Berliini-Neukölln: Ravintolasuositukset

Lue lisää Neukölln-kaupunginosasta ja majoituksesta.

Italialainen illallisjuhla: Lavanderia Vecchia

Mitäänsanomattoman rakennuksen takapihalla on yksi Berliinin tunnetuimmista salaisuuksista. Entisessä pesulassa sijaitseva Lavanderia Vecchia tarjoaa erinomaista italialaista ruokaa ja viiniä. Tila on sisustettu yksinkertaisin huonekaluin ja keittiöpyyhkein. Joka ilta kello 19.30 ravintolassa alkavat illallisjuhlat, jotka jatkuvat kello 23:een saakka. Vieraille tarjoillaan viikottain vaihtuva kiinteä menu: ensin antipasteja, sitten primi-annos, risottoa tai pastaa, jota seuraa secondi eli liharuoka sekä jälkiruoka. Joka toinen viikko pääruoka on kalaa, joka toinen viikko lihaa. Illallinen maksaa 58 euroa per henkilö ja siihen kuuluu kivennäisvettä, puoli pulloa viiniä, espresso ja digestiivi-snapsi. Kolmen ruokalajin lounasmenu ti-ke, kello 12-14.30 (alkaen 10 euroa). Pöytä kannattaa varata etukäteen.

Missä: Flughafenstr. 46, Neukölln. U8: Boddinstrasse. Nettisivu

Kolmen ravintolan kopla: Paolo Pinkel

Suuntaa läheisellä Klunkerkranich-kattoterassilla vietetyn päivän jälkeen Karl-Marx-Alleen ainoaan trendikkääseen ruokapaikkaan! Kolme pientä ravintolaa – kiinalainen Burnin’ Noodles, kyproslainen Mima ja perulainen Sally Lima – löytyvät kaikki saman katon alta. Cocktailit sekä muut juomat tilataan tarjoilijalta, ruokatoiveet käydään itse esittämässä suoraan kunkin ravintolan keittiöön. Tyylejä voi yhdistellä mielensä mukaan: alkupalaksi voi tilata pirteän perulaisen kasvis-cevichen tai kyproslaisen fetasalaatin ja pääruoaksi taivaallisen maukkaat kiinalaiset nuudelit. Vegaani- sekä kasvisvaihtoehdot on merkitty ruokalistaan. Ruokaa saa lounas- sekä illallisaikaan. Pääruoat maksavat noin 10 euroa.

Missä: Karl-Marx-Str. 55, Neukölln. U7: Rathaus Neukölln. Nettisivu

Rennon tyylikästä ruokailua: Eins44 – Kantine Neukölln

Hiljaiselle kadulle piilotetussa ravintolassa kunnianhimoinen bistroruoka kohtaa rennon kanttiinityylin. Entisen viinatehtaan seinät ovat maalattu valkoisiksi ja ruokatila on sisustettu puisin huonekaluin. Vieraat ovat yhtä huolettoman tyylikkäitä kuin ravintolakin. Ranskalais-saksalaisen ruoan raaka-aineet tulevat pääasiassa ympäröiviltä alueilta, ja sesonkipainotteinen menu vaihtuu kuukausittain. Ruokalistalla mainitaan vain pääruoka-aineet, joiden perusteella joutuu arvailemaan, miten ne on päätetty tarjoilla – ellei rohkene kysyä tarjoilijalta. Pääruoista ei välttämättä löydy kasvisvaihtoehtoja. Pääruoat noin 25-27 euroa.

Missä: Elbestr. 28-29, Neukölln. U7: Rathaus Neukölln. Nettisivu

Vihreä italialainen: La Stella Nera

Kollektiivin pyörittämä pieni italialaisravintola tarjoaa klassisia antipasteja, napolilaistyylisiä bianca sekä rossa pizzoja sekä muutaman pastan. Pizzoissa on pehmeä, sitkeä taikina ja itsetehty pasta on täydellisesti keitettyä. Mikä tekee La Stella Nerasta erikoisen? Kaikki on vegaanista! Aterian kohokohtiin kuuluu itsetehty, soijapohjainen “ricotta-juusto”, jota saa sekä pastaan, että pizzan päälle. Jälkiruokaksi maistuu kuohkea tiramisu. Pääruoat noin 8–12 euroa. Pienehköön ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus.

Missä: Leykestr. 18, Neukölln. U8: Leinestrasse. Nettisivu

Libanonilasta katuruokaa: Azzam

Herra Azzamin vaatimattomassa ravintolassa päivä alkaa hummusta valmistaen. Moni syö sitä aamupalaksi ja siitä edullinen ravintola onkin tunnettu. Kokeile myös masabachaa, jossa kokonaiset kikherneet kylpevät seesam-kastikkeessa ja öljyssä, tai fattehia: kikherneitä, rapeaksi paistettua pitaleipää ja jugurttia. Isompaan nälkään tilataan lautasellinen makali-kasviksia ja falafeleita tai kanaa, mausteista sucuk-makkaraa tai kafta-vartaita.

Missä: Sonnenallee 54, Neukölln. U7: Rathaus Neukölln


© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *