Berliini-Wedding: Ravintolasuositukset

Lue lisää Wedding-kaupunginosasta ja majoituksesta.

Varikko-charmia ja rentoa ruokaa: Café Pförtner

“Portinvartijan kahvila” sijaitsee entisessä portinvartijan mökissä, vanhan bussivarikon vieressä. Kohokohta on pihalla oleva 70-lukulainen bussi, joka on sisustettu viihtyisäksi ruokailuhuoneeksi. Bussi on käytössä myös talvisin. Pieneen, noin 50 paikan ravintolaan kuuluu kesällä lisäksi kaksi terassia. Päivittäin vaihtuvalla italialaishenkisellä ruokalistalla on keitto, salaatti ja pari pääruokavaihtoehtoa: kasvis, kala, sekä liha. Olut- ja viinivalikoima on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Tilaus tehdään baaritiskillä. Ravintola ei ole auki sunnuntaisin. Pääruoat noin 5,50-15,50 euroa.

Missä: Uferhallen, Uferstr. 8-11, Wedding. U8: Pankstrasse. Nettisivu

Taiwanilainen teehuone: Cozymazu

Söpö taiwanilainen teehuone sekä ravintola tarjoaa huolella valmistettuja alkupaloja, riittoisia pääruokia sekä jänniä jälkiruokia. Juomaksi sopii  perinteinen oolong-tee tai shiso-lehdistä tehty limujuoma. Listalla on niin vege-, vegaani- kuin lihavaihtoehtojakin. Viikonloppuisin tarjoillaan aamiaista. Pääruoat noin 10–15 euroa.

Missä: Sprengelstr. 39, Wedding. U9: Amrumer Strasse / U6, S-Bahn: Wedding. Nettisivu

Suomalais-italialaista vieraanvaraisuutta: Sotto

Viihtyisä naapurustoravintola tarjoaa italialaisessa uunissa paistettuja kasvis- ja vegaanipizzoja. Taikina on pehmeää ja siinä on täydellinen sitko. Seuraksi sopii Napue Giniin tehty gin tonic -drinkki tai huolella valittu italialainen viini. Suomalais-italialainen omistajapariskunta toivottaa tervetulleeksi niin perheet, viininjuojat kuin koiratkin! Pääruoat noin 9-15 euroa.

Missä: Neue Hochstr. 25, Wedding. U6, S-Bahn: Wedding, S-Bahn: Humboldthain. Nettisivu

Huokea korealainen: Shikgoo

Shikgoon sisustus on zen-henkinen, tavallisten pöytien lisäksi ravintolassa on koroke, jolla pöytien ääressä istutaan lattiatyynyillä. Riittoisan bibimbap-riisikulhollisen  saa kasvisten lisäksi tofua tai naudanlihaa, pöytään tuodaan pieniä ban-chan-alkupaloja. Itsetehtyjä mandu-dumplingseja tilataan viisi tai kymmenen, kasvis- tai lihatäytteellä, ja korealaisia kimbap-sushirullia saa kuudella eri täytteellä, esimerkiksi tofulla, juustolla tai tonnikalalla. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat maksavat noin kymmenen euroa. Weddingissä hyvää korealais-japanilaista ruokaa tekee myös pieni Korea Haus (Nazarethkirchstr. 45).

Missä: Tegeler Str. 25, Wedding. U6: Leopoldplatz. Nettisivu

Espanjalaisia tapaksia: El Pepe

Pieni, viihtyisä tapas-ravintola vakuuttaa etenkin hinta-laatusuhteellaan. Liitutaululta löytyy noin tusina erilaista tapasta: pieniä leipiä espanjalaisin juustoin, makkaroin ja kasviksin, grillattua sianlihaa aiolilla, täytettyjä herkkusieniä… Annoksia kannattaa valita pari, kolme per syöjä, tai porukassa voi jakaa isomman raciones-lautasellisen. Purtavien kanssa sopii lasillinen espanjalaista Rioja- tai Ribera del Duero -punaviiniä. Tapakset 1,30-9,90 euroa.

Missä: Prinzenallee 25, Wedding. U8: Pankstrasse. Nettisivu

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *