Barcelonan ja Costa Bravan vastuulliset hotellit

Barcelonassa ja Costa Bravalla on lukuisia vastuullisuussertifikaatin saaneita hotelleita. Ympäristötekijöiden lisäksi hotellit huomioivat majoittujien ja työntekijöiden hyvinvointia monipuolisesti. 

Yhä useampi matkailija huomioi majoituspaikkansa valinnassa erilaisia vastuullisuuskriteereitä: onko hotellissa hyvä sisäilma, ovatko kosmetiikkatuotteet luomua, saako hotellin aamiaisella vegaanista tarjontaa tai onko hotelli huomioinut toiminnassaan energiansäästön, jätteiden kierrätyksen, hävikin minimoimisen ja työntekijöiden sosiaaliset olot.

Valintaa helpottavat erilaiset ekosertifikaatit, joista Barcelonan ja Costa Bravan hotelleilla ovat käytössä ainakin sellaiset arvostetut tunnukset kuten LEED, Green Globe ja Biosphere.

Ekotrippi-podcastin kolmas jakso käsittelee Espanjan hotellien ympäristöluokituksia ja monia muita tekijöitä, jotka majoituksen varaajan kannattaa huomioida. Kuuntele lisää:

Vastuullisia majoitusvaihtoehtoja Barcelonassa ja Costa Bravalla ovat ainakin seuraavat:

Hotel Pulitzer

Luksushotelli on sitoutunut säästämään luontoa ja energiaa materiaali- ja puhdistusainevalikoimillaan. Pulitzerissa asuessa on helppo kävellä kaikkialle keskustassa. Maailman ensimmäinen Healthia-sertifikaatin ansainnut hotelli tarjoilee vain terveellistä lähiruokaa: Greenhouse-ravintolan tarjonta koostuu pääosin tuoreista vihanneksista, tuoreesta kalasta ja itsetehdyistä jälkiruoista. Tyylikäs mutta kotoisa sisustus.

Missä: Aivan ytimessä, C/ de Bergara 8. Metro: L1/L3 Catalunya

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Camper Barcelona

Ravalissa sijaitseva omaleimainen Casa Camper on hipsterien mieleen. Klubimaisen sisustuksen lisäksi suosioon on vaikuttanut hotellin ekologinen aate ja rento tunnelma. Alakerran keittiöstä saa pistää poskeensa naposteltavaa vuorokauden ympäri.

Missä: Ravalin sydämessä. C/ Elisabets 11. Metro: L3 Liceu

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostal Grau

Tunnettu hostelli täysremontoitiin 2013. Remontissa käytettiin vain myrkyttömiä maaleja ja rakennusaineita ja hostelli muutettiin vastaamaan ecolabel-vaatimuksia: puhdistusaineet ja saippuat ovat ekologisia ja huonekalut muovittomia. Loistava sijainti Ravalissa, Barcelonan parhaiden vege- ja luomuravintoloiden läheisyydessä.

Missä: Keskustan parhaan secondhand- ja levykauppakadudun Tallersin kupeessa, C/ de les Ramelleres 27. Metro: L1/L3 Catalunya

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mas Salagros

Mas Salagros EcoResort & SPA

Artikkelin pääkuvassa näkyvä Pyreneiden niemimaan ensimmäinen täysin ekologinen lomakohde sijaitsee ihanassa vehreässä luonnon rauhassa. Hitaan matkailun ystävät saapuvat tänne rauhoittumaan, patikoimaan luonnossa, syömään terveellistä luomuruokaa ja käymään terveyskylvyissä 1400-luvun maalaistaloon rakennetussa kylpylässä.

Green Globe -ekosertifikaatilla varustetussa hotellissa energian käyttö on minimoitu ja omat aurinkopaneelit tuottavat vihreää energiaa. Huoneet on sisustettu ekologisin materiaalein ja hotellin ravintola tarjoilee terveellistä luomulähiruokaa.

Missä: Riera de Vallromanes, 20 minuuttia Barcelonasta pohjoiseen.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostal Spa Empúries

Hostel Spa Empúries Cosa Bravassa.
Hostel Spa Empúries Costa Bravassa.

Rentoutumaan, uimaan ja liikkumaan? Tässä erinomaisen monipuolinen majoitusvaihtoehto Costa Bravan kreikkalaisten raunioiden lähellä. Huoneen voi varata ranta- tai meri- ja puutarhanäkymin, parvekkeella tai omalla pihalla.

Ekohotellin modernit ravintolat ovat keskittyneet lähi- ja luomuruokaan ja niiden terassilta on tunnelmalliset merinäköalat. Hotellin kylpylässä on sauna, erilaisia altaita ja hierontoja ja hoitojakin täällä pääsee kokeilemaan. Kosmetiikka on tietysti ekologista. Lisäksi majoituspaikka tarjoaa asiakkailleen joogatunteja sekä pyörän, kajakin ja sup-laudan vuokrausta.

Missä? Platja Portitxol, Empúries.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Mas Falgarola Hotel Boutique

Mas Falgarola Hotel Boutique Costa Bravassa.
Mas Falgarola Hotel Boutique sijaitsee 1600-luvun kivisessä majatalossa.

1600-luvun kivisestä maalaistalosta upeaksi ekologiseksi elämyshotelliksi muutettu Mas Falgarola sijaitsee hieman tuntemattomammalla alueella. Lähellä ei ole rantoja, ei kauppoja, eikä muita viettelyksiä – on aikaa antaa ajan pysähtyä. Luonnon rauhasta pääsee kuitenkin nopeasti Dalín synnyinkaupunkiin Figueresiin ja siellä sijaitsevaan Dalín teatterimuseoon sekä kaupungin laajaan ravintola- ja ostostarjontaan tutustumaan – tai vaikkapa Peraladan viinitilalle.

Varaa huone vanhan maalaistalon uumenista tai sviitti, joista jokainen on kuin oma pikkutalonsa. Sviiteissä on suuret kylpylämäiset kylpyhuoneet ja terassit molemmin puolin rakennusta. Iltaisin on mukava istahtaa omalle terassille tähtiä katselemaan ja luonnon ääniä kuuntelemaan. Aamupalaa voi nauttia uima-altaan edustalla lasten leikkiessä vedessä. Mas Falgarola on erittäin suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja lapset pääsevät usein myös hotellin luomupuutarhaan keräämään yrttejä ja vastamunittuja kananmunia.

Harvassa hotellissa on yhtä ylellistä spata – varsinkaan vanhaan latoon rakennettua sellaista! Kylpylässä on monenlaisia hierovia suihkuja, sauna ja hyvinvointihoitola.

Missä? Avinyonet de Puigventós, 4 km Figueresista.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Teatre Hotel Gastronòmic

Hotel del Teatre Costa Bravassa.
Hotel del Teatre on vain aikuisille.

1700-luvun maalaistalosta kunnostettu moderni ekohotelli on suunnattu vain yli 14-vuotiaille. Teatteri-nimensä hotelli on saanut aikaisemmasta funktiostaan kylän teatterisalina ja elokuvien esityspaikkana.

Tänne voi todella saapua vaikka vain herkuttelulomalle: hotellissa toimiva La Calèndula on todennäköisesti paras ravintola, jossa olen koskaan syönyt – ja se on paljon sanottu se! Ravintolan keittiömestaritar Iolanda Bustos on fytoterapeuttiäitinsä siivittämänä oppinut kasvattamaan ja hyödyntämään kukkia ja yrttejä terapeuttisiin tarkoituksiin. La Calèndulassa syötävät kukat ovat aterioiden päätähtiä ja ne kasvatetaan hotellin puutarhassa.

Missä? Plaça Major, Regencós.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Uusimmatkasinot 13.04.2022 10:14

Casa Camper näyttää hyvältä! Suunnittelimme vaimon kanssa matkaa Barcelonaan, mutta se lykättiin!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *