Pariisi – hotellit

Haluatko yöpyä lähellä nähtävyyksiä, vai kiinnostaako sinua pikemminkin  ekomajoitus ? Pariisissa voi asua suhteellisen halvalla, jos tyytyy hostelliin tai vaatimattomiin pikkuhotelleihin, joissa suihku on käytävällä ja mukavuudet vähissä. Niissä voi yöpyä kolmellakympillä, mutta perushotellien perushinnat alkavat kuudesta-seitsemästäkympistä.

Kilpailu on kiihkeä myös Pariisin toinen toistaan huikeampien luksushotellien välillä, joten vaikkapa edullisia viikonlopputarjouksia löytyy säännöllisesti, olipa vuodenaika mikä tahansa.

Hotelleita valitessa kannattaa muistaa, että Pariisi on moneen metropoliin verrattuna alueellisesti pieni kokonaisuus. Toisin sanoen maailman suosituin turistikohde on myös vallan kiehtova kävelykaupunki. Ei siis tarvitse pelätä yöpaikkoja, jotka sijaitsevat hieman kauempana keskustasta – niistä pääsee metrolla nopeasti turistikeskustaan. Bussilla ja kaupungin kiertävillä « rengasratikoillakin » pääsee sutjakasti paikasta toiseen.

Pariisin kaupunginosien tunnelmissa ja hintatasoissa on eroja, joten hotellia hakiessa voi olla hyvä ottaa sijainti huomioon. Keskustan hotellit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto, jos halajaa illaksi rauhallisempaan ympäristöön. Jos aikoo käyttää paljon metroa, kannattaa napata hotelli läheltä isoja metroristeyksiä (esimerkiksi Saint Michel, République ja Châtelet-les Halles.)

Hinnat vaihtelevat paljon kausittain, eikä nyrkkisääntöä ole, sillä Pariisi on myös talvisin suosittu kongressimatkailun kohde. Yllättävän moni hyvätasoinen -tosin suhteellisen hintava- hotelli on lisäksi ”tähdetön”,  ja jotkut neljän tähden hotellit pärjäävät vertailussa reilusti viiden tähden hotelleille.

Hotellisuositukset

© Anuliina Savolainen ja Anneli Airaksinen

Etsi hotelleja Pariisista

Booking.com

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *