Itä-Lontoon parhaat kaupunkifestarit

Lämmintä olutta muovituopeissa, jaloissa hiestävät kumisaappaat, telttaasi sammahtanut tuntematon juhlija ja radioaktiiviselta jätteeltä haiskahtavat vessakopit – festivaalit kuuluvat sitkeästi Brittien kesään, satoi tai paistoi. Yleensä sataa.

Jos tavanomainen telttasekoilu ei inspiroi, tai olet sen teinivuosinasi saanut niin sanotusti ulos systeemistäsi, ei hätää. Ajoita Lontoon lomasi viisaasti, ja pääset nauttimaan tämän kesäinstituution parhaista puolista, huikeista esiintyjistä ja hyvistä bileistä, mukavasti lakanoilla nukkuen. Itä-Lontoo tarjoaa tänä(kin) kesänä mannaa niin indierockin, elektron, dubstepin kuin gaypopin ystäville. Luvassa on myös LCD Soundsystemin ainoa Lontoon keikka.

Tässä kesän viisi parasta kaupunkifestaria, Hackneyn sydämessä.

Born & Bred

4.-5. kesäkuuta, Haggerston Park, Hoxton

bornandbredfestival.com

Bassomusiikin alalajien kaikenkattava ekosysteemi: kahden päivän aikana Shoreditchin kupeessa jumpataan grimesta teknoon, drum’n’bassistä junkkaan, garagesta dubstepiin ja hiphopista takaisin grimeen. Bileet eivät liene sieltä sievimmästä päästä, mutta jos Brittien klubikulttuuri nappaa, suosittelen.

Vetonaulat: ILoveMakonnen, Wiley, Azealia Banks, Novelist

Field Day

11.-12. kesäkuuta, Victoria Park, Mile End

fielddayfestivals.com

Tässä on Hackneyn vastine Flow-festivaalille. Field Day on kasvanut päivänmittaisesta pikkutapahtumasta maailmanluokan viikonlopuksi, joka kerää eturintaman trendinenien ja musiikkisnobien lisäksi jo valtaväestön perässähiihtäjätkin – mutta viehättää vieläkin, vuosi vuoden jälkeen. Field Daystä ja etenkin sen jatkojuhlista riittää yleensä kertomista pitkälle syksyyn (allekirjoittanut todistaa).

Vetonaulat: PJ Harvey, James Blake, Beach House, Air, Kimmo Pohjonen Skin (!), Fat White Family

Lovebox

15.-16. kesäkuuta, Victoria Park, Mile End

loveboxfestival.com

Jos Field Day kerää perushipstereitä, Lovebox houkuttaa hieman vähemmän vakavaa yleisöä: gaykansaa, listapopin ironisia rakastajia sekä massaklubbailijoita. Varaudu glittersateeseen ja veikeisiin yllärispektaakkeleihin. Tänä vuonna pääesiintyjänä on keväällä paluun tehnyt legendaarinen LCD Soundsystem, joka lienee jo yksistään piletin arvoinen.

Vetonaulat: LCD Soundsystem, Major Lazer, Diplo, Miike Snow

Citadel

17. kesäkuuta, Victoria Park, Mile End

citadelfestival.com

Voiko sunnuntaifestari ikinä toimia? Kyllä voi. Citadel on vasta toisella ikävuodellaan, mutta kyykyttää jo esiintyjäkaartillaan ja yleisellä tunnelmallaan valtaosan Lontoon kesätapahtumista. Luvassa on hieman älykkäämpää, rauhallisempaa ja hyvän maun mukaista juhlintaa – ikääntyvien hipsterien mekka, siis.  Jos ylenpalttinen brittiördääminen kammoksuttaa, suuntaa tänne.

Vetonaulat: Sigur Rós, Caribou, Lianne La Havas

Visions

6. elokuuta, ympäri Hackneyä

visionsfestival.com

Elokuinen indiehelmi, joka vaatii hieman vaivannäköä – festari kun levittäytyy ympäri Hackneyn parhaita keikkapaikkoja. Tämä artisaaniolutta ja rentoa katuruokaa tarjoileva, musiikkijournalistien ja muiden hifistelijöiden märkä päiväuni tosin palkitsee kaupungilla juoksemisen ja useampaan kertaan jonossa seisomisen: tunnelma on intiimi, bändit aikaansa edellä, ja edestakaisin (toivottavasti) helteistä Hackneyä vaeltaessa pääsee turistinakin ihan eri tavalla katuihin ja kortteleihin kiinni.

Vetonaulat: Anna Calvi, Mykki Blanco, Young Fathers, Lindstrøm

(Kuva: Django Django Field Dayn päälavalla 2015. Kuva – Carolina Faruolo)

Lue myös :

 

Maria Kivimaa

Itä-Lontoossa yhdeksättä vuotta majaileva mainostoimistotyöläinen. Satunnaisesti musiikista, bisneksestä ja tyylistä kirjoittava freelance-toimittaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *