Tallinnan parhaat vegaaniravintolat – vegaaninen Tallinna

Vegaaninen Tallinna on todellinen herkkukeidas. Pelkästään vegaanisia ravintoloita on useampi, ja muistakin paikoista saa nykyään helposti vaihtoehdon tai pari. Ruoka on laadukasta ja kekseliästä.

Tällä sivulla esittelen muutamia vegaanisia vinkkejä! Vegaaninen Tallinna -sisältö eli Tallinnan parhaat vegaaniravintolat on kätevästi listattu myös DayTripster-sovelluksessa, jonka löydät maksutta sovelluskaupoista. Herkuttelijan autuus on taattu.

DayTripster Tallinna
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Minne vegaanin kannattaa Tallinnassa suunnata? Helppoa: minne vain! Vegaaninen Tallinna levittäytyy todella kaikkialle. Vanhassakaupungissa on useita vegaanin lempikohteita. Makein paikka on eittämättä Karu Talu Šokolaad Voorimehe-kadulla. Pehmeiden suklaapalojen valikoima on laaja, ja täältä hankit vegaanin parhaat tuliaiset ja lahjukset. Testaa esimerkiksi Vana Tallinn -suklaa ja chilisuklaa!

Toinen hyvä kohde Vanhassakaupungissa on Rataskaevu-katu, jolla sijaitsee Vegan Restoran V sekä Rataskaevu 16, jonka listalla on useampia laatuvegejä. V on jo instituutio, ja molempiin kannattaa varata pöytä. Rataskaevun ravintoloissa yhdistyvät kauniilla tavalla ruokafilosofia, laatu ja vanhankarhea tunnelmasisustus. Testauksen arvoinen on myös saman kadun Peet Ruut, jossa vegaanille ei ehkä ole montaa annosta, mutta maut ovat upean kekseliäitä ja raikkaita.

Osoitteessa Väike-Karja 5 sijaitsee kiva Oats, jossa yhdistyvät monenlaiset tarpeet: ruokaa, juomia, herkkuja, kiva miljöö ja taidetta.

Tripsterin ykkössuosikki keskustassa on Rotermannin korttelin Oasis, joka varmasti kuuluu monen vegaanin “Tallinnan parhaat vegaaniravintolat” -listauksiin.

Tripsterin suosikki on Oasis Rotermannin korttelissa.

Oasis on laadukas, viihtyisä ja kerrassaan herkullinen, ja jälkiruokien lista saa aikaan ahmimishimon. Testaa ainakin pavlova, avokadopasta, juusto- ja leikkelelautaset sekä vegegyros. Oasiksen yhteydessä on pieni vegaanipuoti. Toivomme kuitenkin, että Oasis uudistaisi useammin ruokalistaansa, sillä kaikki annokset on maisteltu jo moneen kertaan!

Oasis, Rotermann. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Oasis, Rotermann. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Aasialaisten makujen fani viihtyy esimerkiksi japanilaisessa Kampai-ravintolassa Noblessnerissa tai Tokumarussa, jolla on isompi ravintola Solaris-keskuksessa ja pieni tiski Balti Jaama Turgilla. Balti Jaaman asematorilla on myös kivoja katuruokakojuja, joissa kannattaa vierailla: esimerkiksi VegMachine, VegB12 sekä Baojaam.

Vegaaninen Tallinna on Telliskivessä hyvin esillä. Tässä taiteellisessa kaupunginosassa on useampi ravintola hyvällä vegaanisella ja gluteenittomalla valikoimalla. Testaa vähintään intialainen Lendav Taldrik, Rataskaevu 16 -ravintolan omistajien ihanan retro Ülo, viihtyisä vegaanikahvila Rohe Kohvik, biodynaaminen Jahu Resto sekä seudun vanhin ravintola F-Hoone. Lähistöllä Pelgulinnan kaupunginosan puolella on myös kielen vievä hittipizzeria Kaja Pizza Köök (Õle 33), joka leipoo pizzansa maukkaaseen juuritaikinaan. Pizzaa myydään päivittäin vain niin kauan kuin taikinaa riittää, eli ole ajoissa! Vegaaninen vaihtoehtokin siis saatavilla.

Vegaaninen Tallinna: valikoima kaupoissa

Ruokakaupoissa on vegaanisia antimia helposti löydettävissä. D-terminaalista poistuvalle paras tuliaiskohde on Nautica-ostoskeskuksen Rimi, ja Kaubamajan ruokamaailma on myös hyvä. Sieltä voi shoppailla myös vegaanisia valmisruokia. On harmillista, että monen vegaanin retkikohde, RoheValik Vegan Supermarket, joka myös Tallinna-kirjassani mainitaan, on lopettanut pysyvästi.

Vegaanista kosmetiikkaa löytyy muun muassa Kaubamajan kosmetiikkaosastolta ja Solaris-ostoskeskuksen LEVI Home & Pillerkaar-myymälästä, jossa on tarjolla paljon virolaisia merkkejä. Eräs kiva merkki on esimerkiksi JOIK.

Vegaaninen Tallinna: hotellien tarjonta

Tallinnan keskihintaiset hotellit / Ihana aamiainen Hektor Containerissa. Kuva: Tuulia Kolehmainen.
Ihana aamiainen Hektor Containerissa. Kuva: © Tuulia Kolehmainen.

Vaikka vegaaniravintolat ovat kaupungissa lyöneet läpi, saattaa vegaani kohdata haasteen paikkoja hotellien aamiaisella. Monella hotellilla ei ole yleisesti kovin laajaa vegaanista kattausta. Kasvimaitoja sentään vähintään löytyy kaikkialta.

Hotelleista kunniamaininnan ansaitsevat Nordic Hotel Forumin (nakkeja! leikkeleitä, juustoja, jogurtteja!) ja Hektor Containerin aamiaiset.

Varaa niihin edullisimmat majoitukset näistä linkeistä:

Nordic Hotel Forum: Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus

Hektor Container: Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus

Vegaaninen Tallinna -osiomme täydentyy koko ajan uusien vinkkien ja retkien myötä.

Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit

Tripsterin suosikit: Parhaat ravintolat Tallinnassa

Gluteeniton Tallinna

Tallinnan parhaat kahvilat

Tulossa: Tallinnan parhaat baarit, olutpubit ja viinikellarit

Tulossa: Tallinnan parhaat digityöläisen kuppilat

Oppaan pääsivu: Tallinna

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *