Beatles-fanin Barcelona

Vaikkei uskoisi, Beatlesit ovat edelleen näkyvä osa Barcelonaa. Kaupungista löytyy Beatles-baari, John Lennonille omistettu aukio ja ensi kuusta alkaen myös oma Beatles-festari. Tässä Beatles-fanin pakolliset kohteet Barcelonassa:

Beatles-festarit

Heinäkuun 26.–28. päivä Barcelonassa järjestetään kolmipäiväinen Barcelona Beatles Weekend, tuleehan bändin ensimmäisestä Barcelonan konsertista heinäkuussa kuluneeksi 50 vuotta.  Festareilla soittaa 14 paikallista Beatles-coverbändiä (suosittelen tsekkaamaan etenkin pitkän linjan bändin Abbey Roadin, sekä rokkaavan The Brian Epsteinsin, jonka ensimmäisenä rumpalina soitti mieheni). Kunniavieraana nähdään Beatlesin ensimmäinen rumpali Pete Best. Musiikin lisäksi viikonloppuun sisältyy tapahtumia ja näyttelyitä lapsille ja aikuisille.

Osoite: Ensimmäiset Beatles-festarit järjestetään Les Cortsin kaupunginosassa, mutta jatkossa tapahtuman on tarkoitus levitä ympäri Barcelonaa.
www.barcelonabeatlesweekend.com

Lennonin aukio ja baari

Gràcian kaupunginosasta löytyy John Lennonin mukaan nimetty aukio, Plaça de John Lennon. Vuonna 1993 kaupunki kiinnitti aukiolle äänilevyä muistuttavan plakaatin, jossa lukee katalaaniksi: ”Doneu una oportunitat a la pau”, eli ”Give peace a chance”. Aukiolta löytyy myös Bar Lennon, joka tosin ei ole hyödyntänyt nimeä paikan estetiikan tai musiikin suhteen. Lennonin terassilla on joka tapauksessa mukava viettää kesäpäivää.

Osoite: Bar Lennon, C/Puigmartí 35, Plaça de John Lennon.

Beatles-baari ja museo

La Garrafa dels Beatles on toiminut Barnassa jo vuodesta 1976. Pubin yhteydessä toimii myös pienimuotoinen Beatles-museo, jonka näyttelystä löytyy mm. kuvia bändin Espanjan vierailuilta. 60-lukuisesti sisustetun baarin kohokohta on jokailtainen kahden miehen show (soittoaika 0.30), jossa paikan omistajaheput Joan ja Ricky soittavat ja laulavat hellyttävästi Beatles-klassikoita ja yleisö huutelee sekaan toiveitaan.

Osoite: C/ Joan Güell 150. Metro: L3 Les Corts
Avoinna: Ma-su klo 19-03 (livemusaa ma-la)
www.thebeatles-pub.com

Levykauppa Revolver

Barcelonan legendaarisin levykauppa on saanut nimensä Beatlesin vuoden 1966 albumista. Levyjen ja dvd:iden lisäksi monenmoista Beatles-roinaa maatuskoista mukeihin.

Osoite: C/ Tallers 11 ja 13. Metro: L1/L3 Catalunya
www.discos-revolver.com

Beatlesin eksoottisin keikkapaikka?

Maassa maan tavalla, eli ennen stadionkeikkojen yleistymistä Beatlesit soittivat Japanissa sumopainiareenalla ja Barcelonassa härkätaisteluareenalla. Nykyään härkätaistelu on Kataloniassa kielletty, mutta näyttävä La Monumental on edelleen konserttikäytössä. Kannattaa käydä tsekkaamassa!

Osoite: Gran Via de les Corts Catalanes 749. Metro: L2 Monumental

Doctor Robertin patsas

Tällä patsaalla ei ole sitten mitään tekemistä Beatlesin biisin kanssa, mutta kuriositeetin vuoksi sekin pitää toki tsekata matkalla Monumentalille. Todellisuudessa kyseessä on Barcelonan vanhan kaupunginjohtajan, Dr Bartomeu Robertin monumentti vuodelta 1910.

Osoite: Plaça de Tetuán. Metro: L2 Tetuan

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *