Berliinin kaupunginosat: Prenzlauer Berg

DDR:n viimeisinä vuosina Prenzlauer Berg houkutti opiskelijoita, aktivisteja sekä kulttuuriväkeä halvoilla vuokrilla. Muurin kaatumisen jälkeen siellä elettiin 90- ja 00-luvuilla sitä vapautta, joka loi Berliinin nykymaineen boheemina ja kiinnostavana kaupunkina.

Vuokrat olivat halpoja ja rappeutuneita asuntoja lämmitettiin hiilellä, vessat olivat rappukäytävissä. Vapauden houkuttamina Prenzlauer Bergiin muutti entistä enemmän värikästä porukkaa. Katukuvaan ilmestyi pieniä baareja ja kahviloita, kellareihin sekä tehdashalleihin syntyi klubeja ja taidetiloja.

Prenzlauer Berg on edelleen eläväinen, mutta yöelämä köyhtyi 2010-luvun alussa, jolloin klubeja ja baareja suljettiin meluvalitusten sekä kallistuneiden vuokrien takia. Kaupunginosa sopii erityisen hyvin kiireettömään maleksimiseen, kahvilakäynneille ja pienten erikoisliikkeiden ihailuun!

Esimerkiksi Kastanienalleella sekä Kollwitzplatzin ja Helmholzplatzin lähettyvillä sijaitsee paljon baareja, kahviloita ja ravintoloita joka makuun ja tarpeeseen.

Kaupunginosan kuuluisin huvittelukohde on Mauerpark ja sen legendaarinen sunnuntaikirppis. Karnevaalimainen tunnelma täpötäyden kirppiksen ympärillä on kokemisen arvoinen, vaikka paikka löytyykin jokaisesta matkaoppaasta.

Vanhan tehdastyöläisten kaupunginosan kauniissa Altbau-taloissa asutaan tiiviisti. Prenzlauer Bergillä on maine Berliinin lapsirikkaimpana alueena ja kalliita lastenvaunuja työntävistä keskiluokkais-boheemeista vanhemmista väännetään mielellään vitsejä.

Prenzlauer Berg on lapsiystävällinen leikkipaikkoineen ja lastentavarakauppoineen.

Hotellisuosituksia Prenzlauer Bergiin

Prenzlauer Berg on rauhallinen ja mukava kaupunginosa. Sen parhaita puolia ovat kahvilat, ravintolat, vehreät kadut sekä Platzit  – ja tietenkin kuuluisa Mauerpark-kirpputori. Kulkuyhteydet Ring-junaradalla, U2-metrolinjalla sekä ratikoilla ovat erinomaiset.

Ackselhaus. Prenzlauer Bergin ja Mitten rajalla oleva ylellinen hotelli on sisustettu värikkäästi ja yltäkylläisesti, retro-twistein. Lähes jokainen yksilöllinen huone on valtava. Bonus: Viihtyisä sisäpiha sekä viikonloppu-aamupalaa klo 12.30 saakka! Mukavat kahvilakadut ovat aivan nurkan takana ja eläväinen Torstrasse kävelyetäisyydellä. Missä: Belforter Str. 21, Prenzlauer Berg. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Linnen. Elegantti, viihtyisä hotelli ja huoneistohotelli Mauerparkin tuntumassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kivat pikkuliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Missä: Eberswalder Straße 35, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse / M10: Eberswalder Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Oderberger. Upea entinen uimahalli sijaitsee Prenzlauer Berg -kaupunginosan sydämessä, lähellä lukuisia kahviloita, ravintoloita sekä vintage-liikkeitä. Tyyli on muodikas, mutta vähäeleinen. Loistava ravintola! Missä: Oderberger Str. 57, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Lue lisää

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *