Tallinna lasten kanssa

Lapset viihtyvät Tallinnassa varmasti. Lomaan saa helposti yhdistettyä laivaseikkailua, ratikkaseikkailua, leikkipuistoja, hauskoja ravintoloita, keskiaikaisia tutkimusretkiä, uimarantoja ja kylpylähotelleja. Tallinna lasten kanssa on ehdottomasti useamman vierailun arvoinen.

Tallinna on huima paikka koko perheelle. Paras Tallinna lasten kanssa rakentuu rennosta yhdessäolosta, leikkimisestä, seikkailusta, pikkuväen herkuista ja vanhempien viihtymisestä.

Lapsille on paitsi Vanhankaupungin muuriseikkailutunnelmaa myös esimerkiksi nukketeatteria, lettukahviloita, uimarantoja, leikkipuistoja, tivoli, oma lastenmuseo ja KAUBAMAJAN suuren suuri leluosasto.

Kiva perhepäivän kohde on KADRIORGIN PUISTO, jossa edellä mainitut TIVOLI ja lastenmuseo MIIAMILLA sijaitsevat sen ohella, että puistossa on tilaa kirmata ja kivoja kahviloita pullaherkutteluun.

Lisäksi Kadriorgiin ja vaikkapa PIRITAN RANNALLE pääsee kätevästi ratikoilla ja busseilla, joilla matkustaminen on oma hauska reissun kohokohtansa. Kesäaikaan voi vuokrata pyörän – vaikka laatikkopyörän – uimaranta-ajelua varten. Ihanan lapsiystävällisellä STROOMIN RANNALLA on kesäaikaan paljon hauskaa puuhaa sähkö- ja polkuautoineen ja trampoliineineen.

Sisäkohteista LENTOSATAMAN MERIMUSEON (Lennusadam) sukellusveneet ovat kiinnostavia etenkin vähän isompien lasten mielestä, samoin ENERGIAN OIVALLUSKESKUS. Talvella Harju-kadulla Vanhassakaupungissa on luistinrata ja Viimsissä pääsee mäkipuistoon laskemaan suksilla tai tuubilla. Viimsissä on myös hieno ATLANTIS H2O AQUAPARK.

Jos kohteena on Tallinna lasten kanssa, on osa onnistunutta matkaa vierailu jossakin hyvässä ravintolassa. Ravintoloissa on hyvä kattaus lapsille, joskin lastenvaunujen kanssa kannattaa ottaa huomioon Vanhankaupungin mukulakivet ja korkeuserot.

Majapaikaksi voi valita kylpylähotellin, kuten KALEV SPA:n tai METROPOL SPA:n, ja jos perheellä on mukana auto, on lähistöllä useita mielenkiintoisia retkikohteita.

Lue lisää: Tallinna Top 10 lasten kanssa

Tallinna lasten kanssa: leikkipuistot ja puuhapaikat

Kadriorgin puisto. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Kadriorgin puisto. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Tallinna on siitä mukava kaupunki, että pieniä leikkipuistoja on aika helppo löytää. Niitä on usein minkä tahansa kaupunkipuiston kupeessa, ja löydät pikkupuistoja esimerkiksi Tornide Väljakin puistosta, Toomparkista, Falgi parkista, Hirveparkista, Telliskivestä, Kalamaja Kalmistuparkista, Lentosatamasta, Politseiaia parkista, Lembitu parkista ja Kadriorgista. Kauempana, bussimatkan päässä, ovat esimerkiksi suuret Männi park ja Löwenruh-puisto sekä valtava Lasnamäen Tondiraba park, joka on muutoinkin hieno. Siellä on paitsi kymmenen kilometrin lenkkipolkuja myös koirapuistoja, grillausalueita, skeittipuisto ja riippumattoja.

Sisäleikkipuistoista kivin on T1 – Mall of Tallinn -ostoskeskuksen SkyPark, jossa on leikkipuuhaa, tiedekeskus, trampoliinipuisto, 360-elokuvateatteri ja kulku katolla sijaitsevaan Skywheel-maailmanpyörään. Toinen suosittu kohde on Ülemiste Keskuksen toisen kerroksen Lennumaa, perinteisempi HopLop-tyyppinen puisto. Myös Ülemisten ostoskeskuksessa on trampoliinikeskus Trampolino.

Kiipeilyintoiset matkaavat Nõmmen tai Piritan seikkailupuistoihin, joissa molemmissa on mukavan metsäistä kiipeilytunnelmaa ja noin kuusi rataa.

Tallinnan Laulukentällä on myös paljon tilaa juoksennella.

Seikkailuikäisten aarreaitta

Hellemannin torni, Tallinna. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Hellemannin torni ja kaupunginmuuri, Tallinna. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Tallinnassa voi viettää täydellisen seikkailuloman. Lähde pienten seikkailijoiden kanssa korkeisiin, syviin, ahtaisiin, salaisiin, pimeisiin, historiallisiin, ränsistyneisiin ja tuntemattomiin paikkoihin – turvallisesti!

Muinaiseen tunnelmaan havittelevien kannattaa tietenkin suunnata muurille ja torneihin, jotka ovat Vanhassakaupungissa helposti koluttavissa. Testaa esimerkiksi HELLEMANNIN TORNI ja kaupungin pisin säästynyt pätkä muuria Müürivahe-kadun varrella. Kapeat ja pimeät porraskäytävät ja hylätyt tulisijat johdattavat seikkailulle kauas historiaan. 

BASTIONIN TUNNELEISSA voi kurkistaa muinaiseen, synkkään ja hyytävään maanalaiseen käytävään. Uskotaan ja huhutaan, että Toompean mäen alueella on tunnelisokkelikkoa reilusti enemmän kuin mitä yleisessä tiedossa on. Tunneleita tarvittiin puolustusjoukkoja varten, varastoiksi, tavaroiden siirtelyä varten, ilmaiskuilta suojautumiseen – ja myöhemmin kodittomien salaisiksi majapaikoiksi.

Luonnollisesti vanhassakaupungissa on myös kummituksia…

Lue lisää aiheesta Tallinna lasten kanssa:

Kolme erilaista matkaa Tallinnaan (sis. Lapsiperheen laivamatka)

Tallinna Top 10 lasten kanssa

Tulossa: Vanhankaupungin kummitukset

Oppaan pääsivu: Tallinna

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pikkuisen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja tee Tallinnaan omia suosikkikierroksiasi!

DayTripster Tallinna
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *