Barceloneta

Barceloneta on räikeä yhdistelmä ränsistyneen kalastajakylän tunnelmaa: kapeita pikkukujia, joiden yllä kuivatellaan kirjopyykkiä, satama-alue ruosteisine laivoineen, autenttisia tapastupia, joissa tuoksuu friteerattu mustekala, auringon ja halvan kaljan riehaannuttamia turisteja ja toisaalta mahtipontista nykysuunnittelua ostos- ja bisneskeskuksineen. 

Barceloneta on paitsi uimarantojen, satama-alueen ja ökydiskojen tyyssija (ainakin vielä toistaiseksi), myös kaupungin parhaiden kalaravintoloiden keskus. Sen merellisessä tunnelmassa on kuitenkin säilynyt jotain haikeaa ja kaunista.

Barcelonan uimarannat kyhättiin rantalomalaisten tarpeet tyydyttäviksi vasta vuoden 1992 olympialaisten alla. Sitä ennen kaupunkilaiset olivat käyneet uimassa kaupungin ulkopuolella. Edelleen barcelonalaiset suosivat Costa Bravan, Sitgesin, Maresmen ja Costa Dauradan rantoja ja jättävät omansa suosiolla turistien haltuun. Myös Barcelonasta löytyy Barcelonetan rantaa rauhallisempia auringonpalvonta- ja uintipaikkoja.

Ennen kaikkea Barcelonetaan kannattaa saapua herkuttelemaan paellalla ja merellisillä tapaksilla ja lenkkeilemään rantabulevardilla. Barcelonetassa sijaitsee Välimeren suurin meriakvaario, Aquàrium ja suositeltava Katalonian historiallinen museo, jonka kattoterassilta on häikäisevät näkymät sataman ylle.

Tripsteri App Barcelona

Barcelonetan parhaat hotellit

Barcelonetassa on paljon laittomia airbnb-asuntoja, joista asukkaat ovat aiheuttaneet paikallisille meluhaittaa. Yövy siis mieluiten laillisessa asunnossa tai hotellissa. Suositeltavia majoitusvaihtoehtoja rannan lähistöllä ovat esimerkiksi seuraavat:

  • W Barcelona: Tämän lähemmäksi merta et pääse! Modernissa hotellissa on 29 kerrosta ja huikea kattobaari, jossa nauttia cocktaileja.
  • Hostal Poblenou B&B: Poblenoussa sijaitseva hostelli on sekin rannan tuntumassa. Hintaan kuuluu aamiainen.

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *