Pariisin kivoimmat lapsikahvilat

Missä kahviloissa kaalinpalat viihtyvät? Ranskalaisilla on hämmästyttävä tapa kutsua pikkulapsia nimityksellä bout d’chou. Erään sanonnan mukaan tytöt syntyvät ruususta ja pojat kaalista, mutta bout d’chou eli kaalinpala voi olla tyttö tahi poika. Ei sen sijaan kannata kommentoida heidän mukuloitaan, sillä potuksi ranskalaislasta ei saa haukkua. Asiaan: mistä löytyvät Pariisin parhaat lapsikahvilat?

400 coups

Kahdessa kerroksessa toimiva hauska lastenkahvila Buttes-Chaumontin puiston läheisyydessä täyttyy varsinkin viikonloppuisin pikkuväestä vanhempineen. Lapset viihtyvät leluja pursuavassa leikkinurkassa samalla kun vanhemmat nautiskelevat kaikessa rauhassa ihania juusto- ja porkkanakakkuja kuuman kaakaon kera… no saavat perheen pienimmätkin herkutella, jos leikeiltään ehtivät! Suosittu syntymäpäiväpaikka, joten yläkerroksessa ei aina ole tilaa. Nimi 400 kepposta viittaa tietenkin François Truffaut’n kulttielokuvaan.
12 bis, rue de la Villette – 19. arr. Metro Jourdain / Pyrénées
www.les400coups.eu

Cafézoide

Järjestöpohjainen lasten kahvila Canal de l’Ourcqin varrella, lähellä Villetten tiedekeskusta. Asiakkaat koostuvat etupäässä 0–16-vuotiaista. Lautapelejä, videopajoja, teatteriesityksiä… 2,50 euron osallistumismaksulla lapsi pääsee mukaan leikkiin ja saa syötävää tai juotavaa. Jos tulee paikalle toisenkin kerran, lapselta saatetaan pyytää 4 tai kuuden euron vuosimaksu, niiden avulla järjestö pysyy pystyssä. Vaikka minkälaista puuhanurkkaa ja aktiviteettia ja kahvilassa erittäin halvat hinnat, kasvislounasta tarjolla. Vanhemmat huomio: alkoholi ja tupakka on kielletty.
Avoinna ke–su.
92 bis Quai de la Loire – 19. arr.
Metro Ourcq / Riquet
www.cafezoide.asso.fr

Bonpoint

Yläkerran kaupassa myydään vaatteita mallilapsille, tunnelma on niin sanotusti “bon chic bon genre” eli hienostuneen porvarillinen. Alakerran ravintolasta pääsee vehreälle sisäpihalle, jonka terassilla on mukava istua. Vaunut voi jättää katukerrokseen. Imetystä ei katsota täällä kieroon, lapsia on kaikilla. Läheisessä Luxembourgin puistossa on tilaa uittaa laivaa lammessa ja ihmetellä patsaita.
6 Rue de Tournon – 6. arr.
Metro Odéon
www.bonpoint.com

Une mère une fille

Konseptikahvila, jossa järjestetään muun muassa lasten syntymäpäiviä ja vauvanhieronta-ateljeita. Kahvilasta saa kuumia ja kylmiä juomia, lounasta ja makeita ja suolaisia kakkuja, jonka lisäksi tiloista löytyy lelukauppa.

Avoinna ti-la klo 10–18.30.
43 Boulevard Garibaldi, 15. arr. Metro Sèvres-Lecourbe
Facebook

Le Club des 5

Viisikko-teemainen kahvila Batignollen korttelissa, vähän isompien lasten ja teinien mieleen. Sisustus on värikästä ja hauskan lapsellista. Ruokalistalla on ranskalaista perusruokaa, mutta varsinkin jälkiruoat saavat aikuisenkin tuntemaan itsensä lapseksi jälleen: tarjolla Kider-tiramisua tai Toblerone-kreemiä. Brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin.

Avoinna joka päivä.
57, rue des Batignolles, 17. arr. Metro Rome
www.leclubdes5.fr

Lue lisää:

© Anuliina Savolainen
Juttuun vinkkejä antoivat myös Pariisin Mammat -facebookryhmän jäsenet. Kiitos!

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *