Berliinin lhbtiq-yöelämä

Berliinin yöelämä on runsasta ja liberaalia, eikä rajoja yleensä vedetä sukupuolten tai mieltymysten mukaan. Valtavirrasta poikkeavaa menoa on joka lähtöön, niin teknofaneille, cruisailijoille, nallekarhuille kuin drag-intoilijoillekin.

Perinteisesti homomiehet ovat viihtyneet Schöneberg-kaupunginosassa, jossa sateenkaariliput heiluvat vieri vieressä. Gay-skene kukoistaa Nollendorfplazin tuntumassa, Fuggerstrassen, Motzstrassen ja Maaßenstrassen muodostamassa kolmiossa. Kaupunginosasta löytyy muutakin kuin pelkkää cruisailua ja vanhoja homomiehiä, vaikka alueen maine olisi mikä. Moni ympäristön baareista ja klubeista on kuitenkin vain miehille. Se tuppaa olemaan koodina sille, että paikasta löytyy takahuone, “labyrintti” tai “darkroom” seksiä varten.

Poliittisen Kreuzbergin homoskene on queer-henkinen, avoin ja monipuolinen. Berliinin ensimmäinen virallinen homobaari avautui siellä, muinaisessa Länsi-Berliinissä, jo vuonna 1977. Muissakin kaupunginosissa on kourallinen vierailun arvoisia baareja, klubeja sekä bile-iltoja.

Lue kattavat baari- ja klubisuositukset:
Lhbtiq-baarit
Lhbtiq-klubit ja -bileet
Yöelämää vain miehille
Yöelämää naisille

© Erica Löfman

 

Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *