Berliinin kasvis- ja vegaanibrunsseja

Päivitetty 1.9.2022
Berliinin runsas brunssitarjonta sisältää tietysti monipuolisen vegevalikoiman. Sunnuntainen vegaanibrunssi on yleensä buffet-tyylinen ja värikäs.

Kasvisruokaa löytyy perusbrunsseillakin, mutta vaikutuksen tekevät kaupungin kasvis- ja vegaanipaikkojen suolaiset sekä makeat aamupala-annokset.

Tämän hetkisiä brunssisuosikkeja ovat Greenfinch-vegaanikahvilan (Käthe-Niederkirchner Str. 10, Prenzlauer Berg. Raitiovaunut M4, M5, M8: Hufelandstr.) suolaiset leivät sekä pienet pannukakkuset hedelmillä ja siirapilla. Parin korttelin päässä vegaaniravintola Froindlichst (Immanuelkirchstr. 31, Prenzlauer Berg. M1, M2: Knaackstr.) tarjoaa viikonloppu-aamuisin monipuolista brunssia johon kuuluu esimerkiksi kekseliäitä voileipiä (vegaanista graavilohta, anyone?!), tofukokkelia, pannukakkusia tai croissant. Ja tietenkin smoothieita, tai cocktaileja!

Mana-ravintolan (Belziger Str. 34, Schöneberg. U7: Eisenacher Strasse, S-Bahn: Julius-Leber-Brücke) tervehenkinen brunssi katetaan sunnuntaisin kello 10–16. Valikoimaan kuuluu spelttileipää, dippejä, levitteitä sekä lämpimiä ruokia, kakkuja ja  chia-vanukasta – seassa on myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Brunssin hinta on noin 15 euroa, lapset saavat alennusta.

Monet Berliinin vegekahviloista tarjoavat arkiaamupalan lisäksi myös sunnuntaisen brunssin. Parhaimmistoon kuuluu luomukahvila Pêle-Mêle (Innstr. 26, Neukölln. U7: Karl-Marx-Strasse). Neuköllnissä brunssia saa myös erinomaisesta kakkukahvila Café Vuxista (Wipperstr. 14, Neukölln. U7, S-Bahn: Neukölln).

Berliinin tunnetuin vege- ja vegaanibrunssi löytyy demokraattisesta, antirasistisesta sekä antiseksistisesta Café Morgenrotista (pe-su, klo 11–15)(Kastanienallee 85, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse). Kattaus on sopivan runsas ja buffettia täytetään koko ajan. Brunssi maksaa noin 9 euroa, 6–12 euron hinnan määrää asiakkaan varallisuus.

Huom: Brunssien hintaan ei yleensä kuulu juomat, ellei niin erityisesti sanota.

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *