Gòtic

Kapeita kivikatuja, jylhiä goottilaiskirkkoja, koristeellisia renessanssipalatseja ja ajan patinoimia aukioita. Arabialaiseen tyyliin sokkeloisesti rakennettu Barri Gòtic on kuin jättimäinen ulkoilmamuseo, josta löytyy historiallisia nähtävyyksiä Rooman aikaisista raunioista kaupungin vanhimpaan kirkkoon, La Catedraliin sekä muinaiseen juutalaiskortteliin El Calliin.

Gòtic, eli Barcelonan goottilainen kaupunginosa, sijoittuu Plaça Catalunyalta päin katsottuna Ramblan vasemmalle puolelle. Se on Barcelonan kuuluisin kaupunginosa yhdessä modernistisen Eixamplen kanssa. Gòticista löytyvät kaupungin tunnelmallisimmat baarit, kiinnostavimmat vaateputiikit ja parhaat antiikkikaupat.

El Call – vanha juutalaiskortteli Gòticissa © Tuulia Kolehmainen
El Call – vanha juutalaiskortteli Gòticissa © Tuulia Kolehmainen

Goottilaiskirkkojen ja keskiaikaisten rakennusten lisäksi Gòticista löytyvät kaupungin tunnelmallisimmat baarit, viinituvat, kiinnostavimmat vaateputiikit ja parhaat antiikkikaupat. Kaupungin suosituin antiikkiliikekeskittymä löytyy vanhasta juutalaiskorttelista El Callista, joka on Barcelonan tunnelmallisimpia kolkkia.

Yöelämä on keskittynyt Plaça Reial -aukiolle, George Orwellin aukiolle (eli Plaça Tripille), Ample-, Avinyó- ja Mercé-kaduille, joiden baareissa maistuvat tapakset, viinit ja vermutit.

Gòticin parhaat hotellit

© Hotel Neri
© Hotel Neri

Gòtic sopii Barcelonan aitoa boheemiluonnetta arvostaville. Suositeltavia majoitusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Room Mate Pau: modernissa designhotellissa on ihana kattoterassi
  • Hotel Neri Relais & Chateaux: ihanan tunnelmallisessa goottilaislinnassa sijaitseva designhotelli
  • Hotel Ohla: upealla kattoterassilla on läpinäkyvä uima-allas. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä rannasta.
  • Mercer: luksushotelli muistuttaa keskiaikaista linnaa. Aamiaisen voi nauttia sisäpihalla appelsiinipuun katveessa.
Tripsteri App Barcelona
iOS-latausnappi

Android-latausnappi
Lataa Tripsteri App -matkasovelluksen Barcelona-opas, niin näet kaikki paikat kartalla sijaintisi mukaan. Saat myös reittiohjeet, aukioloajat ja parhaat kaupunkikierrokset!

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *