Berliini – Tupakointi

Monessa Berliinin baarissa ja lähes kaikilla klubeilla poltetaan tupakkaa kuin 1970-luvulla konsanaan.

“Savuttomuus yleistyy hitaasti.”

Berliinissä on Saksan lepsuin tupakkalaki. Toki julkisissa sisätiloissa, kuten pankissa tai elokuvateatterissa tupakointi on kielletty. Tupakointi on periaatteessa kielletty myös sisätiloissa, joihin on yleinen pääsy. Mutta poikkeuksia on paljon: jos baari tai klubi on alle 75 neliömetriä suuri eikä sillä ole mahdollisuutta erilliseen tupakkahuoneeseen, jos tiloihin ei päästetä alle 18-vuotiaita, jos paikassa ei valmisteta ruokaa. Pelkästään se, että tupakoinnista ilmoitetaan selkeästi baarin ulkopuolella (“Raucherkneipe”), tekee tupakoinnista luvallista. Joten käytännössä päätös on baarinpitäjän.

Savuttomuus yleistyy hitaasti, mutta joka ei sunnuntai-aamuna halua haista tuhkakupille, joutuu näkemään vaivaa ja selvittämään savutilanteen baarikohtaisesti. Esimerkiksi suositun Neukölln-alueen baareista on vaikea löytää savuttomia paikkoja.

Varmasti savuttomia valintoja ovat ruokaa tarjoavat ravintolat sekä kahvilat, jotka ovat myöhään auki.

© Erica Löfman

*Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsteri sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta). Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen [email protected].

 

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *