Matkustaminen Costa Bravalla

Costa Brava ei ole julkisen liikenteen ystävän unelmakohde. Junat kulkevat vain suurimpiin kaupunkeihin ja bussien aikataulut ovat melko suppeat. Taksimatkailuun matkat ovat useimmiten liian pitkiä. Kaikkein suositeltavin liikkumismuoto alueella on vuokra-auto. Hinnat eivät ole kovin korkeat ja autolla pääsee liikkumaan kaikkein nopeiten ja helpoiten myös pieniin rantakyliin. 

Autolla Costa Bravalla

Autonvuokraus on Costa Bravalla todella suositeltavaa. Monet vuokraavat auton jo Barcelonan lentokentältä, mutta jos mielit venyttää penniä, voit taittaa lentokenttämatkan myös julkisilla ja vuokrata auton kohdekaupungistasi, jossa se on todennäköisesti edullisempaa. Monet vuokraamot tuovat ja hakevat auton sovitusta paikasta hiukan pidemmältäkin.

Vuokra-autoon voi pyytää lisämaksua vastaan turvaistuimen (silla de coche para bebé/niño).

Tietullit ja bensa Costa Bravalla

Polttoaine on Kataloniassa edullisempaa kuin Suomessa, mutta moottoriteillä pitää maksaa tietullimaksuja (peatge/peaje), joiden kokonaishinta esimerkiksi 100 km Barcelona–Girona-matkalla on 5–10 € reitistä riippuen.

Varaa autoillessa mukaan kolikoita. Myös luottokortit käyvät tietulliautomaateissa, mutta luotottomat ulkomaiset pankkikortit eivät. Huoltoasemilla maksuvälineenä käy myös pankkikortti, mutta muistathan maksaa ennen tankkausta.

Automatkojen kokonaiskustannukset bensoineen ja tietulleineen voi laskea Via Michelin -sivustolla.

Pysäköinti Costa Bravalla

Jos autossa on arvotavaraa, parkkihallit ja valvotut paikoitusalueet ovat katupysäköintiä turvallisempi, vaikkakin kalliimpi vaihtoehto.

Parkkiruutujen värikoodeista keltainen tarkoittaa pysäköintikieltoa, vihreä asukaspysäköintiä (muutkin saavat pysäköidä, mutta kalliimpaan hintaan) ja siniset parkkiruudut ovat kaikille vapaita ja edullisimpia pysäköintipaikkoja.

Tarkista maksulliset ajat aina parkkiautomaatista, sillä ne vaihtelevat kovasti. Joissain kaupungeissa, kuten Gironassa, sunnuntaisin saa kadulle pysäköidä ilmaiseksi, kun taas monissa rantakaupungeissa ei ole maksuttomia päiviä.

Bussilla Costa Bravalla

Costa Bravan kohteesta toiseen pääset liikkumaan kätevästi Sarfa Moventiksen linja-autoilla. Voit tarkastella aikatauluja ja ostaa liput etukäteen Sarfan sivustolta.

Junalla Costa Bravalla

Portboun juna-asema
Portboun juna-asema

Costa Bravan alueella on kaksitoista juna-asemaa seuraavissa kylissä ja kaupungeissa: Blanes, Girona, Figueres, Llancà, Portbou, Caldes de Malavella, Sils, Maçanet de la Selva, Flaçà, Puigcerdà, Ribes de Freser ja Ripoll.

Aikataulut ja lippujen hinnat löydät Espanjan valtion rautateiden sivuilta.

Costa Bravan turistijunat

Turistibussien sijaan Costa Bravalla kulkee pieniä söpöjä – pyörällisiä – turistijunia. Näistä kuuluisimpia ovat Cadaquésista Cap de Creusin vuorille köröttävä Es trenet de Cadaqués, Palsista riisipelloille ja keskiaikaisiin kyliin retkiä tekevä El Xiulet de Pals, L’Escalan ja Empúriesin väliä kulkeva Carrilet ja S’Agarón ja Sant Feliu de Guíxolsin välillä liikennöivä Sant Feliu Express.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *