Barcelonan absinttibaarit

Nykyisellä trendi-Barcelonalla ei ole mitään tekemistä 1800–1900-lukujen vaihteen taiteilijoiden, porttojen ja parasiittien miehittämän boheemikaupungin kanssa. Punaisen myllyn aikaista Pariisia muistuttava Barcelona oli tuolloin täynnä bordelleja ja baareja, jotka tarjosivat syntistä absinttia.

”Ensimmäisen absintin jälkeen näet maailman epätodellisena, toisen jälkeen kuten toivoisit sen olevan ja kolmannen lasillisen jälkeen sellaisena kuin se todellisuudessa on, mikä on hirvittävin näky kaikista!”

– Oscar Wilde

Alun perin absinttia käytettiin rotanpuremiin, kurkkutauteihin ja pahojen henkien karkotukseen. Myöhemmin juoma saavutti mainetta riippuvuutta, hallusinaatioita ja kuolemantapauksia aiheuttavana huumeena, minkä vuoksi absintin anniskelu oli vielä 1990-luvulla laitonta Barcelonassakin.

Erityisen dekandenttiin Barri Xinoon eli nykyiseen Ravalin kaupunginosaan on kuitenkin jäänyt jäljelle muutama dekadentin tunnelman säilyttänyt baari, jossa ryypiskellään ”vihreää haltiaa” vanhan ajan hengessä.

Casa Almirall

Casa Almirall © Tuulia Kolehmainen
Casa Almirall © Tuulia Kolehmainen

Vuodelta 1860 peräisin oleva boheemi baari on ikuistettu filmille useaankin otteeseen, edustaahan se kaupungin modernistista historiaa. Almiralliin tullaan hakemaan innoitetta niin sen dekadentista tunnelmasta kuin absintistakin. Maista myös legendaarista Oliveta-vermuttia.

Osoite: C/ Joaquin Costa 33. Metro: L1/L2 Universitat

Avoinna: Joka päivä 19–2.30

casaalmirall.com

Marsella

Bar Marsella © Tuulia Kolehmainen
Bar Marsella © Tuulia Kolehmainen

Kaupungin vanhimmassa baarissa on edelleen paheellisuuden tuntua. Baarin perusti vuonna 1820 marseillelainen heppu, joka toi absintin Barcelonaan. Marsellan hyllyiltä löytyy sata vuotta vanhoja pulloja, joita peittää yhä Picasson pöly. Jean Genet -faneille ja aikamatkailijoille.

Osoite: C/ Sant Pau 65. Metro: L3 Liceu

Avoinna: Su–to 22–2.30, pe–la 22–3

Facebook

Absenta Bar

Absenta Bar © Tuulia Kolehmainen
Absenta Bar © Tuulia Kolehmainen

Vuonna 1826 avatusta Absentasta löytyy yli 20 absinttilaatua. Haistele merta terassilla tai yritä osua sisälle samaan aikaan kanta-asiakkaan Manu Chaon kanssa.

Osoite: Carrer de Sant Carles, 36. Metro: L3 Barceloneta

Avoinna: Suljettu tiistaisin. Avaa klo 17. Tarkista aukiolot netistä:

Facebook

Kuinka absinttia juodaan


Absintti tilataan värin ja vahvuuden (50–80 %) mukaan. Juoma tarjoillaan puolilleen täytetyistä, matalajalkaisista viinilaseista, jonka lisäksi asiakkaalle tuodaan teelusikka, 2 sokeripalaa ja tilkka vettä. Sokeripalat kuuluu kastaa lusikan avulla absinttiin ja sytyttää sitten lasin yllä tuleen kuumentamalla lusikkaa alhaaltapäin. Kun palava sokeri kaadetaan lasiin, itse absinttikin syttyy liekehtimään. Muutaman sekunnin jälkeen työ viimeistellään lirauttamalla vesitilkka lasiin ja absintti on valmis nautittavaksi!

Aniksen makuisen juoman hallusinogeniset ominaisuudet tulevat esiin viimeistään 2–3 drinkin jälkeen, joten muista kohtuus, sillä Oscar Wilden kokemuksen mukaan: ”Ensimmäisen absintin jälkeen näet maailman epätodellisena, toisen jälkeen kuten toivoisit sen olevan ja kolmannen lasillisen jälkeen sellaisena kuin se todellisuudessa on, mikä on hirvittävin näky kaikista!”.


©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *