Diginomadi Tallinnassa

Oletko tulossa Tallinnaan pidemmäksi aikaa? Etätyömatkalle? Diginomadiksi? Tallinna on mitä kätevin paikka jäädä viihtymään, sillä täällä kaikki digitouhu toimii hyvin ja hinnat ovat edulliset. Myös tekemisen meininki on inspiroitunutta.

Muista ottaa huomioon nämä seikat, mikäli unelmasi on olla diginomadi Tallinnassa tai mikäli aiot viipyä pitkään tai jopa muuttaa!

Paperiasiat: Kuukauden-kolmen reissu onnistuu koska vain ilman sen kummempaa show’ta. Sen jälkeen EU-kansalainen voi hakea väliaikaista oleskelulupaa poliisilaitokselta. Oikeus väliaikaiseen oleskelulupaan myönnetään normaalisti viideksi vuodeksi kerrallaan. Yleensä Virossa viiden vuoden ajan väliaikaisella oleskeluluvalla asunut EU:n kansalainen voi saada oikeuden pysyvään oleskeluun maassa.

EU-kansalaiset eivät tarvitse erillistä työlupaa työskentelyyn Virossa. Vakituisesti maassa asuvat maksavat tuloveroa kaikista tuloistaan, väliaikaisesti viipyvät vain virolaisista tulonlähteistä saamistaan tuloista. Henkilö on verovelvollinen, jos hän oleskelee Virossa vähintään 183 kalenteripäivän ajan 12 kuukauden perättäisen jakson aikana.

Yrityksen voi perustaa kokonaan sähköisesti muutamassa päivässä. Muutenkin Tallinnaan muuttaneet ovat kuvailleet kaikkea byrokratiaa vaivattomaksi.

Pankkitili: Tilin avaamiseksi on mentävä konttoriin paikan päälle ja esitettävä henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti). Mikäli oleskelu- tai työlupa on jo olemassa, tili voidaan avata välittömästi. Mikäli näin ei ole, tilin avaaminen voi kestää muutaman viikon.

Nettiyhteydet: Wifi toimii hyvin joka puolella, ja nettiliittymät ovat edullisia.

Coworking Tallinna

Diginomadi on kuin kotonaan Tallinnassa. Kahviloissa on helppo työskennellä, ja ne ovat yleisesti ottaen viihtyisiä citytoimistoja. Nettiyhteydet toimivat hyvin, eikä läppäriväkeä katsota pahalla.

Lue lisää Tallinnan viihtyisimmistä kahviloista meidän makuumme.

Tallinnassa on useita coworking-yhteisöjä, joihin suomalainenkin diginomadi solahtaa vaivatta. Suosittuja ovat esimerkiksi Spring Hub, Lift99 ja Storytek. Kurkkaa lisää tietoa: nomadific.com/best-coworking-tallinn tai coworker.com/estonia/tallinn

Pitkän majoittumisen vinkit Tallinnassa

Hektor Container. Kuva © Tuulia Kolehmainen.
Hektor Container. Kuva © Tuulia Kolehmainen.

Useamman kuukauden majoittumisen diginomadi voi järjestää huoneistohotelleissa, hostelleissa, airbnb-asunnoissa tai esimerkiksi kontissa (lue lisää Tallinnan keskihintaiset hotellit -luvun Hektor Containerista!)! Suosittelemme vahvasti viimeistä, uniikkia vaihtoehtoa, jonka moni diginomadi on jo omakseen ottanut.

Asuminen pysyvämmin: Virossa omistusasuminen on yleistä, ja vuokra-asuntoja on suhteessa vähemmän. Asuntoa vuokratessa kannattaa ottaa yhteys kiinteistönvälittäjään. Vuokrasopimus on määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Irtisanomisaika on yleensä 3 kuukautta sekä vuokraajalla että vuokranantajalla. Takuuvuokra on 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Nettiyhteyden ja television asentamista varten kannattaa ottaa yhteys palveluntarjoajaan, joka hoitaa kaiken asennuksen. Internetkulut ovat normaalisti noin 20 euroa kuukaudessa.

Lisää vinkkejä: workinestonia.com

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pienen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Oppaan pääsivu: Tallinna

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja tee Tallinnaan omia suosikkikierroksiasi!

DayTripster Tallinna
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *