Eixample – Barcelona

Eixample on Barcelonan suurin ja kaunein kaupunginosa. Valtavan kokoinen alue jaetaan oikeanpuoleiseen (La Dreta de l’Eixample) ja vasemmanpuoleiseen osaan (L’Esquerra de l’Eixample). Aikoinaan niitä erotti rautatie, nykyisin kiskojen tilalla kulkee Balmes-katu.

Vasemmanpuoleinen Eixample on oikeaa hienostuneempi: katalonialaisia fine dining -ravintoloita, luksusputiikkeja ja hyvin hoidettuja julkisivuja.

Oikeanpuoleisessa Eixamplessa asuu enemmän ulkomaalaisia, ravintolat ovat halvempia, kaupoista iso osa on kiinalaisten pitämiä ja julkisivutkin ovat rapistuneempia.

Paula - Eixample, Carrer Enric Granados © Tuulia Kolehmainen
Paula chillaa Carrer d’Enric Granadosilla © Tuulia Kolehmainen

Jos Gòtic on goottilaisen arkkitehtuurin ulkoilmamuseo, niin Eixamplessa kulkiessa hämmentyy kirjavista, epäsymmetrisistä modernistitaloista, jollaisia ei näe missään muualla maailmassa. Hakusessa parhaat katalonialaiset ravintolat, hotellit, luomu- ja vegekaupat sekä Gaudí-kohteet? Suunnista siis Eixampleen! Täältä löytyvät Barcelonan kuuluisimmat nähtävyydet: Sagrada Familia -kirkko, Ristiriitaisuuden kortteli ja Casa Batlló sekä Gaudín Casa Milà eli La Pedrera.

Eixample on oma suosikkikaupunginosani juuri autenttisen barcelonalaistunnelman, kauniin arkkitehtuurin ja leveiden katujensa takia. Täältä löytyy myös mielettömiä ravintoloita ja luomu-, vege- ja gluteenitonta tarjontaa.

DayTripster Barcelona -sovellus

10 x Eixamplen parhaat hotellit

Valoisa oleskelualue. © Praktik Rambla
Valoisa oleskelualue. © Praktik Rambla

Parhaita majoituspaikkoja Eixamplessa ovat:

Casa Fuster: Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Barcelonaan, kuin yöpyä yhdessä sen kuuluisimmista modernismitaloista? Modernistiarkkitehti Domènech i Montanerin vuonna 1908 suunnittelema rakennus on julistettu Katalonian kansallisaarteeksi.

Hotel Pulitzer: Luksusluokan ekohotellissa on kasvispainotteinen ravintola Green House.

Hotel Pulitzer @ Hotel Pulitzer
Hotel Pulitzer Barcelona @ Hotel Pulitzer

Casa Bonay: Bonayn kahvila Satan’s Coffee Corner on julistettu Barcelonan parhaan kahvin loihtijaksi, Elephant, Crocodile, Monkey -ravintolasta saa ruoan kanssa ihania alkuviinejä, koko päivän avoinna olevasta Libertine-baarista saa tapaksia ja cocktaileja trooppisissa puitteissa ja kattoterassi viettelee auringonpalvontaan.

Praktik Rambla: varma valinta niin lapsiperheelle, shoppaajalle, kulinaristille kuin kulttuurimatkailijalle. Tämän barcelonalaisempaa majoituspaikkaa on vaikea löytää: hotellirakennuksen arkkitehti on suunnitellut myös Sagrada Familian kryptan. Modernin tyylikäs sisustus ja kaupungin paras hinta–laatu-suhde.

Praktik Vinoteca: Viiniteemainen boutique-hotelli on viinin ystävän valinta!

Praktik Vinoteca © Praktik Hotels
Praktik Vinoteca © Praktik Hotels

Room Mate Carla: Välimerellistä tyylikkyyttä parhaimmillaan. Ripaus Gaudía ja toinen Almodóvaria. Huoneista on upeat näkymät kaupungille.

Casa Gracia: Nimestään huolimatta hostelli sijaistee Eixamplessa. Supertyylikkäisiin huoneisiin kuuluu parveke tai kattoterassi. Trendikkäissä yleisissä tiloissa kahvitellaan, joogataan, biletetään, kuullaan musiikkiesityksiä ja tutustutaan muihin budjettimatkailijoihin. Erinomainen ravintola La Paisana tarjoilee katalonialaista ruokaa koko päivän – myös vegaanisia annoksia löytyy.

Bed & Break: Jos haluat yöpyä edullisesti huikeassa modernistirakennuksessa ja syödä aamiaisen samaan hintaan. Kahden hengen huoneessa parveke. Perhehuonekin löytyy.

Kahden hengen huone parvekkeella © Bead & Break
Kahden hengen huone parvekkeella © Bead & Break

Hostemplo: Hotellihuoneita ja kokonaisia huoneistoja, joiden ikkunasta näkyy ikoninen Sagrada Familia -kirkko.

Sleep Green Eco Youth Hostel: Espanjan ensimmäinen ekosertifikaatin saanut nuorisohostelli tarjoaa halpaa ryhmämajoitusta.

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *