Berliini-Prenzlauer Berg: Ravintolasuositukset

Lue lisää Prenzlauer Berg -kaupunginosasta ja majoituksesta.

Eteläintialaisia erikoisuuksia: Chutnify

Pienehkö, värikäs paikka tarjoaa jännittävää eteläintialaista ruokaa kuten currytäyttesiä, rapeita dosa-lettuja sekä thali-komboja, joihin kuuluu paljon pientä maisteltavaa. Maukas Behlpuri -annos on kirpakka ja mausteinen, siinä sekoittuvat riisimurot, sipuli, linssit, paahdetut maapähkinät ja granaattiomena. Ruokalistaan on selkeästi merkattu gluteenittomat, kasvis- sekä vegaaniannokset. Kokeile ehdottomasti itsetehtyä Nimboo Pani -limonaatia, jonka salaisuus on Himalaja-suola. Paikka on suosittu ja ruokaa saattaa joutua odottamaan – myös pöytävaraus kannattaa. Myös Neuköllnissä on Chutnify-ravintola. Pääruoat noin 5-11 euroa.

Missä: Sredzkistr. 43, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse. Nettisivu

Viihtyisä elsassilainen: Gugelhof

Viihtyisässä ja siistissä ravintolassa tarjotaan elsassilaista ruokaa. Klassikoksi Gugelhof vakiintui viimeistään vuonna 2000, kun Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton söi täällä illallista. Talon erikoisuus ovat ohuen ohuelle pohjalle paistetut Flammkuchen-“pizzat”, joissa tomaattisoseen sijaan on kermaviilin tapainen kastike. Kausittaiselta ruokalistalta löytyy esimerkiksi ankkaa tai peuraa kausikasvisten kanssa. Osa annoksista on kasvisvaihtoehtoja, vegaanilla on vaikeampaa. Viinilista on pitkä ja vaikuttava. Viikonloppuisin tarjolla on myös aamupalaa. Pääruoat 9-30 euroa.

Missä: Knaackstr. 37, Prenzlauer Berg. U2: Senefelderplatz. Nettisivu

Tyylikkäintä kasvisruokaa: Lucky Leek

Jo vuonna 2011 avanneen innovatiivisen kasvisravintolan ruokalistalla pääosassa ovat sesonkikasvikset. Putkivinokkaiden, herne-dumplingin sekä vihreän parsa-cremen kanssa tarjottavat grillatut inkivääriporkkanat pistaasikuoressa ovat esimerkki tyylikkäistä makuyhdistelmistä. Annokset ovat kauniita, tarjoilu moitteetonta. Hinnat ovat kohtuulliset: kolmen ruokalajin menu maksaa alle 40 euroa, viiden ruokalajin menu noin 60 euroa. Pöytävaraus on suositeltava, sen tekee kätevästi ravintolan nettisivulla.

Missä: Kollwitzstr. 54, Prenzlauer Berg. U2: Senefelderplatz. Nettisivu

Kekseliäitä knöödeleitä: Häppies

Päivitys: Häppies etsii uutta kotia ja on toistaiseksi kiinni

Suositun pienen lounaspaikan omistaja Ulrike on keksinyt tarjota eteläsaksalaiset hiivataikina-knöödelit modernilla twistillä. Höyrytetyt, sämpylämäiset knöödelit tarjotaan täytettynä esimerkiksi vuohenjuustolla, saksanpähkinöillä ja hunajalla tai sienillä sekä miso-tahnalla, ja päällystetään lopuksi kastikkeella. Täytteet vaihtelevat kausittain, noin puolet ovat vegaanisia. Norminälkä taittuu kokeillessa kahta eri knöödeliä ja jaksat vielä jälkiruoaksi perinteisen version luumusoseella. Vierailusta tekee mukavan myös superystävällinen palvelu!

Missä: Dunckerstr. 85, Prenzlauer Berg. M10: Husemannstrasse, U2: Eberswalder Strasse. Nettisivu

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *