Berliini-Schöneberg: Ravintolasuositukset

Lue lisää Schöneberg-kaupunginosasta ja majoituksesta.

Klassista eurooppalaista ruokaa: Renger-Patzsch

Ranskalais-saksalaista ruokaa tarjoavalla ravintolalla on Michelin-oppaan Bib Gourmand -maininta erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Listalta löytää esimerkiksi hapankaalin kanssa tarjottavaa porsasta neljällä tavalla tai juustoknödeleitä sienikastikkeella ja kasviksilla. Flammkuchen-valikoimasta löytyy erikoisuuksia: ohut, rapea taikinapohja omenalla, sipulilla ja verimakkaralla tai makea versio omenalla, calvadosilla, kanelilla ja sokerilla. Kolmen ruokalajin menun saa myös vegenä. Sisustus on yksinkertainen, mutta tunnelma viihtyisä. Ravintolan nimi on kuuluisalta maisemavalokuvaajalta, jonka mustavalkoisia töitä roikkuu seinillä. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat noin 16–23 euroa.

Missä: Wartburgerstr. 54, Schöneberg. U7: Eisenacher Strasse. Nettisivu

 

Vietnamilaista kasvisruokaa: Chay Village

Berliinin mahdollisesti paras vietnamilainen ravintola on, yllättävää kyllä, kasvisravintola. Listalla on tietenkin yksi curry, mutta pääosassa ovat aromikkaat, tuorein yrtein ja kasviksin höystetyt riisi- ja nuudeliannokset. Talon tofut, soijasuikaleet ja seitanfileet ovat hämmentävän maukkaita. Ravintolassa ei tarjoilla alkoholia. Pöytävaraus suositeltava. Chay Villagella on myös sisarravintola Friedrichshainissa. Pääruoat noin 7–10 euroa.

Missä: Eisenacher Str. 40, Schöneberg. U7: Eisenacher Strasse. Nettisivu

Schwarma-paikka: Habibi

Vuodesta 1993 saakka auki ollut Habibi on Berliinin tunnetumpia schawarma-paikkoja. Ketjuksi kasvaneen pienen ravintolan alkuperäinen sijainti Glotzstrassella on erinomainen, mitä todistaa edessä päivystävä pieni jono. Pitaleivän saa toki mukaan, mutta paikan päällä kannattaa tilata esimerkiksi falafel-, tabouleh- ja munakoisotahnalautanen leivän kera ja nauttia talon tarjoamasta teestä.

Missä: Goltzstr. 24, Schöneberg. U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz.

Terveellinen viettelemys: Mana

Modernin kortteliravintolan tervehenkisten kulhoannosten vastapainona ruokalistalta löytyy vegaanisia Flammkucheneita sekä hampurilaisia. Annokset ovat pääasiassa gluteenitonta sekä sokeritonta. Viereisissä pöydissä näet sekä nuoria ystävyksiä viinilasien äärellä että hyvinvoivan näköisiä keski-ikäisiäkin. Ravintolassa tarjotaan myös aamupalaa ja sunnuntaisin hyvää brunssia. Pääruoat noin 12–15 euroa.

Missä: Belziger Str. 34, Schöneberg. U7: Eisenacher Strasse, S-Bahn: Julius-Leber-Brücke. Nettisivu


© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *