Barcelonan tavallisimmat huijausyritykset

Barcelona on luova kaupunki monessakin mielessä, jopa varkaat satsaavat uskottaviin näyttelijäsuorituksiin. Asiaan kannattaa suhtautua huumorilla: kun tunnet nämä roolit, ei näytelmää tarvitse ottaa todesta.

Ystävällinen avuntarjoaja

Tuntematon lähestyy sinua painokkaasti kertoen, että selässäsi on tahra tai joku ötökkä. Kun riisut takkisi tarkistaaksesi asian tai pysähdyt ihmettelemään, lompakkosi on tiessään. Ystävällinen avuntarjoaja voi myös tarjoutua ottamaan sinusta kuvaa. Kun keskityt poseeraamiseen, kuvaajan apuri tyhjentää taskusi tai vie laukkusi.

”Avuton turisti”

Yksi suosituimpia varkauskeinoja on tekeytyä itse turistiksi ja kysyä tietä ”liian helppoihin” kohteisiin, kuten Ramblalle. Sillä välin kun viittilöit tietä, taskusi tyhjennetään. Älä myöskään luota turistina itseään mainostavaan henkilöön, joka tulee liian lähelle esim. metrossa.

Kerjäläisäiti ja vaivaisukko

Istut tyytyväisenä terassilla, kun esiin astuu kerjäläisnainen sylilapsen kanssa pientä ropoa pyytäen. Tai sitten vanha pappa kävelykepin kanssa kompastuu vahingossa syliisi. Tilanteen hälvennyttyä huomaat, että kännykkäsi on hävinnyt pöydältä tai käsilaukkusi on vaihtunut samanlaiseen, mutta tyhjään. Terassilla on syytä pitää käsilaukku sylissä ja kännykkä pois näkyviltä.

Autoilun sudenkuopat

Jos liikut autolla, muista aina pitää kaikki ovet lukittuina, sillä liikennevaloissa varkaiden on helppo avata auton takaovi ja viedä laukku takapenkiltä. Pahimmassa tapauksessa varas puhkaisee renkaasi ja tarjoaa sitten apuaan sen paikkaamisessa vain päästäkseen käsiksi lompakkoosi. Jos joudut onnettomuuteen, pyydä apua puhelimitse, jotta tiedät, kuka keneltä saat apua.

 

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue lisää:

 

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *