Pääsiäinen on Berliinin juhlapyhistä homoin

Ainoa oikea matkakohde pääsiäiseksi on bilekipeille homomiehille Berliini. Juuri silloin kaupunki houkuttaa miehiä ympäri maailman – etenkin niitä, jotka ovat kiinnostuneita nahasta ja fetisseistä!

Berliinissä järjestetään joka vuosi pääsiäisenä Euroopan suurin miesten nahka- ja fetissitapahtuma, Easter Fetish Week. Pyhän ympärille on versonut liuta muitakin homo- ja queer-bileitä, ja pääsiäinen on oikeastaan kalenterivuoden homo-huipentuma.

Miksi juuri pääsiäisenä? Ehkä siksi, että myös saksaksi “munat” (Eier) on monitulkintainen sana…

Pääsiäisen fetissitapahtumia

Easter Fetish Weekin aikana järjestetään bileitä ja esimerkiksi nallekarhu-tanssiaiset, fetissi-kirppis ja Leatherdinner-illallinen. Päästäksesi tunnelmaan, kuvittele univormuja, lateksia, ketjuja, kaasunaamareita sekä moottoripyöräilijä- ja urheiluasuja. Fetissiviikko tuo vierailijat Schöneberg-kaupunginosaan, Nollendorfplatzin ympäristöön, mutta tapahtumia on ympäri kaupungin.

Schönebergissä on paljon nahkaan ja fetisseihin erikoistuneita baareja, kauppoja sekä hotelleja.

Muut lhbtiq-pääsiäisbileet

Berliinin itäosista löytyy nuorempi ja “queerimpi” skene.

Monelle pääsiäisen ja ehkä jopa vuoden suurin tapahtuma on Berghainin ja Lab.Oratory -klubin Snax: vain-miehille-tapahtuma on Euroopan isoimpia gaybileitä. Snax-klubi-iltoja on vain kaksi kertaa vuodessa. Kovatasoiset tekno-dj:t sekä estoton seksi houkuttavat paikalle tuhansia juhlijoita. Jono on sen mukainen!

Kreuzbergin Schwuz (Berliinin ensimmäinen virallinen gayklubi!) emännöi sunnuntaina Drags & Eggs -pääsiäisdiskon. Joka tulee paikalle dragissa pääsee ilmaiseksi sisään.

Vuoden muut kohokohdat

Pääsiäisen jälkeen Berliinissä odotellaankin sitten heinäkuuta, jolloin kaupungissa juhlitaan sekä perinteikästä homo- ja lesbokatujuhlaa että Gay Pride, eli Christopher Street Dayta. Fetissi-skene tapaa Berliinissä jälleen syyskuussa, Folsom Europe -tapahtumassa.

 

Teksti: © Erica Löfman. Kuva: © David J, Flickr.com, CC BY 2.0, Christopher Street Day -päivä Berliinissä.

*Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsteri sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta). Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen [email protected].

 

Uusimmat matkavinkit


[the_grid name=”Berliini-blogi”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *