Espoo

Espoo on täynnä mielenkiintoista luontoa, urbaania elämää ja innovaatioita! Alue on pääkaupunkiseudun dynaamisinta ja koko Suomen elinvoimaisinta ja uudistuvinta. Paikallisluonto, Rantaraitti ja saaristo ovat Espoon valttikortteja, joita asukkaat vaalivat aarteinaan. Lisäksi Espoossa kuhistaan taiteesta, tieteestä, startup-hengestä, innovaatioista ja uudesta arkkitehtuurista.

Suomen toiseksi suurimman kaupungin asukasluku on lähes 300 000. Espoo tunnetaan paitsi lapsiperheiden ja insinöörien tyyssijana, myös erinomaisena päiväretkikohteena Helsingissä asuvalle tai vierailevalle. Alueella on mitä maittavin valikoima hienoja ravintoloita ja kotoisia kahviloita sekä kattaus pääkaupunkiseuden upeinta luontoa.

Anna Espoon monipuolisen tarjonnan yllättää ja lataa reissuun mukaan DayTripster App Espoo!

Kurkkaa esimerkiksi DayTripster Espoon Päiväretkellä Espoossa – Luonto kohtaa kulttuurin

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Espoon innovaatiot

Smart Otaniemi, Espoo

Kiehtovaa on, että Espoossa sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin innovaatiokeskittymä, johon osallistuu toimijoita startupeista suuryrityksiin sekä lisäksi Aalto-yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja lukuisia muita tutkimuskeskuksia. Toiminta keskittyy Keilaniemi-Otaniemi-Tapiola-akselille ja länsimetron, kaupunkiradan ja tulevan Raide-Jokerin varrelle. Kaupunki on koti Enter Espoolle, joka tarjoaa seikkailullisia kokemuksia.

Sellaiset kansainväliset yritykset kuin Rovio ja Kone vaikuttavat Espoosta käsin, ja joukko tutkijoita ja tieteilijöitä yhdistää voimansa Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. Espoo hyödyntää yhä enemmän dataa ja tekoälyä uuden ajan palvelujen kehittämisessä.

Visio on tehdä tästä innovaatiokeskittymästä vuoteen 2030 mennessä Euroopan vetovoimaisin, kestävin ja onnellisin kasvu- ja innovaatioympäristö. Tripsterin sovelluksessa pääset kiinnostavalle audiokierrokselle Smart Otaniemi -älykaupunkiin ja tulevaisuuden energiaratkaisuihin.

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja kurkkaa nämä kiehtovat innovaatiokierrokset:

Smart Otaniemi -kierros – Älykkäämpää tulevaisuutta Otaniemessä

Tiede-, taide- ja teknologiakierros Espoossa – Lähde Espooseen ja tutustu maailman älykkäimpään yhteisöön!

Älykäs Espoo -kierros – Espoon älykkäin kaupunkikierros

Vastuullisen matkailijan Espoo

Tutkimusten mukaan Espoo on monella mittarilla, kuten taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti, Euroopan vastuullisin kaupunki. Suuri osa maineesta syntyy ennakkoluulottomasta ja laajakatseisesta työskentelemisestä yhdessä kaupungin eteen.

Matkustaminen Espoossa

Länsimetro kuljettaa Helsingistä Otaniemen ja Tapiolan kautta Matinkylään. Lähijunilla A, U, E ja Y pääsee Leppävaaraan. Muun Espoon kattaa monipuolinen ja tehokas linja-autoverkosto.

Liikkumiseen Espoossa suosittelemme ehdottomasti myös polkupyörää! Kaupunkipyöräsysteemi toimii tai vaihtoehtoisesti oman pyörän voi kuljettaa junassa tai metrossa. Hyvin suunniteltuja pyöräreittejä on paljon. Vesistö tarjoaa omat välineensä: vuokraa kajakki, SUP-lauta, kaupunkivene tai matkusta saaristoveneillä.

DayTripster Espoo matkaäppi

Espoo-sovellus

DayTripster App antaa vinkit ja ohjeet Espoon kiinnostavimpien kohteiden löytämiseen. Voit ladata ilmaisen sovelluksen reittiohjeineen ja audiokierroksineen App Storesta tai Google Playstä.

Espoon hotellit

Sokos Hotel Garden, Espoo
Sokos Hotel Garden, Espoo

Espoossa on runsas määrä uniikkeja, tyylikkäitä ja viihtyisiä hotelleja, joista monilla on kokemisen arvoinen, luonnonläheinen sijainti.

Espoon parhaat hotellit ovat kuin taidonnäytteitä loistavan arkkitehtuurin ja visuaalisesti kauniin ulkonäön yhdistelmistä. Majoituspaikkoja löytyy niin hemmottelua ja luksusta kaipaavalle kuin edullista yöpaikkaa etsivälle. Koska Espoon puolella on keskimäärin hieman edullisempaa majoittua kuin Helsingissä, voit täällä saada huokealla hinnalla vaikkapa saunallisen huoneen!

Useimmissa espoolaisissa hotelleissa on erinomaiset kokous- ja juhlatilat suuremmallekin porukalle. Romanttisen pariskuntaloman, staycationin tai luonnon helmassa yöpymishaaveen tapauksessa kannattaa niin ikään suunnata erilaisen elämyksen Espooseen!

Espoon nähtävyydet, museot ja kulttuurikohteet

Dipoli © Tuulia Kolehmainen
Dipoli © Tuulia Kolehmainen

Espoo on mielenkiintoinen Alvar Aalto -kohde. Etenkin Otaniemi on hyvä paikka tutustua Aallon suunnittelemiin rakennuksiin.

Espoon kulttuurielämän sydämessä Tapiolassa kuluu helposti useampi tunti taide-elämysten, ostosten ja herkuttelun lomassa. Löydät kosolti laadukasta kulttuuria ja korkeatasoista tarjontaa, kuten Espoon teatterin, Kino Tapiolan, Tapiolan kulttuurikeskuksen, Espoo Sinfoniettan konserttisalin sekä Espoo Cinen ja Jazzin tapahtumapaikat. Näyttelykeskus WeeGee ja keskuksessa sijaitseva Espoon modernin taiteen museo EMMA ovat saaneet kansainvälistäkin huomiota.

Leppävaarassa taas sijaitsee kehujen arvoinen Sellosali ja yksi pääkaupunkiseudun parhaimmista kirjastoista, Sellon kirjasto.

Espoon kivoimmat kulttuurikohteet – Espoo on suuri kulttuurikaupunki

Espoon luonto ja saaristo

Nuuksio © Visit Espoo, Marjaana Tasala
Nuuksio © Visit Espoo, Marjaana Tasala

Espoossa on pääkaupunkiseudun ehdottomasti hienoimmat luontoretkimahdollisuudet. Metsäisiä elämyksiä ympäri vuoden tarjoavat muun muassa Nuuksion kansallispuisto ja Laajalahden luonnonsuojelualue. Kesällä nautitaan uniikista saaristosta, uimarannoista ja venesatamista.

Espooossa on 58 kilometriä merenrantaa, 95 järveä, 165 saarta, 600 kilometriä pyöräilyreittejä, 200 kilometriä latuja ja luonnonkaunis Rantaraitti. Espoon rantaviivaa mukaileva, yli 40 kilometriä pitkä rantaraitti on ulkoilijan paratiisi. Kävele, pyöräile, souda, lenkkeile ja ui sekä viihdy venesatamissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

DayTripster App Espoon Rantaraitti-kierroksia:

Espoon rantaraittin vaelluskierros – Luonnossa liikkujan elämyskierros

Talvipäivä Espoon rantaraitilla – Hiihdä, luistele ja patikoi talvisella rantareitillä

Espoon rantaraitin parhaat uimarannat – Uintiretkelle Espooseen!

Nuuksio on upea päiväretkikohde! Nuuksion kansallispuistossa on useita järviä ja grillaus-, nuotio- ja leirintäpaikkoja. Harvoin näin lähellä pääkaupunkia on tällainen luonnon keidas! Nuuksion Haukkalammen reitti on helppo koko perheen metsäkierros.

DayTripster App Espoon Nuuksio-kierroksia:

Päiväretki Nuuksioon – Pääkaupunkiseudun parhaat luontoelämykset

Viikonloppu Nuuksiossa – Yövy ja patikoi Nuuksion kansallispuistossa

Espoon saaristo on monelle suuri tuntematon ja siksi ylikansoittamaton luontohelmi. Ulkoilusaarille pääsee kätevästi saaristoveneillä.

DayTripster App Espoon saaristokierroksia:

Viikonlopun saarihyppely Espoossa – Saaristoveneellä Espoon upeaan saaristoon

Retkipäivä Pentalan saareen – Saaristoveneellä Pentalan saaren museoon ja ravintolaan

Retkipäivä Isoon Vasikkasaareen – Hyppää saaristoveneen kyytiin ja lähde saariretkelle

Espoon ravintolat, kahvilat ja baarit

Laguuni © Tomi Tähti Photography
Laguuni © Tomi Tähti Photography

Espoon ravintolat ovat kulinaristinen elämys! Saatat kokea yllätyksiä, joita et osannut odottaa, paikoissa, joista et tiennyt etukäteen mitään.

Esimerkiksi Rantaraitin varrella liikkuja pääsee maistelemaan monipuolista ruoka- ja juomatarjontaa ihanissa merenrantaravintoloissa ja -kahviloissa: kahvia, kuohuviiniä ja tasokkaita mereneläviä. Merenrannalla lepää kotoisia kahviloita, moderneja baari-ravintoloita ja 1800–1900-lukujen tunnelmallisia kesähuvilaravintoloita. Testaa esimerkiksi Matinkylän ja Haukilahden rantaravintolat.

Espoon rantaraitin parhaat ravintolat ja kahvilat – Espoon raikkaimmat rantaravintolat

Espoossa on myös kunnioitettava määrä pienpanimoita, joissa kehitellään jatkuvasti uudenlaisia makuvivahteita. Lue lisää ja lähde olutfanin vakiokierrokselle: Espoon parhaat pienpanimobaarit – Olutkierroksella erikoisia löytöjä

Entä oletko kasvissyöjä tai vegaani? Myös Espoossa on useita mahdollisuuksia herkutella.

Varmasti vegeä Espoossa – Kasvisherkkuja espoolaisittain

Ostokset Espoossa

Matinkylän Ison Omenan kauppakeskus, Leppävaaran Sello ja Tapiolan Ainoa sekä Espoon muut ostosmahdollisuudet ovat vain pienen juna- tai metromatkan päässä Helsingistä.

Jokaisessa Espoon suuremmassa keskittymässä on myös omat pikkuliikkeensä, joissa pääsee tutustumaan pienempien yrittäjien tuotantoon. Otaniemessä Aalto-yliopiston metroaseman A Bloc -ostoskeskuksessa on usein kiinnostavia pop up -liikkeitä.

Espoon kauppakeskushelmet – Espoon parhaat ostoskeitaat

Espoo lasten kanssa

Espoon alueella asuu paljon lapsiperheitä, joten seudulla on huomioitu koko perheen tarpeet loistavalla tavalla. Leikkipuistoja ja puuhapaikkoja riittää, kulttuuritapahtumissa lapset muistetaan kiitettävän hyvin, ja luontokohteissa pienimmätkin nauttivat turvallisista elämyksistä.

Lapsiperheille sopivia kierroksia DayTripster Appissa:

Espoon rantaraitin parhaat uimarannat – Uintiretkelle Espooseen!

Espoon upeimmat urheilukohteet – Liiku, pelaa ja kuntoile Espoossa

Hauskaa talvitekemistä Espoossa – Talviretkellä Espoossa

Retkipäivä Isoon Vasikkasaareen – Hyppää saaristoveneen kyytiin ja lähde saariretkelle

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *