Buttes Chaumontin puisto

Buttes Chaumontin puistoon saattaa rakastua. Ja Buttes Chaumontissa saattaa rakastua yhtä lailla, salavihkaa. Vehmaana kumpuileva puisto pursuu romantiikkaa kohisevine putouksineen, lampineen ja hämyisine piilopaikkoineen. Ranskalaisen puutarhataiteen suorakulmaista luonnon ruodittamista on täältä turha etsiä – mikä vain lisää vapaana rönsyilevän puiston charmia.

Puisto syntyi 1800-luvulla vanhaan kalkkikivilouhokseen, joka oli kierrätetty myös lukuisten julkisten mestausten tarpeisiin. Alueen maamerkkinä toimivat tuolloin kauas näkyvät hirttopuut.

Buttes Chaumontissa kukoistaa kymmeniä harvinaisia puulajikkeita, joita on tuotu Ranskaan kaukomailta. Niiden keväinen viherkirjo piristää nuutuneimmankin mielen. Korkeimman kukkulan huipulla könöttää pikkuruinen Sibyllan temppeli, mistä avautuu näköala muun muassa valkoisena siintävään Sacré Coeurin kirkkoon.

Puistoon tullaan piknikille, hölkkäämään, aurinkoa palvomaan, musisoimaan. Illan suussa Buttes Chaumontin puisto on etenkin irrotteluhakuisen nuorison suosiossa.

Lapsille puistossa on useita hyvin varusteltuja leikkikenttiä ja karuselli. Ilmojen salliessa Buttes Chaumontissa toimii perinteinen nukketeatteri Les Guignols, jossa santarmi ja roisto muksivat toisiaan.

Puistossa toimii kaksi miellyttävää anniskeluravintolaa.

Rosa Bonheur

Lue lisää:

Rosa Bonheur: Pariisin parhaat maisematerassit
www.rosabonheur.fr

Le Pavillon du Lac  (hyvän ruuan lisäksi lapsiystävällinen) www.lepavillondulac.fr

© Anneli Airaksinen

 

 

Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen on Pariisissa pitkään asunut toimittaja ja valokuvaaja, tieteen yleistajuistaja. Osa-aikaluova.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *