
Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit
Viron-lomalla ja etenkin Tallinnassa on hyvin helppo herkutella. Ruoka on laadukasta ja usein hauskan kekseliästä.
Kaupunki pullistelee loistavia ravintoloita kaikille ruokavalioille ja joka puolelta maailman kolkkia. Hämyisän keskiaikatunnelman vastapainona avaran moderni tyyli on nykyään valtavirtaa. Tallinnan ravintolat tarjoavat nykyään ihania elämyksiä.
Tallinnan hintataso on suomalaiselle sen verran edullinen, ettei ravintolassa syömisestä tarvitse lomallaan pihistellä. Yleensä käy niin, että tulee syötyä liikaa.
Valtavirtaa on myös vegaaniruuan tarjonnan määrä ja laatu. Gluteenitonta ruokaa on varsin helposti saatavilla, ja se usein haastavin yhdistelmä, gluteeniton vegaaninen, on mahdollista löytää melko vaivattomasti.
Kulinaristilla aika ei käy pitkäksi. Fine dining -puoli on kunnostautunut viime vuosina, mutta myös street food on lyönyt läpi omine mausteineen. Vaikkapa Telliskiven kupeen BALTI JAAMA TURG sekä läheinen DEPOO-katuruokakuja ovat käteviä paikkoja testata eri kulttuurien katukeittiöitä.
Tallinnassa syömisen ohella parasta on istuskelu kahviloissa ja kuppiloissa cappuccinolla tai lasillisella.

Lue vinkkimme: missä ovat parhaat Tallinnan ravintolat, kahvilat, baarit ja vegaanipaikat!
Tripsterin suosikit: Parhaat ravintolat Tallinnassa
Tallinnan parhaat vegaaniravintolat
Tulossa: Tallinnan parhaat baarit, olutpubit ja viinikellarit
Tulossa: Tallinnan parhaat digityöläisen kuppilat
Virolainen perinneruoka

Virossa moni matkaaja ihastuu leipään. Must leib muistuttaa suomalaista saaristolaisleipää ja on mehevän makeahkoa. Juureen leivottua leipää on monen makuista ja väristä, ja Tallinnan ravintolat tarjoavat yleensä oman talon leipää, jota voi ostaa myös mukaan.
Herkkuosastolla ja ruuanlaitossa yleinen raaka-aine on rahka, kohupiim. Esimerkiksi rahkapatukat ovat suosittuja välipaloja. Sõir on rahkasta tehty etelävirolainen juustoherkku. Hapanrintamalla rakastetaan myös hapukooria eli hapankermaa, joka on smetanan kaltainen makean tai suolaisen ruuan ainesosa.
Juhlapöydän kunkku on kringel tai stritsel eli täytetty rinkeli (kranssi) tai pitko. Suklaantuottajista tunnetuin on KALEV, mutta parhaat ovat supernameja raakasuklaita tuottavat STAY YOUNG ja ROOSIKU sekä Vanhankaupungin KARU TALU ŜOKOLAAD.
Suomalaisilla on mämmi ja salmiakki, virolaisilla löysät makaronit, säilykesilakka ja kiluleivät!
Suomalaisilla on mämmi ja salmiakki, virolaisilla löysät makaronit, säilykesilakka ja kiluleivät!

Silakka tölkissä tomaattikastikkeessa on maistuva herkku paikallisille – oli jo neuvostoaikoina – ja nostalgiasyistä tämä maukas säilyke lieneekin suosikki.
Makaroniperinteissä virolaiset vastustavat italialaista al dente -näkemystä ja keittävät pastansa mieluummin ns. suussa sulavaksi.
Virolaiset makkarat (vorstid) ovat vankasti lihapitoisia, ja kesällä grillataan raakamakkaraa. Perunasalaattiin ja moneen muuhunkin juhlapöydän ruokaan lotrataan mieluusti virolaista majoneesia, jota pidetään maailman parhaana. Muista lisukkeena hapukapsas eli hapankaali, jota paistetaan myös pannulla tai uunissa.
Kiluvõileib on perinteinen kilohaililla päällystetty leipäpala, mutta useimmiten must leib herkutellaan sellaisenaan keiton tai pääruuan ohessa, tuoreena ja voilla sipaistuna. Kiluleipä on itsessään instituutio. Legendaleipiä saa esimerkiksi Koplin baaritiskeiltä pirukas-vatien viereltä.
Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pienen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!
Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja tee Tallinnaan omia suosikkikierroksiasi!