Kolme erilaista laivamatkaa Tallinnaan

Pääkuva: Tallink Silja

Laivamatka Tallinnaan on ihana etu meille suomalaisille – Tallinna on niin lähellä, että sinne kelluu hetkessä!

Yhteistyössä tässä jutussa: Tallink Silja

Huom! MyStar-laiva lisätään lähiaikoina!

Tallinnan-matka alkaa jo Suomessa, kun ratikka kiemurtelee kohti Länsisataman tai Katajanokan terminaaleja. Laivalla on aivan oma tunnelmansa, joka vaihtelee laivasta riippuen. Tripsteri testasi Tallink Siljan Shuttle-laivan yhteistyössä Tallink Siljan kanssa sekä kaupan päälle vielä omin toimin Viking Linen XPRS-aluksen. Laivamatka Tallinnaan on paras tapa startata reissu Baltiaan!

Tallink Silja sai laivayhtiöistä ensimmäisenä Visit Finlandin kehittämän Sustainable Travel Finland -merkin. Laivoilla käytetään vähärikkistä polttoainetta, aluksilla syntyvä jäteöljy kierrätetään, laivojen jätevesiä ei pumpata mereen, jätteet kierrätetään ja ruuissa otetaan huomioon ekologisuus ja lähituotanto. 

Samantapaisia menetelmiä käytetään myös muilla Itämeren laivoilla, joskin laivaliikenne on tästä huolimatta aina saasterasite merelle ja luonnolle. Laivamatka Tallinnaan on kuitenkin aina parempi vaihtoehto kuin lentomatka.

Lue lisää laivayhtiöiden vastuullisuusohjelmista: 

Tallink Silja

Eckerö Line

Viking Line

Lapsiperheen laivamatka Tallinnaan

Megastar lasten leikkialue. Kuva: Kuva: Tallink Silja
Megastarin lasten leikkialue. Kuva: Kuva: Tallink Silja

Tripsterin lapsitiimi pääsi testaamaan Tallink Siljan Megastarin shuttlekyydin. Hieno Megastar on mukava myös vanhemmille, sillä leikkihuoneen menoa voi kahvilan puolelta katsastella lasillisen ääreltä – monitoriruudun kautta! Leikkihuoneen lähistöllä on myös pieni pelihuone moottoripyöräajelun faneille.

Megastarin tax free -myymälä lienee Tallinnan laivojen suurin ja ylellisin. Kahdessa kerroksessa on myös lapsille suuri valikoima leluja, vaatteita, somistusta ja namuja.

Delight Buffet on hyvä vaihtoehto pikkuväen porukalle, sillä jokaiselle varmasti löytyy jotakin – suosittelemme lettuja ja suklaamoussea! Vegaanitkin muistetaan Megastarin buffetissa mukavasti. Toinen hyvä valinta on Fast Lane -deliravintola, jossa on erityisen maukas kakku- ja smoothievalikoima.

Bisnesmatkaajan laivamatka Tallinnaan

Megastar Business Lounge. Kuva: Kuva: Tallink Silja
Megastar Business Lounge. Kuva: Kuva: Tallink Silja

Työreissaaja tai rauhallisemman matkapaikan ystävä valitsee laivamatkalla Business Loungen. Tripsteri testasi Tallink Siljan Megastarin lounget ja totesi kummankin laivan loungeilmapiirin mukavaksi ja levolliseksi.

Megastar Business Lounge on kaunis ja valoisa. Tarjolla on runsas määrä aamiais- tai iltapäivävalikoimaa, tuoremehuja, hedelmiä, makeita herkkuja, lämpimiä buffetruokia, kahveja, kuohuvaa, olutta, lonkeroa ja alkoholittomia virkistysjuomia. Netti toimii hyvin ja pistorasioita on riittävästi. Lehtivalikoima on laaja. Loungeen on vaivaton pääsy portilta. Loungessa on myös pieni tax free -myyntiosasto.

Tallink Siljan loungematka maksaa noin 65 euroa / suunta rajoittamattomine antimineen ja on ehdottomasti hintansa väärti.

Perinteinen laivaelämys

Mikäli on niin sanotun perinteisen laivatunnelman ystävä, suosittelen Viking Linen XPRS -kyytiä matkalle Tallinnaan. Ehdalla Viikkarilla on eniten aitoa laivatunnelmaa, vaikkei matka kestäkään kuin 2,5 tuntia. Humppaamaan laivaorkesterin kanssa suurelle tanssilattialle tai nojatuoleihin siemailemaan sinistä enkeliä, revittelemään karaokeen, nauttimaan trubaduurista ja baaribingoon – ehdit ilakoida koko setin läpi tunnelmavalaistuksessa. Ehkäpä käyt vielä buffetissa kietaisemassa juustotarjottimet, vegaanikaviaarit ja etko- tai jatkoviinit!

Viking XPRS:illä on myös mainio deliravintola Blue Deli, jossa punnitsemisperiaatteella voi kasata mieleisensä kotiruoka-annoksen tai tilata mukavan kookkaan vegeburgerin. Robert’s Coffee tarjoilee latet ja kauracaput.

Lapsiperheiden kanssa valinta on Red Rose Bar Café, jossa vanhemmat voivat nautiskella juomiaan lasten pyyhältäessä isossa leikkihuoneessa tai pelikopissa. Usein myös Ville Viking -ohjelmaa lapsille.

Tallinnaan koiran kanssa

Matkustaminen Tallinnaan – tärkeimmät ohjeet

Tallinnan julkinen liikenne

Oppaan pääsivu: Tallinna

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pikkuisen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *