Jyväskylä

Pääkuva: Jyväskylä © Julia Kivelä

Jyväskylä on aktiivinen yliopistokaupunki, Keski-Suomen maakuntakeskus ja Liikuntapääkaupunki. Jyväskylässä ja lähialueilla sijaitsee kaikkiaan 29 arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaa kohdetta. Jyväskylä on nuorekas, tyylikäs, rento ja kooltaan kompakti. Ihmiset ovat keskisuomalaisen ystävällisiä ja rentoja ja luovat osaltaan kodikkaan tunnelman ydinkeskustassakin. Ei kestä kauaa, kun sääkin sanot mää!

Jyväskylän hotellit

Rennossa kaupungissa voi majoittuakin rennosti. Testaa boutiquehotellit, kivat perusketjut ja budjettimajoitus. Kaupungin klassisin majoituspaikka on legendaarinen Hotelli Yöpuu, joka sijaitsee Jyväskylän keskustassa historiallisesti arvokkaassa kivitalossa.

Lue ja varaa tarjoushinnoin: Jyväskylän hotellit

LISÄÄ MAJOITUSVAIHTOEHTOJA:

Katso Bookingin hinnat Jyväskylään.

Jyväskylän nähtävyydet

Jyväskylä, Alvar Aallon nimikkokaupunki, on täynnä museoita, luontoa ja järvitunnelmaa sekä tietenkin mainittuja Aalto-kohteita. Reippaile Harjun laelle, kirmaa Rantaraitilla, lähde Jyväsjärven risteilylle, tutustu kirkkoarkkitehtuuriin. Toivolan Vanhalla Pihalla teet aikamatkan menneille vuosikymmenille.

Kaupunki on pieni eli kätevän kokoinen. Lähes kaikki on kävelymatkan ulottuvilla. Hyppää rohkeasti myös vihreään Linkkiin, joka vie vaikkapa uimarannoille ja laskettelumäkeen.

DayTripster App: Toivolan Vanha Piha

Jyväskylän ravintolat, kahvilat ja baarit

Jyväskylässä on useita mainioita ravintoloita ja kahviloita. Kaupungissa yhdistyvät keskisuomalaiset perinnemaut ja modernit vivahteet. Valitse raikasta lähiruokaa, vegaaniherkkuja tai vaikkapa koirakahvila! Tarkasta myös Jyväskylän parhaat olutterassit, paikallinen teekartano ja kaupungin paras kahvipaahtimo.

Jyväskylä on perinteisesti rokkikaupunki. Tanssisali Lutakko on legendapaikka, jonne bändit saapuvat ilolla. Rockbaarit, olutbaarit ja yökerhot sekä hippiväen klassikko Vakiopaine löytävät asiakkaansa. Yliopistokaupungissa iltapaikat ovat eläväisiä.

DayTripster App: Nautiskele Keski-Suomen makuja

DayTripster App: Jyväskylän erikoisuudet

Jyväskylä lasten kanssa

Perhe kokoon ja viettämään ratkiriemukasta kaupunkipäivää! Kaupungissa on helppo käyskennellä lastenrattaiden kanssa, eivätkä leikkipuisto ja luonnonrauha ole koskaan kaukana. Päivää tauottavat lepohetket Toivolan Vanhalla Pihalla ja kivoissa kahviloissa.

DayTripster App: Jyväskylä perheen kanssa

Jyväskylän luontoelämykset

Vehreä Harju on Jyväskylän keuhkot, ja myös keskeinen Kirkkopuisto on pikniklounaalle ja joulukävelylle mukava paikka. Mahtava lenkkeilyreitti löytyy Jyväsjärven ympäriltä Rantaraitilta, ja Laajavuoren rinteet ja kesäinen seikkailupuisto sijaitsevat lähellä keskustaa. Tuomiojärven uimaranta ja Viitaniemen ranta kutsuvat kuuman sään pulahtajia. Tourujoen luontopolki starttaa aivan keskustasta.

Ostokset Jyväskylässä

Aivan Jyväskylän ydinkeskustassa on kivoja pikkuputiikkeja, joissa on hauska tehdä paikallisia löytöjä. Myös museoiden myymälöistä, kuten Käsityöläismuseon puodista, teet löytöjä. Jyväskylässä on viehättäviä antikvariaatteja ja useita ostoskeskuksia.

Liikkuminen Jyväskylässä

Näin pääset Jyväskylään

Jyväskylän Matkakeskus sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä. Matkakeskukselta kulkevat niin junat kuin pitkän matkan bussitkin. Jyväskylään on helppo saapua kaikista ilmansuunnista.

Näin liikut Jyväskylässä

Kauppakeskus Forumin edessä sijaitsevat keskeisimmät kaupunkiliikenteen pysäkit, joilta vihreätsävyiset “linkit” kulkevat kauemmas kaupungin reunamille ja entisen maalaiskunnan puolelle. Lataa puhelimeesi mobiililippusovellus Linkki tai Valtti.

Jyväskylän ydinkohteisiin pääset helposti kävelemällä.

DayTripster App Jyväskylä

Lataa Tripsterin oma sovellus DayTripster App ja valitse kohteeksi Suomen kuvankaunis, eläväinen Jyväskylä! Sovellus tarjoaa mukavia kahvilatärppejä, perhepuuhia ja päiväretkivinkkejä paikallisesta näkökulmasta. Näet paikat kartalla, kulkureitit, liikennevälineet ja linkkivinkit sekä voit luoda oman unelmiesi Jyväskylä-kierroksesi!

Lue lisää ja lataa! DayTripster App

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *