Berliini – Keskihintaiset hotellit (alle 100 euroa / yö)

Circus Hotel

Ystäväporukan perustama hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Berliinin ravintoloiden ja yöelämän tutkailua ajatellen. Kaikki huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja hotellin yleisfiilis on siisti ja puhdas. Asukkaiden käytössä on myös mukava pieni kattoterassi. Hotellissa pyritään koko ajan tekemään ekologisia ratkaisuja ekosähköstä ilmastointilaitteiden ja minibaareien poisjättämiseen. Kylpyhuonetuotteet ovat paikallista luomukosmetiikkaa. Äänieristetyksestä huolimatta erityisen herkkäunisen kannattaa toivoa huonetta sisäpihan puolelta!

Missä: Rosenthaler Str. 1, Mitte. U8, M1, M8: Rosenthaler Platz
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Monbijou Hotel

Hurmaavan hotellin sijainti on loistava: vieressä on vilkkaita ostos- ja ravintolakatuja, viihtyisä Monbijou-puisto, Spree-joki ja museosaareke muutaman sadan metrin päässä. Hotellin 100 huonetta eivät ole isoja, mutta viihtyisiä ja sisustettu kivoin antiikkiripauksin. Kylpyhuoneissa on sadesuihkut sekä ylellisiä Molton Brown -tuotteita. Kesällä voi ottaa aurinkoa hotellin kattoterassilla tai nauttia drinkkejä kivalla sisäpihalla. Jos on herkästi häiriintyvä, kannattaa pyytää huonetta hotellin takaosista, sillä kadulta saattaa kantautua ääniä huoneisiin. Kahden hengen huone alkaen noin 80 euroa. Hotelli kuuluu berliiniläiseen Ming Hotels -ketjuun.

Missä: Monbijouplatz 1, Mitte. S-Bahn: Hackescher Markt.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Cosmo Hotel Berlin Mitte

Laadukas, edullinen designhotelli sijaitsee aivan keskellä kaupunkia. Valoisat huoneet on sisustettu pehmein, yltäkylläisin värein ja niissä on joko parketti tai kokolattiamatto. Melulta eristetyt ikkunat varmistavat rauhan. Kylppärituotteet ovat parabenittomia ja pakkaukset bio-hajoavia. Ylemmistä kerroksista on hyvät näkymät kaupungin ylle. Vierailun aikana saa käyttää pientä kuntosalia sekä saunaa. Hotellin elegantissa luomuravintolassa pyritään kestävyyteen ja käytetään pääosin paikallisia aineksia – vegaanisia vaihtoehtoja voisi siksi olla enemmänkin. 84-huoneen hotelli on saksalaisten hotellikonkariveljeksten Axel ja Gösta Gassmannin omistuksessa.

Missä: Spittelmarkt 13, Mitte. U2: Spittelmarkt
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Arcotel Velvet Berlin

Edullinen neljän tähden hotelli sijaitsee lähellä Friedrichstrassea ja Mitten mukavien pikkukortteleiden aluetta. Sisustus on moderni ja ilmava, vahvasti valkoinen ja punainen. Jokaisessa huoneessa on suuret, lattiasta kattoon olevat ikkunat. Alkaen 89 euroa. Ilmainen wifi.

Missä: Oranienburger Str. 52, Mitte. U6: Oranienburger Tor.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Hüttenpalast

Neuköllnin erikoisin hotelli yhdistää telttaretkeilyfiilistä mukavuuteen. Majoituksen voi varata sisällä olevaan asuntovaunuun tai puumökkiin (alkaen 69 euroa per yö) tai perinteisempään hotellihuoneeseen. Lämpimään vuodenaikaan vehreä takapiha tarjoaa rauhaa ja rentoutumista.

Missä: Hobrechtstr. 66, Neukölln. U7: Hermannplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Hotel Pension Funk

14 huoneen pensionaatti huokuu vanhan Länsi-Berliinin charmia. Sisustus on jugend ja art noveau -henkinen. Nurkan takana on eloisa Ku’damm-shoppailukatu. Yhden hengen huone, jossa oma kylpyhuone,  alkaen 52 euroa.

Missä: Fasanenstr. 69, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Park Inn

Radisson ketjuun kuuluva vilkas, 37-kerroksinen Park Inn on Berliinin tutuimpia rakennuksia, kiitos korkeutensa ja sijaintinsa tv-tornin kyljessä. Täällä kannattaa yöpyä mahtavan näkymän takia – eli pyydä huonetta, jonka ikkunat ovat kohti etelää. Ylimpien kerrosten huoneet ovat suosittuja ja ne kannattaa varata hyvissä ajoin. Helposti säikähtävä pyytää huoneen, jonka ikkunan ohi ei näe katolta tippuvia benji-hyppääjiä. Rakennus on DDR:n aikainen.

Missä: Alexanderplatz 7, Mitte. U, S-Bahn: Alexanderplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Moxy Berlin Ostbahnhof

Marriott-ketjun yli 200-huoneisen, kiiltäväpintaisen Moxy-hotellin kaikissa huoneissa on 42-tuumaiset televisiot, äänentoistojärjestelmät sekä ilmainen wifi. Viba on hostellimainen ja sijainti harmaan Ostbahnhof-juna-aseman tuntumassa itse asiassa täydellinen yöelämän tutkailuun: läheisen Spree-joen varressa on rentoja rantabaareja ja moni Friedrichshainin sekä Kreuzbergin klubi on kävelyetäisyydellä. Hotellli on täysin esteetön. Lemmikit ovat sallittuja. Kahden hengen huone alkaen noin 70 euroa.

Missä: Andreasstr. 76-78, Friedrichshain. S-Bahn: Ostbahnhof.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Arte Luise Kunsthotel

Taideprojektista hotelliksi kasvanut erikoisuus, jonka jokainen huone on eri taiteilijan suunnittelema. Taiteilijamajapaikan perinnettä vaalitaan tarjoamalla myös ekstra-edullisia huoneita, jotka jakavat käytävällä olevan kylpyhuoneen. Sijainti Mittessä tuntuu syrjäiseltä, mutta on silti Spree-joen, Reichstag-rakennuksen ja Unter den Linden -kadun lähellä.

Missä: Luisenstr. 19, Mitte. U, S-Bahn: Friedrichstrasse.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *