnit

Alennusmyynnit (espanjaksi rebajas ja katalaaniksi rebaixes) käynnistyvät Barcelonassa loppiaisen jälkeen ja jatkuvat koko tammi- ja helmikuun. Kesällä alennetut hinnat ilahduttavat shoppailijoita heinä- ja elokuun ajan.

Tärkeimpiä ostoskatuja

Goottilaisen kaupunginosan suosittuja kauppakatuja ovat muun muassa Portal de l’Àngel, Portaferrissa, Avinyó, Ferran ja Jaume I. Ravalissa erottuvat eritoten Pelai (kenkiä), Riera Baixa (second hand -vaatteita) ja Tallers (musiikkia ja underground-vaatteita). Bornissa muotiliikkeitä näkee eniten Flassaders– ja Rec-kaduilla.

Eixamplen tyylikkäät pääostoskadut ovat Passeig de Gràcia ja Rambla de Catalunya. Gràcian merkittävimmät kaupat ovat pääkatu Gran de Gràcialla ja pikkuliikkeet Torrent de l’Ollalla ja Asturièsilla. Santsissa vaate- ja kenkäkaupat ovat keskittyneet Creu Cobertalle.

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

© Paula Kultanen Ribas

Libreria Violan Gòticissa © Tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Libreria Violan Gòticissa © Tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *