Costa Bravan parhaat hotellit

Costa Bravan parhaat hotellit sijaitsevat elämyksellisissä paikoissa kuten linnassa, majakassa, maatilalla, viinitilalla, keskustan sykkeessä ja kylpylän tai golfkentän kupeessa. Vastuullisuus näkyy useimpien majoituspaikkojen arvomaailmassa.

Luksusta ja kylpylähotelleita Costa Bravalla

Hotel Calma Blanca

Boutique Hotel Spa Calma Blanca Costa Bravassa.
Boutique Hotel Spa Calma Blanca Costa Bravassa.

Luksuselämys vailla vertaa! Miltä tuntuisi herätä, köpötellä oman terassin yksityiselle uima-altaalle aamukahville jylhiä vuoria ja merta ihastelemaan? Tunne on epätodellisen lumoava – kuten niin monia taiteilijoita Dalísta Picassoon innoittanut Cadaquésin kaupunkikin. Kaikkein tyyreimmän luksussviitin lisäksi valittavana on kuusi muutakin huonetta, parvekkeella, pihaterassilla, sisä- tai ulkoporealtaalla.

Aiemmin asuintalona toiminut boutiquehotelli on viihtyisä paikka viettää aikaa. Puutarhassa on uima-allas ja aurinkotuoleja, laadukas asiakkaan toiveiden mukaan valmistettu aamiainen tarjoillaan terassille tai näköalallisiin sisätiloihin ja alakerran spa rentouttaa ennen illanviettoa. Hotellin sisustuselementtejä voi ostaa mukaan. Vuokraa menopeliksi vespa, polkupyörä tai kolmipyöräinen katettu Ape Calessino -mopo kuljettajan kera ja karauta koluamaan Cadaquésin upeita ravintoloita, rantabaareja ja pikkupuoteja.

Missä? Av. Salvador Dali 8, Cadaqués.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Hotel Peralada Wine Spa & Golf

Hotel Peralada Wine Spa & Golf Costa Bravassa.
Hotel Peralada Wine Spa & Golf sopii parhaiten golffareille.

Peralada on Costa Bravan suurin ja kansainvälisesti tärkein viinitila, mutta myös Katalonian parhaita golfkohteita. Hotelli sopiikin parhaiten golffareille ja muille makean elämän ystäville: se sijaitsee suljettujen porttien takana golf-kenttien ympäröimissä kaliforniamaisissa maisemissa Peraladan viinitilusten kupeessa.

Castell Peralada -ravintolalla oli pitkään Michelin-tähti, tänä vuonna tähti tosin menetettiin. Baareja on uima-altaalla ja terassilla ja niissä nautitaan tietysti Peraladan viinejä. Hotellihuoneet ja kylpylä eivät ole kovin moderneja, mutta vetoavat klassiseen tyyliin. Kesällä hotelli on suosittu majoituspaikka elämyksellisen Festival Castell Peralada -musiikkifestivaalin aikaan.

Missä? C/ de Rocabertí, Peralada.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Sallés Hotel & Spa Cala del Pi

Sallés Hotel & Spa Cala del Pi Costa Bravassa.
Sallés Hotel & Spa Cala del Pi Costa Bravassa.

Jos aikomuksenasi on viettää täydellinen hemmottelu-, ranta- ja shoppailuloma lasten kanssa tai ilman – tässä täydellinen majoituspaikka. Viiden tähden luksushotelli sijaitsee Platja d’Aron upeiden rantojen ja snorklailuun sopivien pienten merenpoukamien äärellä. Vierestä lähtevät rantareitti Camí de Rondan upeimmat patikointietapit. Platja d’Aron keskusta tarjoaa Costa Bravan parhaat ostosmahdollisuudet sekä viihdystä lapsille huvi-, seikkailu- ja vesipuiston muodossa.

Itse hotelli on upea kokonaisuus. Tilavat parvekkeet mykistävät meri- ja uima-allasmaisemillaan. Hotellin kylpylä on Costa Bravan parhaita ja hyvinvointipalvelutarjonta on laaja: hoitotuotteet ovat vegaanista luomukosmetiikkaa.

Missä? Av. Cavall Bernat 160, Platja d’Aro.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Hotel Spa Terraza

Hotel Spa Terraza Costa Bravassa.
Hotel Spa Terraza Rosesissa Costa Bravassa.

Haluatko tutustua Costa Bravan pohjoisrannikon Dalí-kohteisiin tai tehdä retken Ranskan puolelle? Rosesissa sijaitseva kylpylähotelli on erinomainen levähdyspaikka. Varaa huone merinäkymin. Kylpylässä on altaita ulko- ja sisätiloissa. Juna-asemakuljetus ja pyörän vuokraus sisältyvät huoneen hintaan.

Missä? Av. de Rhode 34, Roses.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Costa Bravan boutique-hotelleita

Boutique Hotel Casa Granados

Boutique Hotel Casa Granados Costa Bravassa.
Boutique Hotel Casa Granados Costa Bravassa.

Kuuluisan klassisen säveltäjän Enric Granadosin kotitalona 200 vuotta sitten toiminut rakennus on nykyään tyylikäs designhotelli. Kohtuuhintainen Casa Granados sijaitsee Tossa de Marin vanhassa kaupungissa. Terassiravintolalta ja uima-altaalta on näkymät vuorille, merelle ja Tossan satumaiselle linnalle. Puutarhassa hyvinvointikeskus saunoineen.

Missä? C/ Roqueta 10–12, Tossa de Mar.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Villa Gala Boutique Hotel

Villa Gala Boutique Hotel Costa Bravassa.
Villa Gala Boutique Hotel Costa Bravassa.

Jos kaipaat boutique-elämystä Cadaquésissa, mutta budjetti on hieman niukempi, Villa Gala on varteenotettava vaihtoehto. Jokaisesta hotellin 14 huoneesta on näköalat merelle ja kauniiseen kylään. Hotellin wellness-tiloissa pääsee nauttimaan hieronnasta ja kaupunkiajeluun voi vuokrata sähköllä kulkevan Minimoke-auton tai napata ilmaiseksi pyörän.

Missä? Carrer Solitari 5, Cadaqués.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

El Far Hotel Restaurant

El Far Hotel Restaurant Costa Bravassa.
El Far Hotel Restaurant Costa Bravassa.

Sant Sebastiàn majakka on Costa Bravan legendaarismipia nähtävyyksiä ja yöpyminen majakan kupeessa on kokemisen arvoinen elämys. 175 metrin korkeudesta, meren kielekkeeltä on huimat näkymät läheisille Calellan, Llafrancin ja Tamariun rannoille. Huoneiden sisustus ei ole kaikkein modernein, mutta teemaan sopivan merellinen. Hotellin ravintolan lisäksi kannattaa testata viereinen japanilaisvaikutteinen Nomo Far -trendiravintola.

Missä? Muntanya de Sant Sebastià, Llafranc.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Hotel Castell d’Empordà

Hotel Castell d’Empordà Costa Bravassa.
Hotel Castell d’Empordà Empordàn linnassa.

Kun Dalí sai 1973 päähänsä ostaa vaimolleen Galalle linnan, hän piiritti pitkään ja hartaasti Empordàn linnan omistajaa. Kuten kaikki tiedämme, kauppoja ei syntynyt, vaan Dalí päätyi lopulta ostamaan Galalle Púbolin linnan. Sinä voit kuitenkin yöpyä tässä Dalín himoitsemassa, hotelliksi muutetussa linnassa. Itse vietin täällä häämatkalomani ja paikka on toden totta romanttiselle lomalle ihanteellinen.

1300-luvulla rakennetun linnan omisti 1400-luvun lopulla Kolumbuksen kanssa löytöretkeillyt kapteeni Margarit. Vuonna 1999 linnasta restauroitiin upea moderni hotelli.

Osa huoneista on kivilinnan uumenissa, osa uudella puolella. Hotellissa on kaksi romanttista ravintolaa ja uima-allas. Osta tuliaiset La Bisbalin kylän traditionaalisista keramiikkapuodeista.

Missä? Castell d’Empordà, La Bisbal.

Katso ajankohtaiset hinnat täältä.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.