Turku

Ihana Turku! Turku on 200 000 asukkaan kaupunki Aurajoen suulla Saaristomeren rannikolla. Turussa saat kaiken mainion kompaktissa paketissa. Herkullisia kasvisravintoloita, ulkoilua ja söpöjä kahviloita. Täällähän viihtyisi vaikka kuinka monta päivää!

Turun nähtävyydet

Turku osaa hurmata monella tavalla. Kaupungista löytyy paljon hyvinvointiin ja nautiskeluun keskittyvää asiaa, mutta myös museoiden, historian ja kulttuuririentojen ystäville on paljon tekemistä. Turun linna ja keskiaikainen Turun tuomiokirkko ovat Suomen upeimpia historiallisia nähtävyyksiä. Hienossa Ars Novassa on vaihtelevia nykytaiteen näyttelyitä.

Käyskentely Aurajoen varrella tarjoaa hykerryttävän upeat kaupunkinäkymät kaikkina vuodenaikoina. Auransillan ja Tuomiokirkkosillan välillä käyskennellessä tulee vastaan monta mukavaa kahvilaa, joihin voi pistäytyä pullalle tai viinilasilliselle. Tai parhaassa tapauksessa molemmille. Turku on upea, nauti siitä!

Turun parhaat ravintolat, kahvilat ja baarit

Turku on Suomen Pariisi! Joen varrella piileksii tunnelmallisia ravintoloita, kivoja bistroja ja ihania ravintolalöytöjä. Turkuun voi tulla ihan vain kulinaariselle lomalle: tekemistä riittäisi useammalle päivälle. Tässä muutama vinkki, katso lisää Tripsterin sovelluksesta. Lataa DayTripsterin ilmainen Viikonloppu Turussa -kierros, niin pysyt kartalla.

Taidemuseon yhteydessä oleva Cafe Victor on mukava sekoitus rentoa kahvilaa ja herraskaista museoympäristöä. Iltapäiväkahvit nautit kera hyvän leivoksen. Viikonloppuisin tämä on mainio brunssipaikka. Kasvispainotteinen, pöytään katettu myöhäinen aamiainen sisältää neljä pientä annosta ja alkoholittomat juomat. Kahvittelun ja limujen jälkeen voi mennä käyskentelemään viereiseen Puolalanpuistoon.
Cafe Victor, Aurakatu 26

Gaggui on sokerihiiren ja kakkukaverin paras kohtaamispaikka. Gaggui valmistaa tuotteet alusta lähtien itse, ja herkkuja on mukava nauttia tyylikkäässä miljöössä.
Gaggui, Humalistonkatu 15a

Joenvarressa sijaitsevasta Tintåsta saa kaupungin parhaat pizzat. Viinivalikoimakin on erinomainen. Mukava paikka tulla istuskelemaan iltaa – tai piipahta nopeasti vain huikopalalle.
Tintå, Läntinen Rantakatu 9

Turku lasten kanssa

Turku lasten kanssa tarjoaa ikimuistoisen loman koko perheelle. Kaupungissa on paljon maksutonta tekemistä: puistojen ja leikkipaikkojen lisäksi kiva aktiviteetti on esimerkiksi geokätköily (Turussa on paljon kätköjä!). Jos haluaa lähteä kauemmas kalaan, tekemistä riittää! Naantalin Muumimaailma on lähellä, samoin Caribian kylpylä.

Turun parhaat hotellit

Turku on pieni iso kaupunki, josta löytyy paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja hostelleista itsepalveluhotelleihin ja butiikkihotelleista isompiin ketjupaikkoihin.

Park Hotel Turku. Lumoava jugendhotelli kävelymatkan päässä Turun rautatieasemasta ja Turun bussiasemasta sijaitsee söpösti puistossa. Ihanaa, menneen ajan tunnelmaa. Hyvä palvelu.
Park Hotel Turku, Rauhankatu 1

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Liikkuminen Turussa

Turkuun pääsee päivittäin useilla juna- ja bussivuoroilla. Turun keskustassa etäisyydet ovat pienet eli kävellen kulkee lähes joka paikkaan. Turun seudun joukkoliikenne on nimeltään Föli. Fölin vesibusseilla pääset kätevästi esimerkiksi Ruissaloon.

Viikonloppu Turussa

Vietät Turussa ja sen lähiympäristössä taatusti mieleenpainuvan viikonloppuloman!

Lataa ilmainen DayTripster ja lähde seuraaville päiväretkikierroksille Turkuun:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *