Vegaanin ja kasvissyöjän Berliini

Berliinistä löytyy mahtava valikoima ruokapaikkoja, joissa ei valmisteta eikä myydä mitään eläinperäistä. Puhtaasti vegaanista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja kahviloita on jo yli 50. Ruoka- tai vaatekaupankin saa vegaanisena!

Berliinin kasvis- ja vegaaniravintolat

Berliinissä ollessa kannattaa kokeilla vähintään yhtä kasvisravintolaa: monipuoliset vegeravintolat hemmottelevat niin sipsikaljavegaania kuin gourmet-hifistelijääkin! Oppaan tekijän ykkösvinkki ovat vietnamilaiset kasvisravintolat, sillä niissä ruoka on suht edullista ja maut hienostuneita.

Koska Berliinin kasvis- ja vegaaniruoka on hyvätasoista, mielenkiintoista ja innostavaa, kannattaa lihansyöjätkin  houkutella mukaan ainakin pariin vegeravintolaan!

Perinteiset saksalaiset ravintolat ovat usein haaste kasvissyöjille, puhumattakaan vegaaneista. Jotta sekasyöjäseurueiden olisi helppo tehdä valintoja, kerrotaan oppaan kaupunginosien mukaan järjestetyissä ravintolavinkeissä yleensä myös erikoisruokavalioiden huomioinnista.

Vege-aamupalaa, -brunssia ja -leivonnaisia!

Aamupalat ovat Berliinissä iso juttu ja monet paikalliset kahvilat tarjoavat aamupalalautasia arkisinkin. Lihattoman juusto-aamiaisen saa tilattua mistä vain, mutta vegaanisia vaihtoehtoja ei. Jopa kasvismaito tuottaa usein perinteisissä leipomokahviloissa ja jopa hotelleissa ongelmia. Paikallisten vegekahviloiden valikoimaan kannattaa siis ehdottomasti perehtyä. Muutamissa vegepaikoissa tarjotaan myös komea vegetaarinen viikonloppubrunssi!

Yöruokaa sekä välipalaa

Berliinin yöelämästä nauttiessa käy usein niin, että nälän yllättäessä vegaaniravintolat ja -kahvilat ovat jo kiinni. Onneksi döner-kioskeista saa myös edullisia falafel-leipiä! Turkkilaisomisteisesta Späti-myymälästä saattaa myös löytyä bulgurista tehtyä maukasta kisir-salaattia, jossa on tomaattia, sipulilla sekä ripaus chiliä.

Aamulla sekä päivällä tusinaleipomoista saa juustovoileipiä ja pinaatti- tai tomaattipasteijoita. Joissain ketjuleipomoiden myyntipisteissä myydään myös vegaanisia täytettyjä leipiä, mutta niiden löytäminen tuntuu olevan arpapeliä. Monien leipomoketjujen pehmeät brezel-rinkelit sopivat kasvissyöjille sekä vegaaneille, mutta valmistuksessa on myös saatettu käyttää voita tai laardia sekä kananmunan keltuaista (ainakin Kamps-, Steinecke- ja Ditch-ketjujen brezelit ovat täysin vegaanisia).

Berliinin vegaaniset ruoka- ja vaatekaupat

Eettisyyttä ei tarvitse jättää ravintolavierailujen varaan. Berliinissä voi ruoan lisäksi shoppailla reiluissa olosuhteissa valmistettuja vegaanisia vaatteita sekä kenkiä. Näistä pienistä liikkeistä löytää kivoja arki- sekä trendivaatteita suht kohtuullisin hinnoin. Vegaaniruokakauppojen erikoistuotteet ovat Suomeen verrattuna edullisia ja houkuttavat täyttämään matkalaukut ruoalla.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *