Tallinna Top 10 lasten kanssa

Kurkkaa suosituksemme Tallinnan-reissuun koko perheen kesken: Tallinna Top 10 lasten kanssa!

Tallinnan vanhakaupunki on elämys lapsille jo ilman varsinaisia viihdykkeitä, etenkin, jos lapsi on seikkailuiässä ja valmis kapuamaan torneihin, muureille ja maan alle. Kannattaa testata esimerkiksi Hellemannin torni. Lisäksi esimerkiksi nukketeatterimuseo ja luonnontieteiden museo ovat kiinnostavia. Seikkailumielille ja ritari-intoisille ateria Olde Hansan hämyssä on varmasti kiehtova. Alla lisää vinkkejä, etenkin Vanhankaupungin ulkopuolelle – kurkkaa listauksemme Tallinna Top 10 lasten kanssa!

Tallinnan parhaat museot lasten kanssa

1. PROTO KEKSINTÖTEHDAS

Proto keksintötehdas. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Proto keksintötehdas. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Jules Vernen aikaiset keksinnöt saavat uuden elämän virtuaalilasien myötä. Steampunk-henkisessä, taatusti erilaisessa keksintöpuistossa vanhassa valimossa päätä alkaa huimata, mutta hauskanpitoon saa lisävoimia siirtomaatyylisestä ravintolasta, joka kätevästi sijaitsee samassa yhteydessä Hop Lop -puistojen tapaan. Muuta hoploppia ei tässä kekseliäässä seikkailukeskuksessa olekaan! Voit ohjata maailman ensimmäistä autoa ja kuumailmapalloa, kävellä merenpohjassa ja tehdä kaikenlaista muuta, jota oikeasti ei uskaltaisi. Myös pieni virtuaaliteatteri ja pikkuisimmalle väelle oma lasten touhualue. Hauskasta myymälästä saa astetta erikoisempia tuliaisia ja lahjoja. 

Osoite: Peetri 10

2. NUKKETEATTERIMUSEO NUKU

Nukketeatterimuseo Nuku. © Tuulia Kolehmainen
Nukketeatterimuseo Nuku. © Tuulia Kolehmainen

Pikkuinen teatterimuseo Vanhassakaupungissa on elämys. Huoneissa on kerrassaan upeita nukkeja Virosta ja kauempaa ja kaikenlaista muuta rekvisiittaa, jota voi hypistellä ja kokeilla. Makein paikka on kummajaisten “Kauhukamari”, jossa saattaa oikeasti pelottaa. Taianomaisessa, interaktiivisuutta hyödyntävässä museossa viihtyy koko perhe. NUKU on myös aktiivinen nukketeatteri. Katso www-sivuilta ajankohtaiset näytöstiedot.

Osoite: Lai 1

3. LENTOSATAMAN MERIMUSEO (Lennusadam)

Kuva: Lentosataman merimuseo (Lennusadam)
Kuva: Lentosataman merimuseo (Lennusadam)

Koko perheen jännittävässä museossa pääsee muun muassa sukellusveneen sisälle! Kalamajan suunnan historiallinen vesitasohalli on huikea kokemus, jossa uudesta teknologiasta otetaan kaikki irti. Virolainen merenkulku ja sodankäynti heräävät eloon kuin oikeasti. Vetonaula on 600 tonnia painava sukellusvene Lembit, joka valmistettiin Viron laivastolle 1930-luvulla. Lembit osallistui sodankäyntiin toisessa maailmansodassa Neuvostoliiton aluksena. Museossa on myös aitoa kokoa oleva kopio vesitaso Short Type 184:stä. Eläydy simulaattoreissa lentämään Tallinnan yli ja kiertämään maailman sukellusveneellä.

Osoite: Vesilennuki 6

4. LASTENMUSEO MIIAMILLA

Lastenmuseo Miiamilla. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Lastenmuseo Miiamilla. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Söpössä pikkumuseossa Kadriorgin puiston leikkialueen kupeessa on tekemisen meininkiä. Perheen pienimmät saavat paljon iloa irti puuhastelusta eri huoneissa, joissa kaikkea on lupa kokeilla ja kaikella leikkiä. Samalla museo on retki menneeseen aikaan. Testatkaa koko perheen voimin, millaista olikaan ennen vanhaan kaupan tätinä, kelloseppänä, suutarina ja vaikkapa valokuvaajana. Sympaattinen museo on oiva sadepäivän kohde!

Osoite: L. Koidula 21C

Tallinan luontokohteita ja leikkipuistoja

5. KADRIORGIN LEIKKIPUISTO

Kadriorgin puistonn tivoli. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Kadriorgin puistonn tivoli. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Kadriorgin puisto on leppoisa paikka koko perheelle. Puisto on valtava, ja lapset voivat rellestää rauhassa pitkin poikin. Puistossa on myös leikkipuisto, joka on suosittu paikallisten keskuudessa. Usein alueella on tivoli raisumpaan menoon. 

6. UIMAAN!

Lasten kanssa top 10 -puuhaa on tietenkin uiminen! Piritan lapsiystävällinen uimaranta on Tallinnan pisin ja vilkkain ranta. Lähistöllä on Piritan seikkailupuisto (Pirita Seiklus Park, Merivälja tee 5A) ja TV-tornin huimaava maisemahuippu (Kloostrimetsa tee 58A).

Piritasta vielä muutama kilometri, ja olet Viimsissä. Viimsin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa Viimsin ulkoilmamuseo (Rohuneeme tee 53a), Viimsi Spa ja Atlantis H2O Aquapark (Ravi tee 1). Viimsi Spalta on noin kilometri Haabneeman uimarannalle. Kivalla rannalla on leikkipuisto, jäätelökioski ja baari.

Piritan ja Viimsin rantojen ohella viihtyisiä rantakohteita ovat Stroomin ranta (Stroomirand/Pelgurand) ja Pikakarin ranta. Lapsiystävällisin on matalavetinen Stroomi, jonka lähistöltä löytyy paljon leikittävää. Stroomin rannalla on letkeää lautailu- ja lentistunnelmaa ja piknikpaikkoja. Pikakari taas on pieni ja rosoisen kaunis, villin meren auetessa niemenkärjestä suoraan syliin. Pieni leikkipaikka löytyy, ja lähellä ovat Paljassaaren luontopolut tallailtavaksi. Kummallekin rannalle pääsee busseilla.

Viron erikoisin uimapaikka on Rummu, lue lisää!

Tallinnan ravintoloita lasten kanssa

7. NOP

NOP-ravintolan terassi, Kadriorg. Kuva © Tuulia Kolehmainen
NOP-ravintolan terassi, Kadriorg. Kuva © Tuulia Kolehmainen

Ekohenkisen ravintola-kahvilan yli satavuotiaan puutalon sisäpiha on lämpimällä säällä ihanan kutsuva. Sadepäivänä sisätila on yhtä lailla viehättävä. Paikan nimi tulee sanoista “Neighborhood Organic Place” eli anti on maittavaa luomua lähiruokahenkeen. Useita vegaaniannoksia. Paikallista tunnelmaa, lapsille pieni leikkipaikka ja ohessa kivan valikoiman luomupuoti. Kesällä perheen on mukava aterioida ulkosalla, jossa lapsille on tilaa telmiä.

Osoite: J. Köleri 1

8. F-HOONE

Tässä Telliskiven suositussa ravintolassa on yksi erityisen mukava puoli lapsiperheitä ajatellen. Se on leikkihuone! Myös pihalla, näköetäisyyden päässä kesäterassilta, on pieni leikkipuisto. Kiva puoli on sekin, että tämä ravintola on suuri ja yleensä myös hyvin vaunuystävällinen. Siksi mukaan Lasten kanssa top 10 -listalle!

Osoite: 60a

Tallinnan hotelleja lasten kanssa

9. KALEV SPA HOTEL TALLINN

Kuva: © Kalev Spa
Kuva: © Kalev Spa

Lapsiperheen suosikkihotelli on vuoden 2019 remonttinsa jälkeen muovautunut todelliseksi keitaaksi. Kylpylähotellin tilavassa vesipuistossa on useita eri tason vesiliukumäkiä, kuten rengasliuku ja hurja mustan putken liuku, lämpimiä altaita, virta-allas, lastenaltaita, 50 metrin kuntouima-allas, baari sekä höyrysauna maisemalla. Allasosasto kirii Tripsterin Lasten kanssa top 10 -listauksen kärkipäähän pienten testaajiemme mielestä!

Hotellihuoneet ovat mukavia ja pedit laadukkaita. Saatavilla yhdistettyjä perhehuoneita ja lemmikkihuoneita.

Osoite: Aia 18

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus

10. BRAAVO SPA HOTELL

© Braavo Spa Hotel
© Braavo Spa Hotel

Tämäkin Vanhankaupungin rauhallisessa mutkassa sijaitseva kylpylähotelli on lapsiperheiden mieleen. Suuriin, keittiöllisiin, hieman elämää nähneisiin perhehuoneistoihin on osaan oma sisäänkäynti, ja parvella varustetuissa tiloissa yöpyy isompikin seurue. Hotellin paras puoli edullisen hinnan ja sijainnin ohella on kylpylä, joka on yllättävän hyvin varusteltu. Lapsille on lämpöisiä altaita, joissa pulikoivat mielellään myös vauvat, ja ihana on myös japanilainen kuuma kylpy. Kuntoiluallas on 25m pitkä, ja ulkoaltaat ovat hauska elämys etenkin talvella!

Osoite: Aia 20

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus

Jos olet lasten kanssa Tallinnassa talvella, lähde luistelemaan Harju-kadun kentälle aivan Raatihuoneentorin lähelle! Kuva: Daniel Kesänen.

Lue lisää: Tallinna lasten kanssa – ihana seikkailukohde!

Kolme erilaista matkaa Tallinnaan (sis. Lapsiperheen laivamatka)

Oppaan pääsivu: Tallinna

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pikkuisen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja tee Tallinnaan omia suosikkikierroksiasi!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *