Berliini – Julkinen liikenne ja matkaliput

Päivitetty 3.1.2019
Berliinin julkinen liikenne on toimiva ja kattaa koko kaupungin erinomaisesti. Matkaliput ostetaan kätevästi laiturilta tai puhelimen applikaation avulla.

Keltaiset, yleensä maanalaiset U-Bahn-junat ovat paikallinen metro, punaiset S-Bahnit taas paikallisjunia. Junissa, ratikoissa ja paikallisbusseissa käyvät onneksi samat matkaliput, vaikka S-Bahnit ja metrot eivät kuulu samaan yhtiöön.

Julkinen liikenne kulkee viikonloppuisin (pe-la) läpi yön, tahti vain hidastuu. Arkena junat kulkevat linjasta riippuen noin 00.30–1.30 asti. Sen jälkeen reittejä liikennöi Ersatzverkehr eli junia ja suosituimpia busseja korvaavat yöbussit. Pysäkit on merkitty N-kirjaimella ja korvattavan linjan numerolla eli U2-junan korvaa N2-yöbussi. Korvikebussit mukailevat junien reittejä.

Berliinin eri tyyppiset matkaliput

Kertalippu on voimassa kaksi tuntia ja sillä saa matkustaa vain yhteen suuntaan. Kaupungin sisällä ollaan AB-vyöhykkeessä ja Einzelfahrschein-kertalippu maksaa 2,90 euroa. Schönefeld-lentokenttää tai päiväretkeä varten tarvittava ABC-lippu maksaa 3,60 euroa. Jos tietää matkustavansa junalla paljon, voi kerrallaan ostaa neljä lippua vähän edullisemmin (4-Fahrten-Karte, AB-vyöhyke, 9 euroa).

“Jotta matkalippu olisi voimassa, se pitää leimata automaattien läheisyydessä olevassa punaisessa tai keltaisessa laatikoissa.”

AB-vyöhykkeen päivälippu maksaa 8,60 euroa ja on voimassa aamukolmeen saakka. Seitsemän päivän lippu maksaa 34 euroa (AB).

Porukassa matkustavat voivat säästää rahaa Kleingruppen-Tageskarten eli pienryhmän päivälipun avulla. Lippu on voimassa yhdessä matkustaville 1–5 henkilöille koko päivän ja maksaa 23,50 euroa.

Lyhyt matka taittuu Kurzstrecke-lipulla, joka kattaa joko kolme U- tai S-juna-asemaa tai kuusi ratikkapysäkin väliä (1,90 euroa).

Alle 6-vuotiaat lapset matkustavat julkisilla ilmaiseksi. 6–14-vuotiaat saavat ostaa liput alennettuun hintaan (Ermäßigungsfahrschein). Päivälipun sekä WelcomeCardin yhteydessä myös alle 14-vuotiaat kulkevat mukana ilmaiseksi.

Matkaliput ostetaan asemalla tai junalaitureiden keltaisista tai punaisista lippuautomaateista. Kielen saa vaihdettua englanniksi ja maksu ulkomaalaisellakin pankkikortilla sujuu nykyään – mutta Berliinissä kannattaa aina pitää käteistäkin mukana!

Busseissa lipun voi ostaa kuljettajalta. Ratikoissa on lippuautomaatit sisällä, mutta niihinkin käyvät yleensä vain kolikot. Matkaliput saa ostettua myös turisti-infosta sekä monesta Spätkauf-kioskista. Myyntipisteet tunnistaa keltaisista BVG-logoista.

“Älä osta lippuja niitä junalaiturilla myyviltä tyypeiltä: pahimmassa tapauksessa lippua on manipuloitu tai se on väärennetty ja sen käyttö on vakavampi rikos kun liputta matkaaminen.”

Lippu on voimassa sen leimaamisesta alkaen.

Ilman voimassa olevaa lippua matkustamisesta saa 60 euron sakon. Lipputarkastajat kulkevat siviilivaatteissa ja ovat erityisen aktiivisia turistien suosimilla reiteillä. Tarkastaja saattaa myös yrittää narauttaa matkustajan siitä, että lippua käytetään meno- ja paluumatkaan. Jos ei ole henkkareita tai niitä ei suostu näyttämään, tarkistajilla on oikeus kutsua paikalle poliisit. Sakko saattaa seurata Suomeen asti.

Liput matkapuhelimeen ja ennakkoon

Android- ja Apple-puhelimiin on ladattavissa BVG:n ilmainen Fahrinfo Plus -applikaatio, jonka avulla voi ostaa lippuja ja tarkistaa juna-aikatauluja mobiilista.

Kertaliput ovat tällöinkin voimassa kaksi tuntia. Äppiin saa myös päivälipun tai esimerkiksi Berlin WelcomeCardin. Mobiililippu pitää aktivoida vähintään kaksi minuuttia ennen junaan astumista. Lippuja ei tarvitse näyttää muuta kuin mahdolliselle tarkastajalle, jolle pitää voida näyttää myös henkkareita.

EU-maiden sisällä BVG:n nettisivuilta voi myös tilata ja tulostaa matkalippuja etukäteen. Nettisivulla joutuu luomaan käyttäjätilin ja ostokset pitää voida maksaa Visalla, MasterCardilla tai saksalaisella SEPA-tilisiirrolla.

Berliinin sightseeingiä julkisilla

Bussilinjat 100 ja 200 ovat suosittuja sightseeing-linjoja, jotka soveltuvat myös Mitten nähtävyyksien katseluun. AB-lipun hinnalla kuljetaan monien tunnetuimpien nähtävyyksien ohi matkalla Mittestä Charlottenburgiin. Busseihin hyppää kätevästi Karl-Liebknecht-Strasselta, Alexanderplatzin junasillan vierestä. Onnekas nappaa etuikkunapaikan bussin yläkerrasta!

Reitin varrella näkee mm. tv-tornin, Berliinin tuomiokirkon sekä museosaarekkeen, Unter den Linden -kadun, Brandenburgin portin, Reichstag-valtiopäivärakennuksen sekä Tiergartenin kullanhohtoisen Siegessäule-voitonpylvään. Bahnhof Zoolla ollaan Kurfürstendammin, KaDeWe:n ja läntisen eläintarhan tuntumassa.

Paluumatkalla bussiin voi hypätä Zoo-juna-aseman edestä tai Breitscheidplatzilta.

Bussien kyytiin saa nousta mistä tahansa ovesta, jos kuljettaja ne avaa.

Turistiliput: Berlin Welcome Card sekä Berlin CityTourCard

Berlin Welcome Card -matkakortti on kaupungin virallinen turistilippu, jonka hintaan sisältyy julkisen liikenteen käyttö sekä 25–50 prosentin alennus yli 200 museoon ja nähtävyyteen. Alle 14-vuotiaat matkustavat aikuisen lipulla ilmaiseksi. Tarjouskohteisiin kuuluu oikeastikin hyviä juttuja, kuten tv-torni, jokiristeilyjä, C/O Berlin -valokuvamuseo ja Friedrichshainin tietokonepelimuseo.

Welcome Cardin voi ostaa ja tulostaa jo kotona tai hankkia lentokentältä, turisti-infosta, matkalippuautomaateista sekä monista hotelleista.

Liput ovat voimassa kahdesta jopa kuuteen päivään. Esimerkiksi kahden päivän AB-alueen matkalippu maksaa 23 euroa per henkilö. Aikuisen lipulla kulkevat ilmaiseksi myös yhdestä kolmeen alle 14-vuotiasta lasta. Paikanpäällä hankittu lippu pitää leimata kerran metron lippuleimurissa, jotta se on voimassa.

Samantapaisen Berlin CityTourCard -lipun paljon harvemmilla tarjouksilla voi hankkia kätevästi matkalippuautomaateista. Jos sen tilaa verkosta ennakkoon, pitää varsinainen lippu käydä lunastamassa myyntipisteistä.

Kahden päivän CityTourCard AB-vyöhykkeellä maksaa 19,90 euroa. Hintaan kuuluu 15–25 prosentin alennus pariinkymmeneen eri kohteeseen, esimerkiksi tv-torniin sekä City Circle -firman hop-on-hop-off-busseihin.

*Hintatiedot: 2020

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (26):

helena 03.02.2020 20:50

miten esteetöntä on julkinen liikenne berliinissä

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tiina 04.09.2019 13:35

Hei, Kun ostaa Welcome cardin (7 päivää) lentokentältä ja se pitää leimata sen ensimmäisen kerran, kun sillä matkustaa niin voiko sen bussissa leimata, kun sillä tarkoitus kentältä jatkaa matkaa majapaikkaan :) Vastauksesta etukäteen kiittäen

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 05.09.2019 15:30

Moi! Voit leimata WelcomeCardin bussissa tai pysäkillä olevissa koneissa. Hyvää matkaa!
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tiina 09.09.2019 07:01

Kiitos :) Launtaina 14.9. viikoksi Berliiniin:)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 12.09.2019 12:49

Tervetuloa! Säätiedotuskin povaa kivaa viikonloppua!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Arja 04.07.2019 14:40

Olemme tulossa Berliiniin heinäkuun puolessa välin isommalla purukalla meitä on 3 aikuista 3 lasta ( 3,13 ja 15 ) miten meidän kannattaa ostaa julkisen liikenteen liput olemme Berliinissä la- ti .

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 07.07.2019 15:08

Hei Arja! Lipputyypin valinta riippuu siitä, miten paljon aiotte julkisia käyttää. Paljon matkustaessa päiväliput tai pienryhmäliput ovat teille varmaan hyvä vaihtoehto!
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Juha 14.04.2019 11:40

Terve Erica,
Oliko niin, että 14 vuotias saa matkustaa vanhempien seurassa ilmaiseksi julkisilla kulkuvälineillä. Maksaako 14 v täyden hinnan museoihin kuten Bergamon.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 12.05.2019 16:18

Moi Juha! Anteeksi myöhäinen vastaus: 14-vuotias matkustaa julkisilla aikuisen seurassa ilmaiseksi Welcome Cardin tai päivälipun avulla, mutta tavallisilla kertalipuilla he maksavat alennetun Ermäßigungstarif-hinnan. Vain alle 6-vuotiaat matkustavat aina ilmaiseksi. Pergamon-museoon sekä moniin muihin valtiollisiin museoihin pääsevät alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Toivottavasti vastaus ehti ennen matkaa!
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jutta 11.04.2019 18:47

Heippa! Ihanaa kun on tämmösiä turisteja auttavia ihmisiä olemassa <3
Nuo 7 päivän liput pystyy ilmeisesti ostamaan Tegelin lentokentältä ja kunhan muistaa leimata ne jossain pömpelissä vielä lisäksi niin niillä voi sitten pyöriä julkisilla seuraavat 7 päivää Berliinissä?
Ja tämä sama lippu käy busseihin, kaikkiin metroihin(juniin?) ja raitiovaunuihin?
Pitääkö tuota lippua näyttää aina kuskillekin vai voiko kaikkiin vaan astella suoraan sisään?

Kiitos jo etukäteen :):)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 12.04.2019 13:21

Moi Jutta! Matkaliput saa ostaa Tegelin lentokentällä olevista lippuautomaateista. Leimaamisen jälkeen lippu on tosiaan voimassa U-Bahn- ja S-Bahn-junissa, busseissa sekä raitiovaunuissa. Lippu kai periaatteessa pitäisi näyttää kuljettajalle, mutta heitä ei kyllä kiinnosta – ja bussiin voi yleensä nousta myös keski-ovista, jolloin lipun näyttämisestä tulee vaikeaa.
Hyvää matkaa! T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Laila 01.01.2019 20:09

Olemme tulossa Berliiniin tammikuun puolessa välin. Sieltä aikomuksenamme on matkustaa Neubrandenburgiin Mnozil Brassin konserttiin. Asumme lähellä Alexandeplazia. Mahtaako Neubrandenburgiin menevä juna pysähtyä Alexanderplazin asemalla? Mikään pääradan tuskin on kyseessä, koska mitään suurempia kaupunkeja ei sillä suunnalla ole?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 01.01.2019 21:48

Moi Laila! Luultavasti hyppäätte Neubrandenburgiin vievien junien kyytiin päärautatieasemalta, eli Hauptbahnhofilta. Alexanderplatzilta sinne pääsee kätevästi, ei huolta! Google mapsit antavat yleensä hyviä reittiehdotuksia, myös pidemmille matkoille.
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hansu 21.12.2018 16:39

Hei Erica, jos viettää kuukauden Berliinissä niin tuo 10-Uhr-karte olisi varmasti järkevin. Saako sillä käyttää siis aamupäivän klo 10 jälkeen aina iltaan asti kaikkia julkisia kulkuvälineitä? Minkä hintainen tämä lippu mahtaa olla? Ja mistä sen voi hankkia?

Kiitokset jo etukäteen!!

Hyvää Joulua :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 21.12.2018 18:47

Moi Hansu! Kello-10-lippu on voimassa busseissa, ratikoissa ja U- sekä S-junissa arkisin klo 10-03. Viikonloppuisin ja pyhinä saat kulkea 00-03, eli ilman aamuista aikarajoitusta! AB-vyöhykkeen lippu maksaa 60 euroa (2018) ja saat sen lippuautomaateista tai BVG:n palvelupisteistä.
Hyvää joulua ja tervetuloa Berliiniin!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hansu 21.12.2018 21:19

Loistavaa!! Kiitos nopeasta vastauksesta :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 22.12.2018 04:00

Eipä kestä :) Hyvää joulua sullekin!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Maria 01.12.2018 01:30

Tänään juuri Alexanderplatzilla TXL-bussia odotellessa ( me ja muita kentälle menijöitä eri kansallisuuksista) TXL-merkityllä pysäkillä huomasimme, että TXL ei pysähtynytkään siinä. Eräs kuski neuvoi hyppäämään S-bahn junaan, matkaamaan päärautatieasemalle ja kas-sieltähän ne bussit lähtivätkin. BVG:n sivuilta löysin (2016 päivitetyn) tiedon samasta asiasta..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 02.12.2018 03:21

Moi Maria! Ikävää, että kotimatkalla oli ylimääräistä säätöä. Vuonna 2016 BVG tosiaan kokeili ajaa TXL-bussit vain päärautatieasemalle saakka, jatkamatta Alexille. Vanhaan reittiin palattiin kuitenkin melko nopeasti. En löytänyt mistään tietoa, että TXL-bussi ei taaskaan kulkisi Alexille – paria ruuhkasta tai muusta ongelmasta liittyvää poikkeusta lukuun ottamatta. Ehkä teillä vain kävi huono tuuri. Toivottavasti muu matka sujui paremmin!
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Maria 03.12.2018 00:03

Kiitos Erika, matka sujui loistavasti ja sinun vinkeistäsi oli iso apu! Ihana kaupunki!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 03.12.2018 21:59

Mahtavaa kuulla! Tervetuloa takaisin :)
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Maarit 12.11.2018 22:31

Voiko Berliinissä ostaa opiskelijalipun kun on 5 kk työharjoittelussa vai mikä on edullisin järkevin lippu vaihtoehto?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 13.11.2018 15:08

Moi Maarit! Opiskelija tarvitsee opiskelijakortin (Schülerausweis), jonka avulla on oikeus esimerkiksi kuukausittaiseen opiskelijalippuun. Sanoisin, että sinun kohdalla kyseeseen tulisi "Monatskarte für Auszubildende/Schüler". Riippuen aikatauluistasi, voi myös 10-Uhr-Karte olla mahdollisuus: se on edullinen kuukausilippu, jolla aamuruuhkan jälkeen voi matkustaa koko päivän.
Tervetuloa Berliiniin! T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hannu Pajunen 04.11.2018 10:42

Moi,
Vielä tämä päivä Berliinissä, mutta koska hotellista poistutaan klo 12 ja kone lähtee klo 19 seutuun, olisi mukava laittaa laukut säilöön. Tuoretta tietoa ei ole vai onko?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 04.11.2018 14:25

Hei Hannu, nyt ei ehkä apu ehtinyt ajoissa, mutta yleensä tavarat voi jättää hotellille säilöön. Myös Zoologischer Garten -juna-asemalla on tavarasäilytys.
Hyvää viimeistä päivää!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Essi 26.10.2018 13:37

Hei
Mikä on kätevin lippuvaihtoehto meidän perheelle, kaksi aikuista ja kolme lasta (6,12,15v). Olemme menossa su-ke reissulle Berliiniin ja tarvitsemme joka päivä AB-lippua useaan matkaan. Liikumme välillä Tegel - Ostbahnhof. Mikä lippuvaihtoehto tulisi edullisimmaksi sekä myös helpoimmaksi käyttää? Kiitos jo etukäteen :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 26.10.2018 14:47

Moi! Kannattaa ottaa joko Berlin Welcome Card neljäksi päiväksi – alle 14-vuotiaat matkustavat silloin aikuisen seurassa ilmaiseksi – tai ostaa joka päivälle 1–5 henkeä kuljettava pienryhmälippu. Pysytte luultavasti AB-vyöhykkeellä. Voitte itse laskea, kumpi on teille parempi vaihtoehto. Welcome Cardiin kuuluu joitain alennuksia ja tarjouksia, jotka voivat kiinnostaa. Pienryhmälippu toimii vain, kun matkustetaan koko ajan yhdessä.

Toivottavasti näistä oli apua. Hyvää matkaa!

T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jorma 02.10.2018 03:33

Hei. Tarkoitus mennä Berliiniin ja samalla Hertha Berliinin jalkapallo-otteluun. Kuulin, että ottelulipulla voi ottelupäivänä matkustaa ilmaiseksi julkisissa kulkuvälineissä. En löydä kuitenkaan mistään tietoa onko näin. Onko siis näin? Ja jos on, niin käykö verkkokaupasta ostettu ja kotona tulostettu lippu myös?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Henkka 02.10.2018 09:03

Vieraisiin pöytiin huutelua, mutta tämä on tuttu aihe itselle.

Pitää paikkaansa. Jos ostat Herthan otteluun print-at-home lipun, käy se A4 tuloste matkalippuna (ABC alueella).

Voimassaoloaika alkaa 5 tuntia ennen ottelun alkamisajankohtaa ja päättyy seuraavana yönä klo 03.00. Vaatii sen, että lipussa lukee sinun nimi ja sinulla on näyttää henkilöllisyystodistus tarkistajalle. Tämä sama tieto lukee siinä lipussa, kun ostat sen.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jorma 02.10.2018 20:49

Ok. Huhu piti siis paikkansa :) Kiitos Henkka

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 03.10.2018 01:21

Huippua, että Henkka osasi neuvoa. Löysin saman tiedon Herthan nettisivuilta, mutta hitaammin :)

T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Marianne 17.09.2018 14:36

Hei!
Voiko kysyä näin yksityiskohtaisia tietoja, illalla ke kello 22 pitäisi päästä Tegelistä Capri by Fraseriin ja su takaisin samaa reittiä. Eli kaksi lentokenttämatkaa ja loput päivät kaupungin sisällä.
Millaiset liput olisi parasta ostaa ja mistä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 18.09.2018 18:18

Hei! Hotelli on näköjään aika lähellä Alexanderplatzia, jonne pääsee TXL-lentokenttäbussilla. Riippuen siitä, kuinka paljon julkista liikennettä aikoo käyttää, voi ostaa kerta- tai päivälipun. Artikkelissa on neuvottu mistä ja miten. Lentokentistä ja -kyydeistä on lisää omalla sivullaan: https://tripsteri.fi/berliini/matkavinkkeja/lentokentat
Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Teija 16.09.2018 22:54

Berliini nähty ja kaikki matkaohjeet hyviä! Perillä vaan ei mikään sitten toiminutkaan,kun puhelin ei päässyt missään nettiin.. Ei hätää, perinteisellä käteisellä, kortilla ja paperilipuilla pärjäsi vallan mainiosti!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 18.09.2018 18:12

Kiva kuulla! Berliinissä tosiaan aina kannattaa olla käteistä mukana... Sillä pärjää aina!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Essi Myllyniemi 13.09.2018 13:53

Hei, en löytänyt mistään tietoa siitä saako alle 14-vuotias alennusta myös 7 päivän lipusta, vai onko hinta kaikille sama, 30€?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica 14.09.2018 13:05

Moi Essi, 7 päivän lippu maksaa myös 14-vuotiaalle 30 euroa. Monissa muissa lipputyypeissä on "Ermäßigungsfahrscheine", eli alennettu lippuhinta, jolla 6-14-vuotiaat voivat matkustaa.
Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Örö 06.09.2018 11:32

Kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Örö 20.08.2018 11:10

Hei
Voiko Tegel/kentältä ostaa kahdeksi viikoksi (14vrk) lippua/korttia tms. ja paljonko maksaa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 20.08.2018 13:21

Moi! Kahden viikon matkalippua ei ole, lähin vaihtoehto on ostaa kaksi seitsemän päivän lippua (30 euroa / kpl). Niitä saa lippuautomaateista, eli myös lentokentältä. Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Timo 26.07.2018 09:21

Moi !
Olemme menossa berliiniin 4 yöksi.
Latasin BVG:n sovelluksen josta voi ostaa lippuja.Kuinka lipun oston jälkeen? Näytetäänkö ostettu lippu kuskille vai pyyhkäistäänkö se johonkin lukijalaitteeseen vai kuinka?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Teija 26.07.2018 12:35

Minuakin kiinnostaa, sillä latasi saman ohjelman? Vaikutti tosi kätevältä ja oli helppo jo nyt katsoa tulevat kulkuyhteydet.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 26.07.2018 16:16

Sovelluksesta ostetut kertaliput ovat voimassa kaksi tuntia. Päivälipun tai esimerkiksi Berlin WelcomeCardin voi ostaa jopa 30 päivää aiemmin ja aktivoida vasta tarpeen tullen. Mobiililiput pitää ostaa vähintään kaksi minuuttia ennen käyttöä – sovelluksessa on ajastin. Lippuja ei tarvitse näyttää muuta kuin mahdolliselle tarkastajalle, jolle pitää voida näyttää myös henkkareita.

Toivottavasti näistä on apua!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Timo 27.07.2018 08:55

Kiitos paljon tiedosta tämä auttoi paljon???

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 27.07.2018 14:38

Kiva! Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Teija 25.07.2018 12:52

Hei!
Koska Berliinin mittasuhteet ovat minulle uudet, niin onko järkevin 3hlö ostaa tua pieneryhmänlippu jos käyttää koko päivän paikkoja kierrellen ja hotellin sijaitsee stresemanstrasenilla..Vai voiko kuvitella kävelevänsä paikasta toiseen nähden suosituimmat nähtävyydet?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 25.07.2018 15:45

Moi Teija!
Kyllä suosittelisin jonkunlaista päivälippua ainakin yhdelle päivälle – Berliini on niin iso, että jalkoja kannattaa säästää aina, kun voi! Pienryhmälippu on hyvä vaihtoehto. Riippuen sijainnista Stresemannstrassella, olette kävelyetäisyydellä monesta nähtävyydestä, mutta myös lähellä monta eri metro- ja paikallisjuna-asemaa.
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Teija 26.07.2018 08:52

Kiitos vastauksesta! Varmasti järkevää säästää jalkoja ja kun etäisyydet tulevat tutuksi voi tutustua paikkoihin kävellen..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eero 25.07.2018 00:49

Kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eero 20.07.2018 21:07

Hei, teemme viiden päivän reissu Berliiniin 13-v pojan kanssa. Onko tosiasn niin, että poika voi matkustaa samalla travel cardilla julkisessa liikenteessä. Kannattaako voucher hommata jo etukäteen?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 21.07.2018 21:38

Moi Eero! WelcomeCardilla tosiaan alle 14-vuotias matkustaa aikuisen seurassa ilmaiseksi. Onhan se helppoa hommata lippu etukäteen, ei sitten perillä tarvitse etsiä myyntipisteitä ja pääsee lentokentältä heti eteenpäin.
Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Elli 10.06.2018 15:27

Jos ostaa tuon AB päivälipun niin pitääkö se leimata ainoastaan kerran kun ottaa lipun käyttöön, vai joka kerta kun päivän mittaan vaihtaa metroa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 10.06.2018 16:28

Moi Elli! Päivälippu leimataan kerran, sen jälkeen se on voimassa aamukolmeen saakka. Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hannu Komulainen 28.05.2018 09:00

Hei!

Saako eläkeläinen alennusta julk. liik. matkalipuista?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 28.05.2018 11:27

Moi Hannu! Julkisessa liikenteessä alennusta saavat valitettavasti vain 6-14-vuotiaat lapset. Eläkeläiset voivat tilata edullisemman kuukausimatkalipun, mutta sehän ei auta, jos on vain vierailulla Berliinissä...
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sanna 02.05.2018 20:18

Moikka!
Meidän hotellin hintaan kuuluu joku koko vierailun ajan voimassaoleva public transport ticket. Pitääkö tuo siis leimata aina bussissa/junassa/metrossa kun johonkin menee vai mitenhän tuo toimii, osaatko sanoa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 02.05.2018 22:06

Moi Sanna, vaikea sanoa, kun ei ole tietoa minkälaisen lipun he ovat teille hankkineet. Luultavasti he osaavat hotellilla vastata kysymykseesi. Mutta noin niinkuin periaatteessa, jos lipussa ei lue voimaanastumisajankohtaa, se pitää leimata. Jos sama lippu on voimassa pidemmän aikaa, riittää yksi leimauskerta, jonka jälkeen se on voimassa luvatun ajan. Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 01.05.2018 16:09

Miten toi Welcome card 72 h on voimassa, ollaan menossa Berliiniin to klo 12:25 ja lähdetään su 13:15 lennolla eli mistä laskee sen 72 h? Vai Kysyykö ostohetkellä alkamisajan ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 01.05.2018 20:56

Moi Mari, voimaanastumisajan voi ostaessa valita itse ja se on voimassa siitä sitten 72h eteenpäin! Tervetuloa Berliiniin!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Ella Kujala 20.02.2018 12:11

Mistä saisin tietoa, saako koiran ottaa kaikkiin juniin ja busseihin lentokentältä lähteviin yms.? Tarvitseeko koiralle ostaa oma lippu? Pitääkö olla kuonokoppa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 20.02.2018 14:11

Hei Ella, koiran saa ottaa hihnassa bussiin ja juniin. Kissaa isompi tarvitsee oman Ermäßigungstarif-lipun omistajan lipun lisäksi (1,70 €). Koirilla pitää periaatteessa olla kuonokoppa, mutta oman kokemukseni mukaan sitä ei tarvitse, mutta se on hyvä olla laukussa mukana. Riippuu varmasti paljon koirasta ja kuinka uhkaavana sen muut voivat kokea. Lentokenttäbussissa tuppaa olemaan ahdasta, mutta ehkä kentällä voi odottaa tyhjän oloista bussia ja hypätä vasta sen kyytiin.
Tässä lisää tietoa koiran velvollisuuksista Berliinissä (saksaksi): https://www.berlin.de/tourismus/infos/2154324-1721039-hunde-in-berlin.html

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *