Berliini-Friedrichshain: Ravintolasuositukset

Lue lisää Friedrichshain-kaupunginosasta ja majoituksesta.

Viini-aarteita: Briefmarken Weinladen

Tunnelmallinen italialainen viinibaari sijaitsee entisessä postimerkkiliikkeessä, jonka DDR-sisustus on osin säilytetty. Tummat, puiset hyllyt notkuvat pulloista. Ystävälliset tarjoilijat – ja omistajat – esittelevät laatuviinejä mielellään. Ruokalista on lyhyt: päivän pasta tai erilaisia antipasti-lajitelmia. Kaikki on joka tapauksessa maukasta. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat 10-15 euroa.

Missä: Karl-Marx-Allee 99, Friedrichshain. U5: Weberweise. Nettisivu

Lempi-vietnamilainen: Chay Village

Berliinin mahdollisesti paras vietnamilainen ravintola on, yllättävää kyllä, kasvisravintola. Chay Villagen herkullinen ruoka poikkeaa Berliinin perusvietnamilaisista kookosmaitocurryista. Ruokalistalla on toki yksi punainen curry, mutta pääosassa ovat tuoreilla yrteillä höystetyt riisi- ja nuudeliannokset, jotka vaikuttavat hienostuneilla mauilla. Talon tofu, soijasuikaleet ja seitan-fileet ovat aivan omassa luokassaan ja vakuuttavat kenet vain. Monipuolisista alkuruoistakaan ei pidä jättäytyä paitsi! Ravintolassa ei tarjoilla alkoholia. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat noin 7-10 euroa.

Missä: Niederbarnimstr. 10, Friedrichshain. U5: Frankfurter Tor. Nettisivu

Pieni turkkilainen helmi: Lemon Feinkost

Pienen ravintolan omistaa sympaattinen äiti ja poika -duo. Meze-vitriinin kylmät alkupalat uhkaavat viedä nälän ennen kuin mantı-nyytit pinaatti-perunatäytteellä tai jauhelihalla ehtivät pöytään. Myös superohuet, täytetyt gözleme-leivät ovat herkullisia – mantıen tapaan nekin saa vegaanisena, vegenä tai lihatäytteellä. Pääruoat noin 6-15 euroa.

Missä: Wühlischstr. 17-18, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse / S-Bahn: Ostkreuz. Nettisivu

 

Kestävä konsepti: Michelberger

Hauskan indie-hotellin kokeellisen luomuravintolan tyyliä esittelevät annokset kuten villisikakroketit savustetulla omenasoseella tai verimakkara savustettujen perunoiden sekä hapatetun persikan kera. Vegevaihtoehtoja voisi olla enemmänkin, mutta ne muutamat ovat onneksi houkuttelevia. Palvelu on huomaavaista ja rentoa. Lämpimällä säällä illallinen nautitaan mukavalla sisäpihalla.

Missä: Warschauer Str. 39-40, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu

Kokeellista kasvissushia: Secret Garden

Vegaaninen sushiravintola sijaitsee Veganz-ruokakaupan yläkerrassa, joten ikkunapöydistä on hyvät kaupunkinäkymät kohti vilkasta Warschauer-siltaa. Kiinnostavista alkupaloista (3,50–5 euroa) kannattaa kokeilla esimerkiksi makrillin näköiseksi grillattua munakoisoa tai seesamilla maustettua pinaattihöystöä. Myös pienet dumpling-annokset sekä kesärullat poikkeavat totutusta. Valkoiseen tai terveellisempään punaiseen riisiin käärittyjä sushipaloja tilataan kerralla neljä tai kahdeksan per sortti (noin 4,50–8 euroa) – kokeile molempia riisilaatuja ja valitse ainakin yksi rapeaksi uppopaistettu rulla! Muutamat kekseliäät täytteet todella muistuttavat raakaa lohta tai tonnikalaa. Sushi tarjoillaan näyttävästi kuivajään kera. Pääruoaksi voi valita värikkäitä kulhoja sekä keittoja. Kohtuuhintainen ravintola on auki lounaasta myöhään iltaan saakka. Samalla omistajalla on Friedrichshainissa myös suosittu vietnamilainen 1990 Vegan Living -tapaspaikka.

Missä: Veganzin yläkerta, Warschauer Str. 33, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu

Tyylikäs eteläsaksalainen: Schneeweiss

Lumenvalkoinen sisustus, moderni saksalainen ruoka sekä laatuviinit sointuvat täydellisesti yhteen tässä Friedrichshainin pienessä helmessä. Lyhyeltä menulta löytyy alppien alueiden klassikoita, kuten käsespätzleä ja wienerschnitzeliä – soija-rouladen saa pyynnöstä myös vegaanisena. Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla klassista Kaiserschmarrn-lettuannosta. Hinnat ovat laatuun ja tyyliin nähden huomattavan kohtuulliset. Myös viikonloppubrunssi on poikkeuksellisen hyvä. Pääruoat 10,50-17,50 euroa.

Missä: Simplonstr. 16, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu

Trendikästä keittoa: Ramen x Ramen

Yksinkertainen ravintola on erikoistunut täyteläisiin japanilaisiin ramen-keittoihin, joiden nuudelit valmistetaan itse. Listalta löytyy myös muutama ei-keitto, kuten japanilainen curry tai don-riisikulho. Alkupalavalikoima on suppea, mutta kattaa gyoza-mykyjen ja rapeiden krokettejen tapaiset suosikit. Vegaaniset alkupalat ja keitot on koottu erilliselle ruokalistalle. Suosittelen tilaamaan jotain, johon tulee tulista tofu-hakkelusta! Palvelu on toimivaa ja vähäeleistä. Pääruoat noin 10 euroa.

Missä: Gabriel-Max-Str. 2, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu


© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *