Neuvot Berliinin klubeille

Sisäänpääsy Berliinin klubeihin saattaa tuottaa päänvaivaa.

Monella berliiniläisklubilla on tarkka ovipolitiikka. Esimerkiksi legendaarinen Berghain tai ärsyttävän cool Kater Blau ovat tunnettuja musiikin lisäksi ovimiehistään.

Varaudu siihen, että jonot saattavat olla monen tunnin mittaisia. Jos ei klubille mene musiikin takia, jonottaminen ei välttämättä ole vaivan arvoista – vaihtoehtoisia paikkoja riittää!

Jos haluat pelata varman päälle, pysy vakavana äläkä herran tähden ota selfieitä!

Miten päästä sisään Berliinin klubeihin?

Ensinnäkin, muista ettei ole pakko mennä juuri niille Berliinin kuuluisimmille klubeille. Ehkä fetissimeininki, huumeiden käyttö vessakopeissa tai pauhaava tekno eivät edes ole sinun mieleesi? Helpommalla pääset, kun suuntaat ensin pienemmille klubeille kokeilemaan.

Kun olet valinnut sopivan klubin, selvitä kuka sinä iltana esiintyy – sitä saatetaan kysyä ovella, jopa tarkentavin kysymyksin. Moni portsari varmistaa, että tiedät millä klubilla olet, eli klubin nimi on hyvä painaa mieleen. Puhu saksaa, jos osaat. Klubiportsarin työ Berliinissä on päätellä, sovitko juuri kyseiselle klubille, juuri tänään.

Älä pukeudu parhaisiin vaatteisiisi, sillä näytät siltä, että yrität liikaa – mustat vaatteet ovat turvalliseksi todettu vaihtoehto. Kauluspaidat, minihameet ja korkokengät eivät kuulu paikalliseen tyyliin, glitter ja paljas pinta taas saattavat. Yritä pukeutua bileiden mukaisesti: esimerkiksi Kitkat Klubin fetissibileisiin kuuluu ketjut, nahka tai näyttävät alusvaatteet, joita ilman voi olla vaikea päästä sisään.

Mitä pienempi seurue, sen paremmat mahdollisuudet päästä sisään. Portsari kysyy melko varmasti kuinka monta henkilöä seurueessasi on. Isossa ryhmässä, selkeästi heteromiesporukassa ja huomattavasti humalassa mahdollisuudet onnistua ovat erittäin huonot.

Moni neuvoo, että klubin jonossa ei saa nauraa eikä räplätä puhelintakaan. Joten jos haluat pelata varman päälle, pysy suhteellisen vakavana äläkä herran tähden ota selfieitä!

Pro-vinkit: lasipantti ja korvatulpat

Varaudu jonottamaan lähes jokaiselle tunnetulle klubille. Paras meno alkaa yleensä noin kahden jälkeen yöllä. Sisäänpääsymaksu on noin 5-15 euroa, klubista ja illan ohjelmasta riippuen. Baareissa ja klubeilla käy yleensä pelkkä käteismaksu.

Kun baarimikko jatkuvasti ojentaa nenän eteen rintamerkkejä tai muovisia pelimerkkejä ei pidä ärsyyntyä, sillä ne ovat pantteja. 0,50-1 € pullo- tai lasipantti on yleinen käytäntö ja rahan saa takaisin palauttaessaan merkin sekä lasin.

Berliinin ajankohtainen klubiohjelmisto löytyy kätevästi englanninkieliseltä Resident Advisor -nettisivulta.

Melkein kaikilla klubeilla on euron tai kaksi maksava narikka, jota todellakin kannattaa hyödyntää. Näin täysillä klubeilla ja tanssilattioilla jää enemmän tilaa, sinulle ja muille.

Huumeet ovat iso osa Berliinin klubiskeneä. Harkitse niiden kokeilua tarkkaan sillä niihin liittyy aina riski, etenkin vieraassa kaupungissa. Älä kokeile mitään, minkä vaikutuksista et ole varma, äläkä ota mitään vain kuuluaksesi joukkoon. Club Mate vodkalla vie sekin pitkälle.

Omat korvatulpat kannattaa ottaa mukaan, sillä niitä saa vain harvalta klubilta ja volyyminappulat ovat taatusti kaakossa!

Älä päädy kaikkialla mainostavaan Matrixiin – se on Berliinin klubimaailman ruotsinlaiva!

Käyttäytymiskoodi

Klubeilla valokuvaaminen on yleensä kiellettyä. Joillain klubeilla puhelin pitää jättää narikkaan tai niillä jaetaan tarroja, joilla pitää peittää puhelimen kamera. Näin yritetään taata kaikkien oikeus juhlia vapautuneesti.

Seksismi, rasismi ja homofobia eivät kuulu näihin hedonismin temppeleihin.

Huumeita ei käytetä avoimesti, vaan vessoissa – ne ovat Berliinissäkin laittomia. Tästä syystä vessakäyntiin kannattaa varata aikaa ja hermoja.

Tanssilattialla ollaan yleensä kohteliaasti kasvot dj’tä kohti, kuin olisi konsertissa.

© Erica Löfman

 

Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *