Berliinin lhbt-myönteiset ravintolat ja kahvilat

Berliinissä voi suosia useita kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat joko aktiivisesti LHBTIQ-myönteisiä tai ovat LHBTIQ-omistuksessa.

Aamupalaa ja brunssia

Tutustu Schönebergin gay-kortteleihin syötyäsi upea aamiainen Café Kalwilissa (Motzstr. 30, Schöneberg; U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz, U4: Viktoria-Luise-Platz). Ystävällinen palvelu, itsetehdyt kakut sekä Berliinille tyypilliset aamupala-annokset sulattavat sydämet. Kahvilan nimikko-annokseen kuuluu keitetty kananmuna, hedelmäsalaatti, tuoreet sämplyät, valikoima juustoja, leikkeleitä sekä marmeladia. Illalla täällä voi nauttia lasillisen viiniä, ruokalistalta löytyy illallistakin. Charmia lisäävät isoäidin antiikit sekä seiniä koristavat komeat muotokuvat.

Nollendorfplatzin tuntumassa sijaitsevat myös Cafe Berio (Maaßenstr. 7, Schöneberg; U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz) sekä Romeo und Romeo -kahvila (Motzstr. 20, Schöneberg; U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz). Molemmilla on kesäisin istumapaikkoja myös ulkona.

Kreuzbergin queer-trendikkäässä Südblock-baarissa (Admiralstr. 1-2, Kreuzberg; U8: Kottbusser Tor) katetaan “aikaisin” sunnuntai-aamuisin herääville kymmeneltä alkava Frühe Vögel –brunssi. Kahvilabaarin tarjontaan kuuluu kaikkea aamupalasta karaokeen, toimeentulotukineuvonnasta konsertteihin. Lämmintä ruokaa, kahvia ja kakkua tarjoillaan iltapäivään saakka – useat vegaaniset vaihtoehdot on merkitty ruokalistaan.

Demokraattisen, antirasistinen sekä antiseksistisen kollektiivin pyörittämä Café Morgenrot -kahvilabaari (Kastanienallee 85, Prenzlauer Berg; U2: Eberswalder Strasse) tarjoaa erinomaisen kasvis- ja vegaanibrunssin aina perjantaista sunnuntaihin kello 11–15. Suosittu buffetti maksaa noin 10 euroa, mutta 7–13 euron hinnan määrää oma varallisuus.

Cappuccino vaihtuu cocktailiksi esimerkiksi Neues Ufer -kahvilabaarissa (Hauptstr. 157, Schöneberg; U7: Kleistpark), joka on kaupungin vanhimpia gay-kahviloita. Muuten tavallinen kahvila on kuuluisa Berliinin-vuosinaan naapurissa asuneen David Bowien kantapaikkana. Vuoteen 2003 asti paikan nimi oli Anderes Ufer. Myös eläväinen Café Melitta Sundström -kahvilabaari (Mehringdamm 61, Kreuzberg; U6, U7: Mehringdamm), joka lainaa nimensä edesmenneeltä paikalliselta transvestiitilta sekä aktivistilta, kuuluu paikallisiin klassikoihin. Kahvila toimi pitkään sisäänkäyntinä nykyisin Neuköllnissä olevaan suosittu SchwuZ-klubiin.

Rentoja ravintoloita ja tyylikkäitä illallisia

Tyylikäs, homo-omisteinen Zsa Zsa Burger (Motzstr. 28, Schöneberg; U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz) tekee Schönebergin gay-kortteleiden trendikkäimpiä burgereita, jotka ovat joidenkin mielestä jopa Berliinin parhaita! Hampurilaisen seuraksi saa halutessaan viiniä. Pitkältä ruokalistalta löytyy lisäksi chicken wingsejä, keittoa, salaattia sekä jälkiruokaa. Lähes naapurissa on pieni, laadukas ja vaaleanpunainen Sissi-itävaltalaisravintola (Motzstr. 34, Schöneberg; U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz, U4: Viktoria-Luise-Platz). Ruokalistalla on schnitzeliä ja gulassia, pari kasvisvaihtoehtoa sekä herkullisia jälkiruokia.

Parin korttelin päässä Axel-gay-hotellin tyylikäs Madloba-ravintola (Lietzenburger Str. 13-15, Schöneberg. U1, U2, U3: Wittenbergplatz) tarjoaa mahdollisuuden kokeilla georgialaisia erikoisuuksia kuten khinkali-taikinanyyttejä, phkali-salaattia ja khachapuri-juustoleipiä. Hotelliravintolassa saattaa olla myös illallisohjelmaa.

Vähän toisella suunnalla Schönebergiä on viihtyisällä kadulla “ranskalaisena homoravintolana” tunnettu La Cocotte (Vorbergstr. 10, Schöneberg; U7: Eisenacher Strasse). Tyylikkäässä homo-omisteisessa ravintolassa nautitaan tunnelmallisessa valaistuksessa klassisia ranskalaisia annoksia kuten Steak tartare ja Escargots de Bourgogne.

Saksalaistyyppistä ruokaa syödään yleensä rennoissa puitteissa. Niin myös saksalaisen moottoritienvarsipaikan mukaan nimetyssä ja sisustetussa Raststätte Gnadenbrot -ravintolassa (Martin-Luther-Str. 20a, Schöneberg; U4: Viktoria-Luise-Platz). Edullinen sekä hipsterihtävä gay-ruokapaikka houkuttaa sekalaista asiakaskuntaa. Ruoka on rustikaalista, mutta kasvisvaihtoehtojakin löytyy kiitettävästi. Puolalainen olut ja snapsi ovat vieraiden suosiossa. Saksalaista ruokaa tarjoaa myös Friedrichshainissa Kurhaus Korsakow -kulmaravintola (Grünberger Str. 81, Friedrichshain; U5: Samariterstrasse). Viikonloppuisin ravintolasta saa myös nauttia suositun brunssi-buffetin.

Illanvieton alkuun sopii lämminhenkinen italialainen Facciola-viinibaari (Foster Str. 5, Kreuzberg; U1: Görlitzer Bahnhof). Lyhyellä ruokalistalla on pari tarkkaan harkittua italialaista annosta, kuten gnoccheja, salaattia ja antipasti-annoksia. Täältä on helppoa jatkaa Kreuzbergin tai viereisen Friedrichshainin baareihin!

© Erica Löfman

Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *