Aurinkomatkat julkaisee Tripsterin kanssa yhteistyössä tehdyt kaupunkilomasisällöt Aurinkomatkat-sovelluksessa

Kuva: vas. Siru Valleala (Tripsteri), Laura Paunonen (Aurinkomatkat), Tuulia Kolehmainen (Tripsteri), Elina Martikainen (Aurinkomatkat), Paula Kultanen Ribas (Tripsteri) ja Anu Ojansuu (Aurinkomatkat).

Aurinkomatkat-sovelluksen uudet laadukkaat kaupunkikohteiden sisällöt ovat travtech-startup Tripsteri App Oy:n matkailutoimittajien käsialaa. Sovellus keskittyy syventämään paikallistuntemusta ja toimimaan apuna ja matkaoppaana loman aikana.

– Aurinkomatkat on Suomen suurin matkanjärjestäjä, joten on ollut ilo päästä tekemään yhteistyötä uuden ajan matkailun parissa. Meille on kunnia-asia jakaa arvokasta paikallistietämystämme ja lisätä tietoisuutta vastuullisesta matkailusta, sanoo Tripsteri App Oy:n luova johtaja Paula Kultanen Ribas.

Digitaaliset sovellukset ovat lomalla kaikkein tehokkain ja hyödyllisin formaatti, ja niiden suosio on kovassa kasvussa. Myös Aurinkomatkojen saama palaute kertoo Aurinkomatkat-sovellusta käyttäneiden asiakkaiden olleen keskimääräistä tyytyväisempiä lomaansa, Kultanen Ribas lisää.

Aurinkomatkat -sovellus

Matkailujätin ja startupin yhteistyö

Aurinkomatkat ja Tripsteri App Oy ovat kehittäneet uutta kaupunkisovellusta noin vuoden ajan. Kuinka yhteistyö sai alkunsa?

– Aurinkomatkat on seurannut matkamedia Tripsterin matkailusisältöjä verkossa, opaskirjoissa ja Tripsteri App -sovelluksessa ja halusi meidät sisällöntuottajiksi paitsi laatujournalismin myös syvällisen paikallistuntemuksemme takia. Kaikki toimittajamme asuvat tai ovat asuneet pitkään ulkomailla ja kirjoittavat kohteistaan rehellisesti ja rakkaudella – reilun matkailun vinkkeliä unohtamatta, Tripsteri App Oy:n päätoimittaja Siru Valleala kertoo.

– Nykyisen tietotulvan aikana matkailuvinkkejä on saatavilla niin valtava määrä, että matkailijan on tehtävä suuri työ tiedon seulomiseksi. Tripsteri App ja Aurinkomatkojen sovellus vastaavat tähän tarpeeseen: me julkaisemme vain kuratoitua sisältöä, Valleala painottaa.

Taattua Tripsteri-laatua, valmiita kierroksia ja uusia näkökulmia

Aurinkomatkat-sovelluksessa on Tripsterin laatimat kohdeoppaat 15 kaupunkikohteeseen: Amsterdam, Barcelona, Berliini, Dublin, Krakova, Kööpenhamina, Lissabon, Lontoo, Madrid, New York, Pariisi, Praha, Reykjavik, Rooma ja Wien.

Kaupunkilomakohteita lisätään sovellukseen kesän ja syksyn aikana. Sovelluksen saa käyttöönsä Aurinkomatkojen matkavarauksen jälkeen. Sovellus esittelee kaupunkikohteet ja niiden omaleimaisen kulttuurin monipuolisesti, tarjoaa ensikävijälle, konkarille ja lapsiperheille sopivia kierroksia ja antaa hauskoja paikallisvinkkejä.

Tripsteri-tekijät pitävät huolen paitsi laadukkuudesta, paikallisuudesta ja vastuullisuudesta myös mukaansatempaavasta ja tarinallisesta tyylistä.

Tripsteri
Tripsteri <3 Aurinkomatkat

Tripsterin kasvu jatkuu

Tripsteri App Oy perustettiin Helsingissä vuonna 2017. Helsingin Sanomain Säätiö valitsi Tripsterin mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan voittajaksi syyskuussa 2017. Visit Finlandin matkailun digi-innovaatiokilpailussa Tripsteri App Oy sijoittui toiseksi. 2018 YK:n tietoyhteiskuntakokoukset palkitsi Tripsterin World Summit Awardseissa Suomen parhaana ja vastuullisimpana digi-innovaationa matkailun ja kulttuurin kategoriassa.

Tripsteri julkaisee suomeksi verkkomatkaoppaita, matkaopaskirjoja ja Suomen ensimmäistä matkailupodcastiä sekä kansainvälistä Tripsteri App -matkasovellusta, jonka kohteita ovat Helsinki, Espoo, Porvoo, Lappi, Islanti, Tukholma, Berliini, Praha ja Singapore. Seuraavaksi julkaistaan Barcelona ja Tokio. Sovellus toimii suomeksi, englanniksi, espanjaksi, japaniksi ja pian myös kiinaksi. Kiitetyimpiä ominaisuuksia ovat omien kierrosten luominen, reittiopastus, valmiit audio- ja virtuaalikierrokset, visuaalisuus ja tarinallisuus.

– Yhteistyö Suomen merkittävimpien matkailutahojen kuten Finnair-konserniin kuuluvan Aurinkomatkojen kanssa on meille arvokas mahdollisuus näkyä ja kehittyä. Jatkossa suuntaamme yhä enemmän uusien teknologioiden hyödyntämiseen ja vastuullisen matkailun näkökulman syventämiseen, toteaa Tripsteri App Oy:n toimitusjohtaja Tuulia Kolehmainen.

www.tripsteriapp.com

www.tripsteri.fi

www.aurinkomatkat.fi/aurinkomatkat-sovellus

www.aurinkomatkat.fi/kaupunkilomat  

www.aurinkomatkat.fi/mediatiedotteet/16-08-2018/aurinkomatkojen-mobiilisovellus-palkittiin-kansainvalisessa-red-dot-designkilpailussa

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *