Berliinin kaupunginosat: Wedding

Halvoista vuokrista, opiskelijabaareista sekä monikulttuurisuudesta tunnettu kaupunginosa on murroksessa. Kiinnostavien kahviloiden, pienpanimoiden sekä uusien ravintoloiden seassa ei vielä juuri törmää muihin turisteihin.

Muista kaupunginosista käytiin kymmenen vuotta sitten Weddingissä vain siemailemassa Vagabund- sekä Eschenbräu-pienpanimoiden valikoimia. Nykyään viihtyisältä Sprengelstrasselta sekä Tegeler Strasselta löytyy useita kivoja kahviloita sekä ravintoloita, samoin Leopoldplatzin ympäristöstä. Gerichtstrassella sijaitsee moni alueen kiinnostavimmista baareista.

Time Out -lehti jopa nimesi Weddingin maailman kiinnostavimpien kaupunginosien listalle vuonna 2019.

Varsinaisia nähtävyyksiä Weddingissä on vain vähän: kiinnostavin on Humboldthain-puiston sodanaikaisen ilmatorjuntatornin raunio, jonne kannattaa kiivetä kaupunkimaisemienkin takia. Läheisellä Gesundbrunnen-juna-asemalla Berliner Unterwelten -järjestö tarjoaa mielenkiintoisia opastettuja kierroksia muun muassa maanalaiseen pommisuojaan.

Vaikka kaupunginosa ei ole kaunis on täällä yllättävän paljon viheralueita. Lämpimällä säällä läheinen Plötzensee-järvi houkuttaa uimaan ja löhöilemään. Sieltä löytyy myös “FKK”-ranta, eli nakuranta.

Weddingin kulttuuriskeneen tutustuu esimerkiksi entisessä krematoriossa, josta on rempattu monialainen Silent Green -kulttuurikompleksi. Siellä järjestetään konsertteja, kirjaillisuustapahtumia, elokuvanäytöksiä sekä näyttelyitä. Paikkaan voi tutustua myös kahvin äärellä MARS-kahvilan viihtyisässä puutarhassa. Rosoisemmassa Panke-kulttuuritilassa järkätään bileitä, jam-sessioita, näyttelyitä, levyjulkkareita sekä leffailtoja. Lähistöltä löytyy myös voittoa tavoittelemation Savvy Contemporary -taidetila, jossa epämukavuusalueita tutkitaan erityisesti ei-länsimaalaisen linssin läpi.

Ehkä ainutlaatuisisn kulttuurielämys löytyy Uferhallen-varikkohallista, missä Piano Salon Christophori järjestää korkealaatuisia, intiimejä pianokonsertteja. Tilassa myös restauroidaan ja säilytetään historiallisia kosketinsoittimia.

Moni berliiniläinen kuvittelee työläiskaupunginosan olevan vähän turvaton – ehkä siksi, että Wedding on yksi Berliinin väestöllisesti monipuolisimmista kaupunginosista tai ehkä siksi, että maisemaa hallitsevat monikaistaiset autotiet ja harmaat rakennukset.

Hotellisuosituksia Weddingiin

Wedding ei ole ilmiselvä vierailukohde, joten majoituksen voi saada edullisesti ja tottuneelle berliininkävijälle kaupunginosa tarjoaa uutta löydettävää. Aluetta palvelevat kaupunkia halkovat U8- ja U6-metrolinjat, Ring-junarata kattaa loput.

Hotel Big Mama. Edullinen, mukava ja siisti hotelli. Lähin metro- ja ratikkapysäkki ovat kävelymatkan päässä. Lähialueella on pieni Panke-joki, jonkin verran kahviloita ja baareja. Missä: Koloniestr. 24, Wedding. U8, U9: Osloer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Berlinapartments-Downtown. Tasokkaita loma-asuntoja viihtyisässä vanhassa asuintalossa. Aivan vieressä on U-Bahn-asema, lähellä on mielenkiintoinen Uferhallen-alue, sympaattinen Panke-joki sekä muutamia kivoja baareja. Missä: Schwedenstr. 14, Wedding. U8, U9: Osloer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Apartment in Wedding. Viisi edullista lomahuoneistoa hyvällä sijainnilla lähellä Seestrassea, Leopoldplatzia sekä ruokakauppoja ja ravintoloita. Missä: Genter Str. 62, Wedding. U6: Seestrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Citylight Berlin. Konstailematon, edullinen hotelli hiljaisella sivukadulla, ison Humboldthain-puiston tuntumassa. Kulkuyhteydet ovat hyvät. Hotellissa on ilmainen aamupala sekä baari ja biljardipöytä. Missä: Böttgerstr. 23, Wedding. U8, S-Bahn: Gesundbrunnen. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Lue myös

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *