Usein kysyttyä Tripsteristä

Mikä Tripsteri?

Tripsteri on Suomen reilusti paras matkamedia: verkkomatkaopas, opaskirjasarja, Suomen ensimmäinen matkailupodcast ja palkittu kansainvälinen matkailusovellus. Tripsterin tekijät ovat ammattikirjoittajia, jotka ovat asuneet pitkään kohteissaan ja kertovat niistä rehellisesti ja rakkaudella – reilua vinkkeliä unohtamatta.

Miksi reilusti paras?

Vastuullisuus tarkoittaa meille paitsi ekologista myös sosio-kulttuurista ja ekonomista vastuullisuutta: matkailun tulee tukea kohdemaata ja sen yrittäjiä ja kunnioittaa kohdemaan ekosysteemiä, tapoja ja kulttuuria.

Suosituksemme ovat keskittyneet pienyrittäjien paikkoihin ja autenttisiin elämyksiin. Tripsterin suuri vahvuus on kulttuurien syvällinen paikallistuntemus.

Uskallamme luvata, että vinkkejämme noudattamalla myös omasta reissustasi tulee paras mahdollinen!

Miten Tripsteri sai alkunsa?

Tripsteri-matkamedian ammattitoimittajat ovat kirjoittaneet printtioppaita vuodesta 2006 saakka, ensin Mondolle ja vuodesta 2017 Tripsteri-matkaopassarjaan. Kaikki tekijämme ovat asuneet kohteissaan pitkään ja tuntevat ne paikallisen tavoin.

Mitä me teemme?

Vuonna 2015 perustimme oman verkkomatkaopasalustan: www.tripsteri.fi, jossa on tällä hetkellä kohteita yli 30. Tietoja sivuston lukijamääristä ja mainoshinnoista saat mediakortistamme.

Toimitamme myös matkailupodcasteja: www.acast.com/tripsteri.

DayTripster on palkittu kansainvälinen matkailuinnovaatio. Sovellus tukee uusimpia teknologioita, ja yritys tuottaa itse monikielisiä audio-opastuksia, 360-kuva- ja -videomateriaalia ja AR/VR-sisältöjä.

Vuonna 2017 perustettu travtech-startup Tripsteri App Oy pyörittää kaikkea Tripsteri-toimintaa.

Mitä palkintoja Tripsterillä on?

Sovelluksemme palkittiin vuonna 2017 Helsingin Sanomain säätiön mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan voittajana, alkuvuodesta 2018 Visit Finlandin matkailun digi-innovaatiokilpailussa sijoituimme toiseksi ja loppuvuodesta 2018 YK:n tietoyhteiskuntakokoukset World Summit Awards palkitsi Tripsterin sovelluksen Suomen parhaana ja vastuullisimpana digitaalisena ratkaisuna matkailun ja kulttuurin kategoriassa.

Voimmeko tilata Tripsteriltä matkailusisältöjä?

Matkamediataloltamme voit tilata vastuullisia, ammattimaisia ja paikallistietämyksellä luotuja matkailusisältöjä ja yritysesittelyitä: tekstiä, kuvia, videoita, audioita ja virtuaalitodellisuutta printtiin, verkkoon tai mobiiliin.

Saitko idean mahdollisesta yhteistyöstä? Me haluamme kuulla siitä! Yhteistyön tiimoilta viestin voi lähettää osoitteeseen paula.kultanen(a)tripsteri.fi.

Missä voin antaa palautetta?

Matkamedia Tripsteri laajenee ja syvenee lukijoiden vinkkien, toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kuulemme niistä siis mielellämme. Lähetä sähköpostia osoitteeseen: info(a)tripsteri.fi.

Miten pääsen kirjoittajaksi Tripsteriin?

Jos tunnet jonkin matkakohteen perinpohjaisesti ja haluat liittyä tekijöidemme joukkoon, ota yhteyttä! Etsimme kirjoittajia, joilla on kokemusta ammattimaisesta kirjoittamisesta. Emme etsi yksittäisten artikkelien tekijöitä.

Lue lisää: Kirjoittajaksi Tripsteriin

Kuinka voin tukea Tripsterin toimintaa?

“Tuet työtämme suoraan varaamalla vaikkapa hotellin tai lennot sivustomme linkkien kautta.”

Tykkäätkö Tripsteristä? Ilmaisen ja riippumattoman matkamediamme toimintaa on helppo tukea! Tuet tekijöiden työtä esimerkiksi varaamalla hotellin sivustomme linkkien kautta. Linkit vievät tunnettujen ja turvallisten toimijoiden sivustoille, ja me Tripsterin kirjoittajat saamme varauksistasi ja ostoksistasi pienen komission. Hintaan linkkien kautta varaaminen ei vaikuta.

Toimintaamme voit tukea myös lataamalla DayTripster-sovelluksen, ostamalla Tripsteri-opaskirjoja, kuuntelemalla Tripsteri-podcastia ja seuraamalla meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Mistä voin ladata DayTripsterin?

Voit ladata DayTripsterin ilmaiseksi Apple Storesta tai Google Playstä.

Lue lisää matkailusovelluksestamme: daytripster.com ja DayTripsterin Facebook-sivulta.

Mistä voin ostaa Tripsteri-opaskirjoja?

Readme.fi:n kustantamia Tripsteri-oppaita myyvät hyvin varustellut kirjakaupat kautta maan, kuten Suomalainen ja Akateeminen kirjakauppa, Prisma, Adlibris ja Booky (myös tilaukset ulkomaille). Lue lisää opaskirjoistamme.

Tripsteri-matkaoppaat. Kustantaja ReadMe.fi

Missä voin kuunnella Tripsteri-podcastiä?

Voit kuunnella Suomen ensimmäistä matkailupodcastiä, jossa ulkomailla pitkään asuneet matkatoimittajat kertovat kohteestaan rehellisesti ja rakkaudella (reilua vinkkeliä unohtamatta) joko www.acast.com/tripsteri tai sivulla Tripsteri on nyt myös podcast.

Tripsteri podcast, Paula Kultanen Ribas. Kuva: Eeva Anundi
Kuva: Eeva Anundi

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *