Berliinin kaupunginosat: Prenzlauer Berg

Jo DDR:n viimeisinä vuosina Prenzlauer Berg houkutti opiskelijoita, aktivisteja sekä kulttuuriväkeä. Muurin kaatumisen jälkeen siellä elettiin 90- ja 00-luvuilla sitä cooleuden nousukautta, joka teki Berliinin maineesta nykyisensä.

Vuokrat olivat halpoja ja rappeutuneita asuntoja lämmitettiin hiilellä, vessat olivat rappukäytävissä. Vapauden houkuttamina Prenzlauer Bergiin muutti entistä enemmän boheemeja. Katukuvaan ilmestyi pieniä baareja ja kahviloita ja kellareihin sekä tehdashalleihin syntyi kaupungin parhaita klubeja.

Prenzlauer Berg on vieläkin eläväinen ja viihtyisä, vaikka yöelämä kärsikin kolauksen 2010-luvun alussa, kun klubeja ja baareja suljettiin tai ne muuttivat meluvalitusten ja kallistuneiden vuokrien takia.

Prenzlauer Berg on verraton kaupunginosa kiireettömälle maleksimiselle, kahvilakäynneille ja pienten erikoisliikkeiden ihailuun.

Esimerkiksi Kastanienalleella sekä Kollwitzplatzin ja Helmholzplatzin alueilla on paljon baareja, kahviloita ja ravintoloita joka makuun ja tarpeeseen.

Kaupunginosan kuuluisin huvittelukohde on Mauerpark ja sen legendaarinen sunnuntaikirppis. Karnevaalilta tuntuva ilmapiiri täpötäyden kirppiksen ympärillä on kokemisen arvoinen, vaikka se löytyykin jokaisesta matkaoppaasta.

Vanhan tehdastyöläisten kaupunginosan kauniissa Altbau-taloissa asutaan tiiviisti. Prenzlauer Bergillä on maine Berliinin lapsirikkaimpana alueena ja kalliita lastenvaunuja työntävistä keskiluokkais-boheemeista vanhemmista väännetään mielellään vitsejä.

Prenzlauer Berg on lapsiystävällinen leikkipaikkoineen ja lastentavarakauppoineen.

Hotellisuosituksia Prenzlauer Bergiin

Prenzlauer Berg on rauhallinen ja mukava kaupunginosa. Sen parhaita puolia ovat kahvilat, ravintolat, vehreät kadut sekä Platzit  – ja tietenkin kuuluisa Mauerpark-kirpputori. Kulkuyhteydet Ring-junaradalla, U2-metrolinjalla sekä ratikoilla ovat erinomaiset.

Ackselhaus. Prenzlauer Bergin ja Mitten rajalla oleva ylellinen hotelli on sisustettu värikkäästi ja yltäkylläisesti, retro-twistein. Lähes jokainen yksilöllinen huone on valtava. Bonus: Viihtyisä sisäpiha sekä viikonloppu-aamupalaa klo 12.30 saakka! Mukavat kahvilakadut ovat aivan nurkan takana ja eläväinen Torstrasse kävelyetäisyydellä. Missä: Belforter Str. 21, Prenzlauer Berg. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Linnen. Elegantti, viihtyisä hotelli ja huoneistohotelli Mauerparkin tuntumassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kivat pikkuliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Missä: Eberswalder Straße 35, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse / M10: Eberswalder Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Oderberger. Upea entinen uimahalli sijaitsee Prenzlauer Berg -kaupunginosan sydämessä, lähellä lukuisia kahviloita, ravintoloita sekä vintage-liikkeitä. Tyyli on muodikas, mutta vähäeleinen. Loistava ravintola! Missä: Oderberger Str. 57, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Schall und Rauch. Mutkaton, edullinen 29-huoneen lhbt-ystävällinen hotelli ja pensionaatti sijaitsee rauhallisella kadulla. Lähikorttelit ovat pullollaan kahviloita ja kivoja puistoja. Missä: Gleimstr. 23, Prenzlauer Berg. U2+S-Bhf: Schönhauser Allee. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Lue lisää

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *