Berliini – Taksi

Taksimatkat ovat Berliinissä melko edullisia ja hyvä vaihtoehto täpötäydelle TXL-lentokenttäbussille. Vedätykset eivät ole kovin yleisiä, sillä taksialaa valvotaan tiukasti.

Miten tilata taksi?

Taksin voi napata taksitolpalta tai “lennosta” eli kadulta vilkuttamalla. Vapaan taksin tunnistaa siitä, että auton katolla oleva valo loistaa keltaisena.

Taksin voi tietenkin myös tilata soittamalla keskukseen.
Taxi Berlin (englanninkielinen palvelunumero): +49 30 202021 220
TaxiFunk:
+49 30 44 33 22

Berliiniläiset käyttävät myös FreeNow-mobiilisovellusta, jonka kautta taksi varataan, tilataan tai jaetaan. Appi toimii Android- sekä Apple-laitteilla, maksu hoituu sen kautta luottokortilla.

Kimppataksia muistuttaa myös paikallisliikennettä hoitavan BVG:n ja amerikkalaisen Vian yhteistyönä toteutettu BerlKönig -kimppakyytisovellus.

“Vuonna 2015 voimaan astuneen määräyksen mukaan taksimatka pitää voida maksaa kortilla.”

Taksimatkailun hinta

Taksimatkan perustaksa on 3,90 euroa (2015). Ensimmäiset seitsemän kilometriä maksavat 2 € kappale, joiden jälkeen kilometritaksa tippuu 1,50 euroon.

Suuret matkatavarat maksavat lisäksi 1€/kappale, luotto- tai debit-korttimaksusta peritään 1,50 € ja tilataksista maksetaan 5 euron lisä. Lisät eivät saa ylittää 13 euroa.

Taksimatka pitää voida maksaa kortilla, mutta maksutapa kannattaa silti tarkistaa kuljettajalta etukäteen. Kortilla maksavan pitää periaatteessa voida todistaa henkilöllisyytensä henkilökortilla tai passilla.

Vedätyksiä tapahtuu melko harvoin, etenkään euromaista tuleville. Kuljettajan on pyydettäessä annettava kuitti.

Taksi saa kieltäytyä ajosta ainoastaan, jos matka vie kaupungin rajojen ulkopuolelle. Poikkeus on Schönefeld-lentokenttä, jonne taksin on ajettava, vaikka se on kaukana.

© Erica Löfman

Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *