Tower of London eli Lontoon Tower

Kun Thamesin rantaan alettiin rakentaa 800 vuotta sitten linnoitusta, tuskin arvattiin että siitä tulisi 2000-luvulla yksi koko Britannian suosituimmista historiallisista nähtävyyksistä. Tower of London tai Lontoon Tower on ollut vuosisatojen aikana niin teloituspaikka kuin kuninkaallisten koti. Sillä oli myös vankila aina vuoteen 1952 saakka. Nyt Towerissa voi kierrellä helposti vaikka koko päivän huoneesta toiseen ja oppia maan julmasta ja verisestä historiasta interaktiivisten opasteiden avulla (vaihtoehtoisesti tarinoita voi kuunnella kuulokkeista, jos vuokraa audio-opasteet). Kuuluisat historialliset tapahtumat herääävät eloon myös näyttelijöiden voimin.

Linnoituksessa voi ihastella myös kuninkaallisia kruununjalokiviä. Kokoelmaa – johon kuuluu lähes 24 000 jalokiveä – kannattaa mennä katsomaan jo aikaisin aamulla, jos ei halua kiertää vitriiniltä toiselle matelevassa turistijonossa.

Pihan puolikesyt korpitkin ovat oma nähtävyytensä. Linnuista pidetään hyvää huolta, eikä se ole mikään pieni tehtävä! Legendan mukaan koko kuningaskunta ja Tower kukistuvat, jos linnoituksen kuusi korppia päättävät jonain päivänä jättää Towerin. Niinpä korpeja lellitään joka päivä tuoreilla lihakimpaleilla ja vereen kastetuilla kekseillä. Ja jos joku linnuista silti haluaisi lähteä elämään linnan ulkopuolelle, on Towerissa kaiken varalta seitsemäs korppi.

Näyttävä Tower of London on yksi Lontoon neljästä UNESCO:n maailmanperintökohteesta. Koska se on niin suosittu turistinähtävyys, lippuluukuille on yleensä pitkät jonot. Niinpä pääsylippu kannattaa ostaa ennakkoon netin kautta ja – jos voi – suunnata paikalle heti aamulla porttien auetessa.

Osoite: Tower Hill, EC3
Metro: Tower Hill
Aukioloajat: Maalis–lokakuu: ti–la klo 9–18, su–ma 10–18 ja marras–helmikuu ti–la klo 9–17, su–ma 10–17
Liput: Osta lippu Lontoon Toweriin netistä Visit Britain -sivujen kautta.

Liput Lontoon Toweriin

Osta ennakkolippusi yhteistyökumppanimme Tiquetsin kautta. Saat sen suoraan kännykkääsi


Lue myös:

 

© Milla Kontkanen

 

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 14 vuotta asunut toimittaja ja videotuottaja. Suomessa asuessaan Milla työskenteli toimittajana Ylen radio- ja televisio-ohjelmia.

Kommentit (1):

neponen 26.01.2017 13:55

tämä on ruma paikka!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *