Ostoksilla Tallinnassa

Tee löytöjä näillä vinkeillä! Shoppailu Tallinnassa on tärkeä osa matkaa, ja kun teet ostoksesi vastuulliset valinnat huomioiden, ei ostelumorkkis seuraa kotiin.

Minne suuntaat, kun olet ostoksilla Tallinnassa? Suuriin ostoskeskuksiin vai pienempiin kivijalkapuoteihin tai kaupunkikeitaiden pikkuliikkeisiin? Suosittelemme jälkimmäistä, joskin myös ostoskeskuksissa piilee helmiä.

Siitä on jo reilusti aikaa, kun Tallinnassa hyllyt ammottivat tyhjinä ja kaupunkilaiset uneksuivat länsimaalaisista farkuista ja sukkahousuista. Nykyään kaupunki on vireä ja innostava ostosparatiisi, josta on erityisen mukava käydä hakemassa joululahjoja, uutta luovaa designia ja herkkuja.

Ollessasi ostoksilla Tallinnassa, huomaat, että eintataso on aika lailla Suomen tasolla muissa ostoksissa kuin ruoka- ja juomaosastolla. Kulinaariset nautinnot ovat edelleen mukavan paljon huokeampia kuin Suomessa. Enää ei ole muotia käydä hakemassa SuperAlko-lastillinen kaljaa ja väkeviä Virosta paitsi kenties häihin, mutta pienpanimo-osasto on suosittua shoppailtavaa. Toinen suosittu juomaostos on kahvi papujen muodossa. Kurkkaa esimerkiksi Uba ja Humal (Võrgu 3), josta saa sekä hyvää kahvia että hyvää olutta matkaan!

Ostoksilla Tallinnassa: kauppakeskukset

Balti Jaama Turg. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Balti Jaama Turg. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Keskustassa Solaris-keskus on varsin hyvä useamman tarpeen täyttäjä. Siellä on tarjolla muun muassa luonnonkosmetiikkaa (Pillerkaar), kirjoja (Apollo) ja paikallista designia (Eesti Disaini Maja). Telliskiven luova keskus on helppo paikka koluta uutta ja innovatiivista niin vaatteiden, korujen kuin käyttöesineidenkin kannalta. Puodit lymyävät vanhoissa tehdasrakennuksissa vieri vieressä. Balti Jaama Turg lähistöllä on kirppistelyn ja neuvostonostalgian ystävän toteutunut uni.

Lue lisää ostosvinkkejä Tallinnaan: Tallinnan parhaat tuliaiset

Oppaan pääsivu: Tallinna

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pikkuisen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja tee Tallinnaan omia suosikkikierroksiasi!

DayTripster Tallinna
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *