Poblenou

Poblenou on helppo kaupunginosa tulla lasten kanssa. Autottomia katuja ja puistoja on mukavasti, ja todella monessa ravintolassa on leikkitila taaperoille. Erittäin suositeltava Designmuseo on sekin Poblenoun alueella.

Myös kaupungin suosituin katumarkkinatapahtuma, kerran kuussa järjestettävä Palo Alto Market järjestetään Poblenoussa.

Poblenoun vanhoissa tehdashalleissa on paljon luovien alojen pienyrittäjien työhuoneita, bändien treenikämppiä ja keikkaklubeja. Alueelle ollaan rakentamassa jättimäistä innovaatioaluetta [email protected] sekä autottomia kortteleita eli super illoja, joista esimerkiksi kannattaa katsastaa Badajoz-, Pallars-, Llacuna- ja Tànger-katujen rajaama saareke.

Super illa Poblenoussa © Tuulia Kolehmainen
Super illa Barcelonan Poblenoussa © Tuulia Kolehmainen

Poblenoun ranta-aluetta uudistettiin 1990-luvun alussa rajusti: Olympiakylän pystyttäminen oli Espanjan historian suurimpia rakennusprojekteja, ja se muutti kerta heitolla Poblenoun tehtaiden ja käsityöläisten tyyssijasta huippumoderniksi teknologiakeskukseksi. 44-kerroksiset kaksoistornit ovat edelleen Barcelonan korkeimmat rakennukset: Hotel Arts Barcelona on Ritz-Carlton-ketjuun kuuluva viiden tähden hotelli, ja Torre Mapfre on varattu liikehuoneistoille. Vuonna 2005 kaupunginosaan nousi kolmas maamerkki, 145 metrin korkuinen dildomainen vesitorni Torre Agbar.

Torre Agbar © Tuulia Kolehmainen
Torre Agbar -vesitorni © Tuulia Kolehmainen

Poblenoin parhaita ravintola- ja ostoskatuja ovat Rambla del Poblenou ja Carrer de Marià Aguiló. Parhaat yöelämäpaikat, kuten suosittu klubi- ja keikkakompleksi Razzmatazz ja rokkibaari Pepe’s löytyvät Almogàvers-kadulta. Carrer del Joncarin ja Carrer de Marià Aguilón kahvilat ovat erityisen lapsiystävällisiä. Poblenou on myös katutaiteen mekka. Parhaita katutaidekatuja ovat Carrer de la Selva de Mar, Carrer d’Espronceda ja Carrer de Veneçuela.

Tripsteri App Barcelona

Suositeltavia majoituspaikkoja Poblenoussa ovat:

Sallés Hotel Pere IV

Miksi: Koska taksilla matkustaminen on Barcelonassa edullista, hotellin voi hyvin varata keskustan ulkopuoleltakin. Poblenoussa sijaitsevan Pere IV:n hinta-laatusuhde on kaupungin parhaita.

Missä: Poblenoussa, C/ Pallars 128. Metro: L4 Bogatell.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostal Poblenou B&B

Miksi: Hyvä vaihto, jos mielit yöpyä lähellä rantaa – ei tukkoisinta Barcelonetaa vaan rauhallisempaa Bogatellin rantaa. Hostellissa on vain kuusi huonetta, joten varaus kannattaa tehdä ajoissa. Hintaan sisältyy aamiainen.

Missä: Poblenoun lapsiystävällisellä alueella, C/ Taulat 30. Metro L4 Llacuna

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue myös: Barcelonan kaupunginosat


Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *