Itä-Lontoon yöelämän kymmenen käskyä

Jos viihdyt boheemeissa trendipubeissa, hip-hop -luolissa, rähjäisissä elektrobileissä ja luovan luokan suosimissa omituisissa baariviritelmissä, Itä-Lontoon yöelämä ei tuota pettymystä. Sääntöjä ei ole, mutta vinkkejä sitäkin enemmän. Tässä kymmenen tärkeintä.

  1. Älä ylipukeudu. Kotelomekot, korkokengät ja kiharretut hiukset sekä puvut paljastavat turistin (tai vielä pahempaa: pankkiirin). Jengi kyllä satsaa ulkonäköönsä, mutta palvoo persoonallista tyyliä yli kaiken. Esteettinen yleisilme on hurmaava sekoitus unisexiä, vintagea, rumankaunista ja vähän outoa. Jos näytät siltä, että olet matkalla Stockan viinibaariin skumpalle, harkitse vielä asunvaihtoa.
  2. Älä alipukeudu. Jos kohteenasi on jokin lukuisista gay-klubeista tai heteroystävällisistä elektroilloista, revittele antaumuksella. Näissä piireissä pätee sääntö ‘mitä enemmän mitä tahansa, sen parempi’.
  3. Satsaa makeaan, kevyeen takkiin. Narikat ovat harvassa. Hackneyn seudun suosituimmat juottolat ovat persoonallisia pubeja ja ahtaita baariviritelmiä, eivät niinkään perinteisiä seduloita.
  4. Aloita ajoissa. Lontoon virallinen yöelämä ei useimmiten jatku pikkutunneille – pubit sulkevat viikonloppuisinkin puoliltaöin, jättäen reippaimmat juhlijat vaeltamaan muutamiin myöhäisillan klassikkopaikkoihin: The Dolphinin maine on täysin ansaittu, niin hyvässä kuin pahassakin, kun taas Dalston Jazz Bar on aavistuksen laadukkaampi, mutta kaukana tylsästä sekin.
  5. Vältä The Dolphinia viimeiseen asti. Päädyt tänne kuitenkin, jos hyvin (huonosti) käy.
  6. Jatka kotipippaloissa. Suosituin vaihtoehto klo 02 jälkeen on kotijatkot, joiden impromptu järjestäminen on helppoa: alkoholin vähittäismyynti on periaattessa kielletty klo 23 jälkeen, mutta käytännössä kaikki kulmakaupat (nk. off-licencesit) myyvät olutta, rommia ja kaikkea siltä väliltä, aina auringonnousuun saakka. Jos juomahyllyt on silmänlumeeksi peitetty kankaalla, kysy suoraan myyjältä.
  7. Lataa Uber. Tämä on ehdottomasti paras veto pikkutuntien paluumatkalle. Mustia taksejakin riittää pääteiden varressa, ja vanhat kunnon ‘mini cabit’ ovat myös hyvä vaihtoehto: näitä löydät yhtä helposti kuin kulmakauppoja. Yöbussitkin kulkevat, mutta kehotan välttamään tätä elämystä – jos ei ihmiselon rujoimman kirjon tarkkailu, kaikilla aisteilla, erityisesti houkuta.
  8. Älä odota iskuyrityksiä.
  9. Panosta torstaihin. Torstai on Brittien pikkulauantai. Se onkin usein viikon paras ilta viihteelle: pubeissa on iloa ja elämää muttei liikaa jonoa, ja lauantai-iltojen amatöörijuhlijat loistavat poissaolollaan. Torstai on toivoa täynnä!
  10. Älä ota itseäsi tai paikallista juhlakansaa niin kovin vakavasti. Ripaus itseironiaa tekee tästä harjoituksesta huomattavasti hauskemman.

(Kuva: Shoreditchin yössä. Tai aamussa. cc Rodolpho Schmidt)

Maria Kivimaa

Itä-Lontoossa yhdeksättä vuotta majaileva mainostoimistotyöläinen. Satunnaisesti musiikista, bisneksestä ja tyylistä kirjoittava freelance-toimittaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *