Pariisi – Kasvisruokaa ja makuja maailmalta

Maailmanmakuja

Ranskan siirtomaa-ajan perintö sekä Pariisin keskeinen asema maailmankartalla näkyy pääkaupungissa lukuisina etnisinä ravintoloina. Niitä on joka makuun.

Mikäli on ihastunut aasialaiseen keittiöön, kannattaa suunnata kaupunkin kiinalaiskaupunginosiin (Belleville Itä-Pariisissa, Choisy-Olympiades Etelä-Pariisissa) tai keskustan japanilaisravintoloihin (rue Sainte-Anne Opéra-Pyramides-metrojen välissä).

Afrikkalaista ja Maghreb-maiden sapuskaa voi maistella lähes joka korttelissa. Myös Ranskan mertentakaisten alueiden, kuten Réunion-saaren keittiöt ovat kokemisen arvoisia. Juutalaisravintoloissakin on valinnan varaa. Ja italialaiset ravintolat ovat tietenkin maineensa väärtejä myös Pariisissa!

Pariisi ilman lihaa

Kun sanot olevasi végétarien, kasvissyöjä, sinulle tuodaan kalaa… Sans viande, ilman lihaa, ja lautasella on kanaa tai pelkästään pari lihaliemessä muhinutta nahistunutta vihannesta – kera tarjoilijan tuikean katseen käsittämättömien vaateidesi edessä. Näin oli vielä kymmenen vuotta sitten. Mutta asenteet ovat muuttumassa ja kasvisruokailijallekin löytyy maukkaita vaihtoehtoja yhä useammassa ravintolassa. Siitä merkkinä esimerkiksi Alain Ducasse -huippukokki on vaihtanut Plazza Athenée -palatsihotellin ravintolan menyyn lähes kokonaan lihattomaksi.

Monen uuden ravintolan ruokalista koostuu nykyään pelkästään eettisen ja ekologisen syynäyksen kestävistä antimista. Kasvisruokakulttuuriin yhdistyy Pariisissa yhä useammin luonnonmukaisuuden periaate.

© Anneli Airaksinen ja Anuliina Savolainen

Lue lisää:

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *