Berliinin lhbtiq-tapahtumia: CSD-kulkue, nahkaa ja fetissejä, Oktoberfest…

Monet uudet sekä vanhat lhbtiq-aiheiset tapahtumat kuuluvat tärkeänä osana Berliinin tapahtumakalenteriin! Etenkin kesällä riittää juhlia.

Nahkaisa pääsiäinen

Yllättävän homopainotteiseen pääsiäisen viettoon Berliinissä kuuluu mm. Euroopan suurin miesten nahka- ja fetissitapahtuma, Easter Fetish Week. Niinpä tämän pyhän ympärille on versonut liuta muitakin homo- ja queer-bileitä. Fetissi- ja nahkameininki pyörii Nollendorfplatzin ympärillä, mutta tapahtumia on ympäri kaupunkia.

Toukokuussa Berliinissä järjestetään paljon Euroviisujen katselutapahtumia, etenkin homo- ja queer-baareissa. Löydät niitä googlen avulla esimerkiksi hakusanoilla “Eurovision ESC viewing party Berlin”.

CSD-paraati sekä isot katujuhlat heinäkuussa

Respect Gaymes -sateenkaariurheilutapahtuma tuo sadat osanottajat pelaamaan mm. jalkapalloa ja beach volleyta Berliiniin (15.6.2019). Osallistuminen sekä vierailu ovat ilmaisia. Joka vuosi tapahtuman ympärillä on myös oheistapahtumia, kuten musiikkia, kilpailuja sekä workshopeja.

Heinäkuussa Schönebergissä järjestetään Euroopan suurin homo- ja lesbofestivaali: Lesbisch-Schwules Strassenfest -katujuhla (20.–21.7.2019). Lämminhenkinen tapahtuma kestää yhden viikonlopun verran ja on erittäin suosittu.

Monelle vuoden kohokohta on kuitenkin seuraavana viikonloppuna. CSD (Christopher Street Day) -juhla (27.7.2019) kerää koko lhbtiq-yhteisön kirjon yhteen. Iltapäivän marssi on Berliinin vastike Pride-kulkueelle. Kulkue loppuu Brandenburgin portille, jossa Pride Village -alueella on poliittista lavaohjelmaa ja biletystä keskiyöhön saakka.

Syksyn fetissijuhla sekä Oktoberfest

Taas syyskuussa Schöneberg pullistelee nahkahaarniskoissaan, kun fetissi-skene juhlii Folsom Europe -tapahtumassa (11.–15.9.2019).

Etelä-Saksaan kuuluvan Oktoberfestin vielä hauskempi versio on Berliinissä syys- ja lokakuussa maanantaisin järjestettävä Gaywiesn (16.9–21.192019). Pääosassa ovat jättimäiset oluet ja kliseinen schlager-musiikki, mutta Oktoberfest-teltassa saa ihailla myös parrakkaita saksalaismiehiä baijerilaisissa kansanasuissa. Sisäänpääsy maksaa noin kympin. Pöydän ja istumapaikat voi varata jo etukäteen (saksankielisiltä) nettisivuilta.

Viikottaisia lhbtiq-tapahtumia löydät lisäksi paikallisen Siegessäule-lehden tapahtumakalenterista.

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *