Matkustaminen Costa Bravalle

Kuinka matkustat kätevimmin Suomesta Costa Bravalle ja lentokentältä kohteeseen? Näillä vinkeillä matkanteko on mukavaa. 

Lennot Costa Bravalle

Costa Bravalle pääsee Suomesta lentäen ottamalla vaihtolennon Gironaan. Ympäristöystävällisempää ja monesti nopeampaa on kuitenkin varata suorat lennot Barcelonaan ja jatkaa matkaa junalla, bussilla tai vuokra-autolla.

Suomesta suoria lentoja Barcelonaan lentävät vuoden ympäri Finnair ja Norwegian. Lentoaika Helsingistä Barcelonaan on vajaat neljä tuntia, ja menopaluun hinta vaihtelee noin 150–400 euron välillä.

Barcelonan lentokentältä Costa Bravalle

Barcelonan lentokentältä pääsee Costa Bravalle linja-autolla, junalla ja vuokra-autolla. Matka-aika vaihtelee määränpäästä, kulkuneuvosta, ruuhkista ja mahdollisista vaihdoista riippuen noin tunnista kolmeen tuntiin.

Juna Barcelona – Costa Brava

Jos olet matkalla Costa Bravan juna-asemallisiin kohteisiin, kuten Blanesiin, Gironaan, Figueresiin, Llançaan tai Portbouhun, ota R2-juna T2-terminaalista Barcelonan Sants Estació -asemalle ja vaihda siellä junaa. Muista pitää matkalippu tallessa koko matkan ajan. T1-terminaalilta pääset T2:lle ilmaisella terminaalibussilla.

Matka-aika lentokentältä Santsiin on noin 20 minuuttia ja Santsista Costa Bravalle noin 40 minuutista kahteen tuntia määränpäästä riippuen. Lähijuna (Catalunya Express tai rodalies/cercanías) on huomattavasti pitkän matkan junaa (Talgo tai Costa Brava) edullisempi.

Barcelona–Girona matka kestää lähijunalla noin kolme varttia ja maksaa noin 8 euroa (kaukojunalla jopa yli 30 euroa). Aikataulut ja liput löytyvät Espanjan valtion rautateiden sivuilta.

Gironan juna-asema, © Pau Ribas
Gironan juna-asema, © Pau Ribas

Bussi Barcelona – Costa Brava

Sarfa Moventis -linja-autot liikennöivät Barcelonan lentoaseman molemmilta terminaaleilta useimpiin Costa Bravan juna-asemattomiin kohteisiin, kuten Tossa de Mariin, Beguriin, Cadaquésiin, Palamósiin, Platja d’Aroon ja Rosesiin.

Matka kestää tiuhaan pysähtelevällä bussilla puolestatoista tunnista kolmeen, määränpäästäsi riippuen. Barcelonan keskustasta voit napata tämän bussin Estació Nord -linja-autoasemalta. Tarkastele aikatauluja, reittejä ja osta liput ennakkoon Sarfan sivustolta.

Vuokra-auto Barcelona – Costa Brava

Nopein liikkumismuoto Costa Bravalle on vuokrata auto Barcelonan lentokentältä ja ajaa sillä kohteeseen. Jos varaat auton ajoissa, saatat saada edullisen tarjouksen, etkä ole sidottu julkisten aikatauluihin.

Autoillessa tulee muistaa pitää mukana kolikoita tai luottokorttia tietulli- ja pysäköintiautomaatteja varten, koska ne eivät hyväksy ulkomaisia debitkortteja.

Maata pitkin Costa Bravalle

Maata pitkin Costa Bravalle pääsee Suomesta noin kahdessa vuorokaudessa ja yhdensuuntainen matka maksaa junalla alkaen 180 euroa.

Etelä-Suomesta nopein reitti on matkustaa laivalla Helsingistä tai Turusta Tukholmaan ja Pohjois-Suomesta Ruotsin puolelle ja junalla Tukholmaan. Ruotsin pääkaupungista junareittivaihtoehtoja ovat esimerkiksi Tukholma-Kööpenhamina-Hampuri/Bryssel-Pariisi-Portbou.

Costa Bravan pohjoisimmasta kaupungista Portbousta pääsee vaihtaen jatkamaan esimerkiksi Gironaan, Figueresiin tai Blanesiin. Pariisi-Portbou-yöjuna maksaa alkaen 35 euroa. Lisätietoa reiteistä löytyy suomenkieliseltä sivustolta.

Junan ohella vaihtoehtona on ottaa Tallinnasta bussi Berliiniin ja jatkaa bussilla tai junalla Pariisiin ja Gironaan. Lisätietoa kansainvälisistä bussireiteistä ja lipuista löytyy Flixbus-sivustolta.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *