Berliini-Charlottenburg: Ravintolasuositukset

Lue lisää Charlottenburg-kaupunginosasta ja majoituksesta.

Kapinallinen legenda: Schwarzes Café

Berliinistä löytyy loputtomiin kulttipaikkoja, mutta vuodesta 1978 auki ollut Schwarzes Café on oikeasti sellainen. Taiteilijakahvilana ja anarkistipaikkana aloittanut ravintola on keskellä porvarillista Charlottenburgia. Vaikka asiakaskunta on nykyään vähemmän radikaalia, Schwarzes Café on edelleen erityinen – jo senkin takia, että se on keittiötä myöten auki vuorokauden ympäri (tiistaiaamuöiden paria tuntia lukuunottamatta). Monipuolisella listalla on tyypillisiä berliiniläisiä aamupala-annoksia, mutta myös salaatteja, toasteja, pastaa, schnizeliä, lammascurryä… Ravintola on suosittu, joten pieneen odotteluun on hyvä varautua. Pääruoat noin 10–20 euroa.

Missä: Kantstr. 148, Charlottenburg. S-Bahn: Savignyplatz. Nettisivu

Egyptiläistä katuruokaa: KLX – Koshary Lux

Street food -markkinoilta aloittanut KLX – Koshary Lux avasi värikkään ravintolan kesällä 2015. Maukkaisiin suosikkeihin kuuluu egyptiläinen koshary-annos; riisiä, makaroneja ja linssejä etikkaisessa tomaattikastikkeessa, kikherneiden ja paistetun sipulin kanssa. Katuruokaa ovat myös foul – muusattuja favapapuja tahinilla, oliiviöljyllä ja tomaateilla – sekä kikherne-kohokas tulisella harissalla. Ruokalistalla on myös keittoa, kanalla tai naudanlihalla täytettyjä pitaleipiä sekä esimerkiksi taateli-feta-saksanpähkinäsalaatti. Juomienkin joukosta löytyy jännää: marokkolaista Casablanca-olutta ja libanonilaista viiniä. Auki lounasaikaan sekä iltaisin. Pääruoat 9–16 euroa.

Missä: Grolmanstr. 27, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse / S-Bahn: Savignyplatz. Nettisivu

Viihtyisä vegaaninen olutravintola: Vaust

Saksalaisravintolan erikoisuuksia ovat talon pilsnerin sekä tumman oluen lisäksi annokset kuten leipälautanen talon olutmallasleivällä, oluttaikinasta paistettu flammkuchen sekä vegaaninen currywurst. Olut pannaan itse, muttei paikan päällä. Vaihteleva ruokalista seuraa sesonkeja ja lähes kaikki raaka-aineet ovat luomua. Oluen lisäksi ruoan kanssa voi nauttia itsetehtyjä limonaateja sekä hyviä vegaanisia viinejä. Paikka on viihtyisä ja palvelu ystävällistä.

Missä: Pestalozzistr. 8, Charlottenburg. U2: Ernst-Reuter-Platz, S-Bahn: Savignyplatz. Nettisivu

Jäätävä japanilainen: 893 Ryōtei

Hypetetyn ravintolan perustaja The Duc Ngon aasialaiset ravintolat ovat lähtökohtaisesti hittejä. 893 Ryōteista on lähes mahdoton saada pöytää ilman ajoissa tehtyä varausta. Nimikin viittaa eksklusiivisuuteen: Japanissa ryōtei on salaravintola, jonne pääsevät vain vakioasiakkaat. Berliininkään Ryōtei 893 -ravintolaa ei meinaa huomata katukuvasta, ainoastaan pieni 893-valokyltti paljastaa sijainnin. Sisällä kokonaisvaikutelma on tarjoilijoita myöten cool. Avokeittiö ja sitä reunustava baari hehkuvat valoa, ympärillä tummaksi sisustettu ravintola on hämärä. Laaja ruokalista painottuu kalaan ja siltä löytyy yllättäviä makuyhdistelmiä, mutta harmillisesti vain muutaman kasvis- tai vegaaniannos. Korkeat hinnat selittyvät laadulla, raaka-aineiden saatavuudella sekä sijainnilla perinteisesti kalliissa Charlottenburgissa.

Missä: Kantstr. 135, Charlottenburg. S-Bahn: Savignyplatz. Nettisivu

Kätevä ravintolamaailma: Kantini

Bikini Berlin -kauppakeskuksen toisen kerroksen ravintolamaailmassa on paikallisten ravintoloitsijoiden pieniä myyntipisteitä. Chaparro tarjoaa meksikolaisia tacoja, Bibimixistä saa korealaista bibimbapia, Djimalayasta mahtavaa hummusta… Ravintoloita on noin kymmenen ja istumatilaa on riittävästi, vain ikkunapaikoista on pulaa!
Missä: Budapester Str. 38-50, Charlottenburg. U1, U2, U9, S-Bahn: Zoologischer Garten. Nettisivu

Luovaa sushia: Mr Hai Kabuki

Harvassa Berliinin aasialaisessa ravintolassa asiakkaita houkuttelemaan lisätyt sushit ovat erityisen hyviä. Mr Hai Kabuki erikoistuu sushiin ja yhdistää myös vietnamilaisia makuja. Luovempiin vaihtoehtoihin kuuluvat vodkassa flambeerattu kuningasrapu-, avokado- ja lohirulla, kurkkuun kääritty katkarapu-, purjo-, chili- ja majoneesirulla tai esimerkiksi viiriäisenmunalla täytetty gunkan-sushi, joka on kääritty liekitettyyn loheen. Ateriansa voi myös koota pyörivän liukuhihnan sijaan pienillä puisilla veneillä kelluvista susheista. Ruokalistalla on myös lajitelma grillattua kalaa. Pääruoat noin 14-22 euroa.

Missä: Olivaer Platz 10, Charlottenburg. U7: Adenauerplatz. Nettisivu

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *